Родинне свято "Супер тато"

Про матеріал

: Народившись, діти зберігають невидимий зв´язок з татом. Спілкування в сім´ї дозволяє дітям та батькам краще пізнати один одного, у них з´являються спільні спогади про спільне життя.

Перегляд файлу
  1. ШОУ-ПРОГРАМА «Супер тато»


    Ведучий: Добрий день, дорогі друзі! Усіх татусів,дідусів ми вітаємо зі святом! Бажаємо вам бути здоровими, веселими і щасливими не тільки в  день тата, а завжди, тому що ми вас любимо! А зараз ми запрошуємо на сцену  учасників шоу-програми "Супер тато"!
    1.Конончук Анатолій Олексійович та його чарівна донечка Олександра, учениця 1-А класу.
  2. Гарбар Андрій Володимирович та його красунечка Владислава, учениця   1-Б класу.
  3. Трубілко Руслана Олександрівна та її донечка-сонечко Каріна, учениця     2-А класу.
  4. Кірдей Тетяна Миколаївна та її неперевершена донечка Юлія, учениця 2-Б класу
  5. Моцик Борис Борисович та його чарівна донечка Анастасія, учениця 3-Б класу.
  6. Сафоник Михайло вікторович та його  синуля  Ромчик,учень 4-Б класу.

  7. Після цього ведучий знайомить глядачів зі складом журі. 

Наше шановне журі:

  1. Басик Валентина Петрівна.
  2.  

  3. Перший конкурс.
    1. Мій тато  кращий  всіх! 

    До цього конкурсу діти готуються вдома. Дитині надається 2 хвилини, щоб розповісти про достоїнства свого тата і переконати глядачів і журі в тому, що саме ваш тато – кращий за всіх на світі. Журі оцінює текст розповіді та акторську майстерність від 1 до 5 балів. 

    2. УА-УА! 

    По краю сцени поставити ряд стільців, на яких будуть сидіти тата. Діти стоять у глибині сцени. 

    Ведучий: Дорогі наші татусі! Скільки безсонних ночей ви провели біля дитячих ліжечок! Ви схоплювалися з ліжка, почувши голосок своєї дитини. І вже як ніхто інший, ви запам´ятали голоси своїх улюблених чад. Тому вам не складе великих труднощів впізнати свою дитину, яка плаче. Зараз ваші дітлахи будуть плакати, як в дитинстві, тобто говорити "уа-уа!". А ваше завдання - впізнати голос свого малюка і підняти вгору руку. Я не буду ображати ваших діточок, а тільки буду командувати своєю указкою, кому за ким "плакати". Жюрі буде уважно спостерігати за діями тат. Якщо наші татусі впізнають своїх малюків, то отримають 10 балів, якщо будуть помилятися, то отримають, відповідно, менше балів (в залежності від кількості помилок). 

3. Конкурс «Супер Шерлок Холмс»

Вашій увазі пропонується кілька портретів мам і тат,виконаних Вашими дітками. Кожна дитина малювала портрет своєї мами, отже,Вашої дружини.

Ваше завдання: Розглянути портрет протягом 2-3  хв.  і показати  жюрі, де портрет вашої дружини.

Конкурс оцінюється  5 балами.

4. СІМЕЙНА ХРОНІКА

На сцені в ряд сидять татусі, перед ними на відстані пари метрів стоять їхні діти. У тата в руках папір і ручки для письмових відповідей. 

Ведучий: Народившись, діти зберігають невидимий зв´язок з татом. Спілкування в сім´ї дозволяє дітям та батькам краще пізнати один одного, у них з´являються спільні спогади про спільне життя, тому наші учасники легко зможуть відповісти на питання конкурсу "Сімейна хроніка". Конкурс буде проходити так: дитина бере, не дивлячись, питання з шкатулки, ведучий читає це питання, звернене до юного учасника. Тато  відразу пише на листочку відповідь, тобто, він повинен  відгадати, що відповість її дитина, і віддає листок ведучому. Поки тато пише, дитина може обмірковувати відповідь на це питання. Потім на це питання відповідає усно дитина, ведучий зачитує  татову відповідь. Якщо відповіді тата і дитини співпадуть повністю, то журі оцінюють їх в 5 балів, якщо збіг частковий, то від 1 до 4 балів. А якщо всі відповіді будуть різними, то команда отримає 0 балів. Готові? Починаємо! 

ПИТАННЯ (звернення до учасників-дітей): 

1. Як звуть тата  твого тата? 

2. Згадай 1 вересня, коли ти пішов (пішла) в перший клас. Якого кольору штани (спідниця) були на тобі в той день? 

3. Скільки рідних братів і сестер у твого тата? 

4. Уяви, що у твого тата  з´явився вільний час для читання. Як ти думаєш, що вона візьме з полиці (вибери варіант відповіді): 

А) збірку кросвордів, 
Б) енциклопедію, 
В) детектив, 
Г) журнал. 

5. Як звуть маму  твого тата? 

6. Назви улюблений мамин колір. 

7. Уяви собі, що тато збирається на батьківські збори до школи. В шафі у нього є чотири сорочки  одного фасону, але різних кольорів. Якого кольору сорочку вибере тато: 

- Білого, 
- Червоного, 
- Чорного, 
- Блакитного. 

8. По  каналах телебачення одночасно йдуть: 

- Концерт класичної музики, 
- Інформаційна програма, 
- Футбол, 
- Серіал. 

Який канал вибере для перегляду тато? 

10. Якщо в кафе тату запропонувати на вибір одну зі страв - морозиво чи піцу, то що вибере тато? 

11. Що більше любить тато: мармелад, зефір чи вафлі? 

12. Припустимо, що твій тато виграв  путівку за кордон, і йому пропонують на вибір відпочинок на гірськолижному курорті або відпочинок на березі теплого моря. Яку путівку вибере тато? 

13. Тато  пише імена обох дідусів і бабусь. Дитині потрібно назвати хоча б одне ім´я з двох. 

 

Дуже добре, що наші батьки майстри на всі руки і не цураються ніякого діла. Але головне в житті - це здоров'я.

 А щоб його мати - треба спортом займатись, бо, кажуть, «який батько - такий син», тобто, якщо тато займається спортом, то до цього привчить і своїх дітей.

5. конкурс «Супер-силач»

Інтелектуальна розминка закінчилася, переходимо до спортивних змагань. Кожна дитина, вважає, що його (її) татусь і матуся - найсильніші.

Зараз татусі і матусі підтвердять цю думку дитини.

Завдання:  тато або мама разом зі  своєю дитиною присідають,до тих пір коли хтось із них зупиниться , виграє та пара вяка найдовше буде присідати . Найбільша кількість балів 10. Отож, готові? Беремо своїх діток за руки і починаємо!

6. конкурс - «Супер-перукар»

Поки ми пісні співали - дитя наше підростало. Ось уже і школярем стало. Мама на роботу вже пішла, тому випроводжати дитя в школу доводиться тому, хто є в той ранок дома.

З сином простіше - раз у місяць підстригли і зачіска - готова.

А от красуні - донечці треба косичку заплести, бантик зав'язати. Отож, наступний конкурс - «Супер-перукар».

Ведучий: Татусі  вже озброїлись гребінцями, у них є по одному банту. І зараз вони швидко і красиво зав´яжуть бантики клієнтам перукарні. Впоравшись із завданням, татусі повинні підняти гребінець вгору. Тато , який  закінчив  роботу першим, отримає 8 балів, решта тат - по 5 балів. А якість їхньої роботи визначать жюрі.  Татусі  будуть танцювати  танець зі своїми клієнтами перукарні! Якщо бантик не впаде з клієнта під час танцю, значить, тато, який обслуговував цього клієнта, отримає 10 балів. Якщо бантик звалиться з голови, то 0 балів. Клієнти вже сидять в кріслах. Татусі ви готові? Почали! 

7.Мій тато найкращий спортсмен.

У цьому конкурсі наші татусі повинні переступити із зав’язаними очима свою дитину, так щоб не наступити. Конкурс оцінюється у 10 балів.

  1. Конкурс «Бюро знахідок»

(Тата серед безлічі речей знаходять речі своєї дитини).

Наші татусі і матусі серед безлічі речей повинні знайти улюблену річ своєї дитини. Журі оцінює цей конкурс у 5балів

 

9. Сімейні таланти

Вдома учасники шоу-програми готують один концертний номер (танець, пісню, вірш, мініатюру, цирковий номер тощо). До участі в концертному номері дозволяється залучати будь-яких родичів в необмеженій кількості. Журі оцінює виступи від 1 до 20 балів. 

Журі підводить загальний підсумок конкурсу та оголошує команду, що перемогла, тато з цієї команди нагороджується дипломом  "Супер тато-2017" та  призом.

Шановні тата, мами, гості! Хочеться, щоб ці хвилини, проведені разом з вами залишилися в пам яті назавжди. Хай між батьками і дітьми вічно панує повне взаєморозуміння, повага, радість від спілкування.

                    

                      Хай щастя поселиться в ваших родинах,

                      Хай діти сміються у вашій хатині.

                      Хай голуб голубку кохає й шанує,

                      Повага та спокій повсюди панує.

                      Здоров я вам, любі і добра!

 

docx
Додано
6 грудня 2018
Переглядів
1289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку