Різноманітність кісткових риб

Про матеріал
Презентація для учнів 7 класу, уроку з біології на тему "Різноманітність кісткових риб". Дана презентація дає можливість познайомити учнів з рядами кісткових риб, особливостями пристосувань до середовища існування, деякими типовими видами місцевого регіону.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність кісткових риб

Номер слайду 2

Добрий день, шановні учні, починаємо урок! Сподіваюсь на співпрацю і на цілий шквал думок. У вас нове на кожнім кроці – ви ж такі ще молоді! Почувайтесь на уроці, ніби риби у воді.

Номер слайду 3

Риба, що може змінювати стать. Риба - клоун. Вона має органи обох статей одночасно і протягом життя може побувати і в ролі самця, і в ролі самиці.

Номер слайду 4

Риба з зеленими кістками. Сарган

Номер слайду 5

Південноамериканський вугор. Південноамериканський електричний вугор може генерувати напругу до 1200 вольт

Номер слайду 6

Найвправніша риба. Риба - жаба- Рибі-жабі потрібно всього 6 мілісекунд, щоб відкрити рот, зловити жертву, проковтнути її і закрити пащу.

Номер слайду 7

НАЙ ОТРУЙНІШАБОРОДАВЧАТКАНайотруйніша риба - бородавчатка, яка водиться в Тихому океані поблизу Австралії. На її тілі є 13 отруйних шипів, укол одного смертельний для людини.

Номер слайду 8

“ Найсумніша ” риба - крапля. Рибу-краплю називають найсумнішою рибою на землі за її зажурений вигляд. Тепер, схоже, у риби-краплі є реальний привід сумувати, адже вона знаходиться на межі зникнення.

Номер слайду 9

Тема: Різноманітність кісткових риб

Номер слайду 10

Гра “ Ключове слово ”{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Запитання1. Як називаються покриви риб? 2. Назвіть орган дихання риб? 3. Що зменшує силу тертя, коли риба рухається у воді? 4. Який орган надає можливості кістковим рибам регулювати глибину занурення? (два слова)5. Яка форма тіла у більшості риб? 6. Назвіть орган нюху у риб?Четверта Друга Одинадцята П’ята Десята буква буква буква буква буква шостого першого четвертого другого четвертого слова слова слова слова слова ВідповідіЛуска. Зябра. Слиз. Плавальний міхур. Обтічна. Ніздрі

Номер слайду 11

Девіз уроку. Читай. Пізнавай. Думай. Твори. Ти – талановитий!

Номер слайду 12

Вирушаємо в експедиціюstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 13

Характерні ознаки класу Кісткові риби. Скелет кістковийЄ зяброві кришки. Запліднення зовнішнє.Ікра дрібна, вкрита драглистою оболонкою.

Номер слайду 14

Ряди Кісткових риб. ОсетроподібніОселедцеподібніКоропоподібніЛососеподібніОкунеподібні

Номер слайду 15

Види азовського бичка. Бичок - кругляк. Бичо́к-бáбка (бичо́к-піщáник, пісо́чник)Бичок – мартовик (бердянський, кнут,головатий)Бичок-цуцик, мармуровий тупоносий бичок. Бичо́к-су́рман, ( ши́рман, сірман )

Номер слайду 16

Пам’ятники рибам. Пам’ятник бичкув м. Бердянську. Пам’ятник ставридів м. Туапсе. Пам’ятник осетру в с. Мелекіно

Номер слайду 17

"Риболовля"Потрібно розподілити риби на малюнках по рядах, до яких вони належать.

Номер слайду 18

Продовжуємо нашу подорож і часу ми не марнуєм. По підручнику мандруєм,Бо він секретів не тримаєІ таємниці відкриває! Вам необхідно віднайти в підручнику інформацію про родини Сомові та ряди Коропоподібні, Лососеподібні. Те про що ви дізнаєтеся, необхідно відтворити від першої особи. Наприклад, “Я сом, живу переважно в прісних водоймах, …”От якби я був рибою?...

Номер слайду 19

Вправа «Складаємо пазли»

Номер слайду 20

«Мікрофон» Доповнити речення:- Сьогодні на уроці я дізнався…- Мені запам’яталося…- До цього мені було відомо…- Сьогодні я дізнався вперше про…

Номер слайду 21

Дякую за увагу!2134 Ваш настрій ???

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 16, відповідати на питання в кінці параграфа . Творче завдання : написати твір-мініатюру «Якби я був (була) Нептуном» .

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
29 березня 2023
Переглядів
552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку