Різновиди комп'ютерів

Про матеріал
Розглянути будову комп'ютера, ознайомити учнів зі складовими комп'ютера та їх призначенням; учити розрізняти пристрої введення, зберігання, виведення даних та наводити приклади.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Назвіть основні складові персонального комп'ютера Системний блок. Монітор. Клавіатура. Миша

Номер слайду 2

Монітор- це пристрій, призначений для виведення на екран тексту та графіки. Системний блокце корпус, у якому містяться найважливіші компоненти персонального комп’ютера.

Номер слайду 3

Клавіатурапристрій для введення даних і команд. Являє собою набір клавіш, розташованих у певному порядку, що забезпечує зручне введення символів, цифр, розділових знаків, інших символів, а також команд. Маніпулятор «миша»— пристрій введення, який дає змогу користувачеві через інтерфейс взаємодіяти з комп'ютером.

Номер слайду 4

Допоміжні складові комп'ютера Навушники. Колонки. Принтер. Мікрофон. Проектор. Web-камера. Сканер. Джойстик

Номер слайду 5

Пристрої опрацювання та зберігання. Флеш – пам’ять Жорсткий диск(вінчестер)Зовнішній жорсткий диск(вінчестер)Диск

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка

Номер слайду 8

Веселі загадкиІ для чого оцей ящик?Він у себе папір таще,І друкує коми й точки,Все гарненько у рядочкиІ малюнки, і картинки,Надрукує майстер … (принтер)Він покаже все на світі: Що малюють, пишуть діти, Грають як і що співають, І як пошту відправляють. Все, що є відображає, Без нього ПК немає!(монітор)

Номер слайду 9

Скромний сірий колобок Довгий, тонкий проводок Зверху на коробці Дві великі кнопки В тебе є хороша книжка, А в комп'ютера є …(мишка). Сотня клавіш, різні знаки Спершу учні – небораки, А тепер раз – два і готово Відстукали слово. Ось де пальцям фізкультура І це все – ....(клавіатура).

Номер слайду 10

Дякую за увагу. До нових зустрічей!

pptx
Додано
4 жовтня 2021
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку