Робота зі стилями в текстових документах. Стилі в Word

Про матеріал
Стиль - це набір форматів, які можна застосувати до обраних сторінок, тексту, абзаців і інших елементів документа для швидкої зміни їх виду. Коли застосовується стиль, то одночасно використовується весь набір форматів. У роботі розглядається застосування стилів на прикладі автоматичного ствоерення змісту. Матеріал містить повноцінно розроблену практичну роботу(з дидактичми матеріалами)
Перегляд файлу

image

УВАГА! Під час роботи за комп’ютером дотримуйтесь правил та санітарно-гігієнічних норм!  

image

1. Відкрийте файл (Дитячі роботи\_ клас\Word\КР\Зразок.docx) 2. Встановити параметри сторінки: всі поля по 2 см (мал 1).

imageМал.1

 

3. Створити титульну сторінку Реферат на тему (на тему: Використання хмарних технологій в начальному процесі).

Оформити титульну сторінку за допомогою стилів: для тексту вгорі Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України створити новий  стиль Прізвище_Абзац по центру.(мал 2.)

imageЗмінити цей стиль наступним чином:  шрифт – Arial Narrow,

Мал.2

 інтервал – полуторний,  розмір – 14,  колір – темно-синій,

накреслення шрифту – жирний-курсив вирівнювання – по центру. 

4.   Використовуючи          стиль Прізвище_Абзац      по     центру, оформити наступні рядки: Кузнецовська гімназія

5.   Придумати будь-яку назву реферату і оформити її, використовуючи довільний стиль об’єкту WordArt.

6.   Текст Виконав… оформити новоствореним стилем Виконав  настроїти цей стиль наступним чином: шрифт – Arial Narrow, інтервал – полуторний, розмір – 14, колір – темно-синій, вирівнювання – зліва.

7.   Використовуючи стиль Прізвище_Абзац по центру, оформити надпис: Кузнецовська гімназія -2016.

8.   До основненого тексту. Вставте верхній колонтитул, який заповніть наступним текстом: „Кузнецовська гімназія. Підготувала: Квач Х.”. Введений текст розмістіть згідно зразка, назва шрифту Book Antiqua, курсив (мал 4)

imageМал.4

9.   Для даного документу вставте номери сторінок. Їх розмісіть їх внизу сторінок, від центру. (мал. 5)

Для стилю         Заголовок1 застосуйте   такі параметри:

Шрифт - Book Antiqua Розмір – 16

Накреслення – жирне Вирівнювання тексту – по лівому краю

Відступ від першого рядка – 1,25

Колір – вишневий

10.                imageСтворіть авто зміст на другій сторінці. Для цього встановіть такі параметри для основних заголовків застосувати :

11.                Для під заголовків застосувати:

Для стилю Заголовок2 застосуйте такі параметри:

Шрифт - Book Antiqua

Розмір – 14

Накреслення – жирне Вирівнювання тексту – по лівому краю

Відступ від першого рядка – 1,25

Колір – голубий

 

12.                Після          використання     стилів         до     всіх заголовків відповідно до зразка (додаток Зразок).

Добавити автоматичний зміст.

Для цього необхідно:

а) Встановити курсор на початку документа, в тому місці де буде розміщено зміст 

в) Вибрати вкладку СсЫлкиðОглавлениеðАвтособираемое оглавление1

image

Перегляд файлу

Хмарні технології в навчанні

Сучасне інформаційне суспільство характеризується як суспільство, в якому широко використовуються інформаційно-комунікаційні технології. Сучасні учні все частіше користуються мобільними телефонами, планшетами та іншими гаджетами, проводячи багато часу спілкуючись у соціальних мережах або граючи  в ігри, хоча можливості у використанні даних сучасних засобів набагато ширші.

Саме тому перед педагогами загальної середньої та вищої освіти постає завдання забезпечити навчально-виховний процес якісними електронним засобами навчання, призначених не лише для комп’ютерів, а й для інших сучасних пристроїв, які можна було б використовувати під час уроків, так і будучи поза межами навчального закладу.

Використання такого навчального середовище, яке було б насичене різноманітними електронними ресурсами, значно підвищує інтерес учнів до навчання в цілому, створює умови для розвитку дитини, а також активізує пізнавальну діяльність школярів. Реалізація всього вище переліченого можлива за умови використання сучасних хмарних технологій.

Хмарні технології (англ. cloud technologies) – це кардинально новий сервіс, який дозволяє віддалено використовувати засоби обробки і зберігання даних .

Хмарні педагогічні технології забезпечують використання сервісів мережі Інтернет як засобу інтерактивного навчання без застосування локального програмного забезпечення, окрім браузера та плагінів до нього. Використання технології «хмарних обчислень» позбавляє необхідності у технологічній підтримці програмного забезпечення, так як контроль та нагляд за його функціонуванням, зокрема, збереженням даних, їх копіюванням, захистом від дії комп’ютерних вірусів та Інтернет атак тощо, здійснює сам провайдер .

Хмарні технології забезпечують виконання багатьох видів навчальної діяльності, контролю і оцінювання навчальних досягнень учнів, тестування он-лайн, відкритості освітнього середовища, економію коштів на утримання технічних фахівців.

Використання хмарних технологій у навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів перш за все дозволить вирішити проблему забезпечення рівного доступу учнів та вчителів до якісних освітніх ресурсів як на уроках, так і у позаурочний час .

Хмарні технології — це технології, які надають користувачам Інтернету доступ до комп’ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервіса.

Для пересічного користувача, здавалось б це не дуже потрібно, але от невеличким фірмам, установам, які не мають змоги придбати і обслуговувати власні дата-центри(сховища даних) або опрацювання складних обрахунків, це безумовно вихід з ситуації.

Хмарні технології в навчанні надають ряд переваг:

економія засобів на придбання програмного забезпечення (використання технології Office Web Apps (Office онлайн));

зниження потреби в спеціалізованих приміщеннях;

виконання багатьох видів учбової роботи, контролю і оцінки online;

економія дискового простору;

антивірусна, безрекламна, антихакреська безпека та відкритість освітнього середовища для вчителів і для учнів.

Приклади використання хмарних технологій у школі

  • Використання Office Web Apps-додатків. (Office 365)
  • Електронні журнали і щоденники. (http://shodennik.ua/)
  • Он-лайн сервіси для учбового процесу, спілкування, тестування.
  • Системи дистанційного навчання, бібліотека, медіатека.
  • Сховища файлів,спільний доступ. (Dropbox,SkyDrive)
  • Спільна робота.
  • Відеоконференції.
  • Електронна пошта з доменом гімназії.
  • Сервіси Google Apps;
  • Google надає безліч додатків і сервісів, що допомагають в навчанні.
  • Google ArtProject – інтерактивно-представлені популярні музеї світу,
  • Google Docs – онлайновий офіс,
  • Google Maps – набір карт ,
  • Google Sites – безкоштовний хостинг, який використовує вікі-технологію,
  • Google Translate – перекладач,
  • YouTube – відеохостинг.
  • Google Диск – єдиний простір для зберігання файлів і роботи з ними.
  •  

Найпоширеніші сервіси

Яндекс.Диск безплатно представляє 10 ГБ, які можна безкоштовно збільшувати до 20 ГБ (також, тимчасово, можна скористатися ще більшим об’ємом диску).

Google Диск представляє 15 ГБ (разом з поштою) місця на своєму диску.

Microsoft SkyDrive – 7 ГБ.

Dropbox – 2 ГБ (безкоштовно можна більшувати до 16 ГБ).

Mega – представляє безкоштовно 50 ГБ дискового простору.

eDisk – це доступне з будь-якої точки Землі персональне сховище файлів. В цьому сховищі можна зберігати до 4 ГБайт інформації (близько 40 000 документів).

Характеристики хмарних технологій

Національним інститутом стандартів і технологій США (ANSI) зафіксовані такі обов'язкові характеристики хмарних обчислень:

  •                 Самообслуговування по вимозі (self service on demand), споживач самостійно визначає і змінює обчислювальні потреби, такі як серверний час, швидкість доступу та обробки даних, обсяг збережених даних без взаємодії з представником постачальника послуг;
  •                 Універсальний доступ по мережі, послуги доступні споживачам по мережі передачі даних незалежно від використовуваного термінального пристрою;
  •                 Об'єднання ресурсів (resource pooling), постачальник послуг об'єднує ресурси для обслуговування великої кількості споживачів в єдиний пул для динамічного перерозподілу потужностей між споживачами в умовах постійної зміни попиту на потужності; при цьому споживачі контролюють тільки основні параметри послуги (наприклад, обсяг даних, швидкість доступу), але фактичний розподіл ресурсів, що надаються споживачеві, здійснює постачальник (в деяких випадках споживачі все-таки можуть управляти деякими фізичними параметрами перерозподілу, наприклад, вказувати бажаний центр обробки даних з міркувань географічної близькості);
  •                 Еластичність, послуги можуть бути надані, розширені, звужені в будь-який момент часу, без додаткових витрат на взаємодію з постачальником, як правило, в автоматичному режимі;
  •                 Облік споживання, постачальник послуг автоматично обчислює спожиті ресурси на певному рівні абстракції (наприклад, обсяг збережених даних, пропускна спроможність, кількість користувачів, кількість транзакцій), і на основі цих даних оцінює обсяг наданих споживачам послуг.

Види хмар.

Приватна хмара (private cloud) —інфраструктура, призначена для використання однією організацією, що включає кілька споживачів (наприклад, підрозділів однієї організації), можливо також клієнтами і підрядниками даної організації. Приватна хмара може перебувати у власності, управлінні та експлуатації як самої організації, так і третьої сторони (або будь-якої їх комбінації), і воно може фізично існувати як всередині, так і поза юрисдикцією власника.

Публічна хмара (public cloud) — інфраструктура, призначена для вільного використання широкою публікою. Публічна хмара може перебувати у власності, управлінні та експлуатації комерційних, наукових та урядових організацій (або будь-якої їх комбінації). Публічна хмара фізично існує в юрисдикції власника — постачальника послуг.

Гібридна хмара (hybrid cloud) — це комбінація з двох або більше різних хмарних інфраструктур (приватних, публічних або суспільних), що залишаються унікальними об'єктами, але пов'язаних між собою стандартизованими або приватними технологіями передачі даних і додатків (наприклад, короткочасне використання ресурсів публічних хмар для балансування навантаження між хмарами).

Суспільна хмара (англ. community cloud) — вид інфраструктури, призначений для використання конкретною спільнотою споживачів з організацій, що мають спільні завдання (наприклад, місії, вимоги безпеки, політики, та відповідності різним вимогам). Громадська хмара може перебувати в кооперативній (спільній) власності, управлінні та експлуатації однієї або більше з організацій співтовариства або третьої сторони (або будь-якої їх комбінації), і вона може фізично існувати як всередині, так і поза юрисдикцією власника.

 

 

Перегляд файлу

image

Зміст

Хмарні технології в навчанні........................................................................ 3

Хмарні технології в навчанні надають ряд переваг:....................................................................... 4

Приклади використання хмарних технологій у школі.................................................................... 4

Найпоширеніші сервіси................................................................................................................. 5

Характеристики хмарних технологій........................................................... 6

Види хмар..................................................................................................................................... 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Хмарні технології в навчанні

Сучасне інформаційне суспільство характеризується як суспільство, в якому широко використовуються інформаційно-комунікаційні технології. Сучасні учні все частіше користуються мобільними телефонами, планшетами та іншими гаджетами, проводячи багато часу спілкуючись у соціальних мережах або граючи  в ігри, хоча можливості у використанні даних сучасних засобів набагато ширші.

Саме тому перед педагогами загальної середньої та вищої освіти постає завдання забезпечити навчально-виховний процес якісними електронним засобами навчання, призначених не лише для комп’ютерів, а й для інших сучасних пристроїв, які можна було б використовувати під час уроків, так і будучи поза межами навчального закладу.

Використання такого навчального середовище, яке було б насичене різноманітними електронними ресурсами, значно підвищує інтерес учнів до навчання в цілому, створює умови для розвитку дитини, а також активізує пізнавальну діяльність школярів. Реалізація всього вище переліченого можлива за умови використання сучасних хмарних технологій.

Хмарні технології (англ. cloud technologies) – це кардинально новий сервіс, який дозволяє віддалено використовувати засоби обробки і зберігання даних .

Хмарні педагогічні технології забезпечують використання сервісів мережі Інтернет як засобу інтерактивного навчання без застосування локального програмного забезпечення, окрім браузера та плагінів до нього. Використання технології «хмарних обчислень» позбавляє необхідності у технологічній підтримці програмного забезпечення, так як контроль та нагляд за його функціонуванням, зокрема, збереженням даних, їх копіюванням, захистом від дії комп’ютерних вірусів та Інтернет атак тощо, здійснює сам провайдер .

Хмарні технології забезпечують виконання багатьох видів навчальної діяльності, контролю і оцінювання навчальних досягнень учнів, тестування он-лайн, відкритості освітнього середовища, економію коштів на утримання технічних фахівців.

Використання хмарних технологій у навчальному процесі загальноосвітніх навчальних закладів перш за все дозволить вирішити проблему забезпечення рівного доступу учнів та вчителів до якісних освітніх ресурсів як на уроках, так і у позаурочний час .

Хмарні технології — це технології, які надають користувачам Інтернету доступ до комп’ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайнсервіса.

Для пересічного користувача, здавалось б це не дуже потрібно, але от невеличким фірмам, установам, які не мають змоги придбати і обслуговувати власні дата-центри(сховища даних) або опрацювання складних обрахунків, це безумовно вихід з ситуації.

Хмарні технології в навчанні надають ряд переваг:

економія засобів на придбання програмного забезпечення (використання

технології Office Web Apps (Office онлайн)); зниження потреби в спеціалізованих приміщеннях;

виконання багатьох видів учбової роботи, контролю і оцінки online; економія дискового простору;

антивірусна, безрекламна, антихакреська безпека та відкритість освітнього

середовища для вчителів і для учнів.

Приклади використання хмарних технологій у школі

o   Використання Office Web Apps-додатків. (Office 365) o Електронні журнали і щоденники. (http://shodennik.ua/) o Он-лайн сервіси для учбового процесу, спілкування, тестування.

o   Системи дистанційного навчання, бібліотека, медіатека. o Сховища файлів,спільний доступ. (Dropbox,SkyDrive) o Спільна робота. o Відеоконференції. o Електронна пошта з доменом гімназії.

o   Сервіси Google Apps; o Google надає безліч додатків і сервісів, що допомагають в навчанні. o Google ArtProject – інтерактивно-представлені популярні музеї світу, o Google Docs – онлайновий офіс, o Google Maps – набір карт ,

o   Google Sites – безкоштовний хостинг, який використовує вікі-технологію, o Google Translate – перекладач, o YouTube – відеохостинг.

o   Google Диск – єдиний простір для зберігання файлів і роботи з ними.

Найпоширеніші сервіси

Яндекс.Диск безплатно представляє 10 ГБ, які можна безкоштовно збільшувати до 20 ГБ (також, тимчасово, можна скористатися ще більшим об’ємом диску).

Google Диск представляє 15 ГБ (разом з поштою) місця на своєму диску.

Microsoft SkyDrive – 7 ГБ.

Dropbox – 2 ГБ (безкоштовно можна більшувати до 16 ГБ). Mega – представляє безкоштовно 50 ГБ дискового простору.

eDisk – це доступне з будь-якої точки Землі персональне сховище файлів. В

цьому сховищі можна зберігати до 4 ГБайт інформації (близько 40 000 документів).

Характеристики хмарних технологій

Національним інститутом стандартів і технологій США (ANSI) зафіксовані такі обов'язкові характеристики хмарних обчислень:

               Самообслуговування по вимозі (self service on demand), споживач самостійно визначає і змінює обчислювальні потреби, такі як серверний час, швидкість доступу та обробки даних, обсяг збережених даних без взаємодії з представником постачальника послуг;

               Універсальний доступ по мережі, послуги доступні споживачам по мережі передачі даних незалежно від використовуваного термінального пристрою;

               Об'єднання ресурсів (resource pooling), постачальник послуг об'єднує ресурси для обслуговування великої кількості споживачів в єдиний пул для динамічного перерозподілу потужностей між споживачами в умовах постійної зміни попиту на потужності; при цьому споживачі контролюють тільки основні параметри послуги (наприклад, обсяг даних, швидкість доступу), але фактичний розподіл ресурсів, що надаються споживачеві, здійснює постачальник (в деяких випадках споживачі все-таки можуть управляти деякими фізичними параметрами перерозподілу, наприклад, вказувати бажаний центр обробки даних з міркувань географічної близькості); Еластичність, послуги можуть бути надані, розширені, звужені в будь-який момент часу, без додаткових витрат на взаємодію з постачальником, як правило, в автоматичному режимі;

               Облік споживання, постачальник послуг автоматично обчислює спожиті ресурси на певному рівні абстракції (наприклад, обсяг збережених даних, пропускна спроможність, кількість користувачів, кількість транзакцій), і на основі цих даних оцінює обсяг наданих споживачам послуг.

Види хмар.

Приватна хмара (private cloud) —інфраструктура, призначена для використання однією організацією, що включає кілька споживачів (наприклад, підрозділів однієї організації), можливо також клієнтами і підрядниками даної організації. Приватна хмара може перебувати у власності, управлінні та експлуатації як самої організації, так і третьої сторони (або будь-якої їх комбінації), і воно може фізично існувати як всередині, так і поза юрисдикцією власника.

Публічна хмара (public cloud) — інфраструктура, призначена для вільного використання широкою публікою. Публічна хмара може перебувати у власності, управлінні та експлуатації комерційних, наукових та урядових організацій (або будь-якої їх комбінації). Публічна хмара фізично існує в юрисдикції власника — постачальника послуг.

Гібридна хмара (hybrid cloud) — це комбінація з двох або більше різних хмарних інфраструктур (приватних, публічних або суспільних), що залишаються унікальними об'єктами, але пов'язаних між собою стандартизованими або приватними технологіями передачі даних і додатків (наприклад, короткочасне використання ресурсів публічних хмар для балансування навантаження між хмарами).

Суспільна хмара (англ. community cloud) — вид інфраструктури, призначений для використання конкретною спільнотою споживачів з організацій, що мають спільні завдання (наприклад, місії, вимоги безпеки, політики, та відповідності різним вимогам). Громадська хмара може перебувати в кооперативній (спільній) власності, управлінні та експлуатації однієї або більше з організацій співтовариства або третьої сторони (або будь-якої їх комбінації), і вона може фізично існувати як всередині, так і поза юрисдикцією власника.

 

îá½ε¡«¬ 1.png
zip
Додано
30 серпня
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку