Різноманіття речовин, їхні властивості та застосування.

Про матеріал
Мета: сформувати в учнів поняття про речовини; навчити відрізняти тіла від речовин; характеризувати за фізичними властивостями; відрізняти чисті речовини від сумішів; знати способи розділення сумушів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СьогодніСьогодні

Номер слайду 2

ВЕСЕЛИЙ ЗАДОВОЛЕНИЙ СУМНИЙ ЗЛИЙ

Номер слайду 3

Різноманіття речовин, їхні властивості та застосування.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Простими називаються речовини, утворені атомами одного хімічного елемента.

Номер слайду 7

Складними називаються речовини, до складу яких входять атоми різних елементів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Суміші — це поєднання двох і більше складових. Кожен компонентсуміші зберігає в ній свої властивості. А томуможе бути відокремлений від інших складових і виділенийіз суміші в незмінному вигляді.

Номер слайду 10

У повсякденні вам трапляються як однорідні, так і неоднорідні суміші. Олів’є— салат із суміші відварених, сирих, і квашених овочів. Складові у ньому можна побачити неозброєним оком. Можна також у цій неоднорідній суміші виділити її компоненти.

Номер слайду 11

Не такою смачною, але теж неоднорідною, є суміш, що утворюється змішуванням глини або піску зводою. У цій суміші також можна побачити неозброєним окомзавислі у воді частинки . За деякий час вони під дієюсили тяжіння осідають на дно посудини. Так само розшаровується неоднорідна суміш олії з водою.

Номер слайду 12

До однорідних сумішей належатьтакож водні розчини : цукру, лимонної кислоти й кухонноїсолі. У природі не існує абсолютно чистих речовин, зате багато сумішей. Наприклад, морська вода — це суміш води й різних солей. А повітря — суміш різних газів, один з яких — кисень. До природних сумішей також належать ґрунт, нафта, граніт, молоко, фруктові соки тощо.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Розділення сумішей. Суміш утворюється змішуванням декількох речовин, але нові речовини не утворюються. Отже, знаючи властивості цих речовин, ми можемо розділити будь-яку суміш на окремі компоненти за допомогою різних методів. Основними методами розділення сумішей є відстоювання, фільтрування, випарювання, дія магнітом тощо.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

атоммолекуларечовинаучприродніштніпрості складнітверді рідкігазоподібнісумішіодноріднінеоднорідні

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Природознавство, Презентації
Інкл
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
233
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку