Роль інформації в житті людини. Значення інформації

Про матеріал

Презентація "Роль інформації в житті людини. Значення інформації" допоможе учням 3 класу зрозуміти, що таке інформація та як вона впливає на наше життя. Учні дізнаються, чому інформація є важливою, як вона допомагає нам приймати рішення та спілкуватися з іншими. Матеріал пояснить, що таке інформаційні джерела, як ми отримуємо та використовуємо інформацію щодня, а також підкреслить її значення в навчанні, роботі та повсякденному житті. Презентація спрямована на формування в учнів навичок розуміння та грамотного поводження з інформацією.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль інформації в житті людини. Значення інформації

Номер слайду 2

Роль інформації в житті людиниІнформація - це відомості та знання про навколишній світ. Предається інформація за допомогою повідомлень. Людина сприймає повідомлення за допомогою органів чуття. Інформація в житті людини проходить 5 етапів:

Номер слайду 3

Значення інформаціїПроцес отримання інформації не завершується ніколи. Це пов’язано з тим, що людина та всесвіт змінюється з кожним роком. З’являються нові об’єкти, інструменти, способи дій, тому утворюється нова інформація про них. Будь-яка інформація має властивості:

Номер слайду 4

Значення інформаціїДостовірною. Шукаючи потрібну інформацію, людина може потрапити в небезпечну ситуацію:повірити неправдивій рекламі;знайти некоректне зображення;прочитати неперевірені відомості.Інформація може бути: Недостовірною. Достовірна інформація — це інформація, яка описує правдивий стан об’єктів. Фейк — це повідомлення, у якому частково або повністю відсутня правдива інформація. Недостовірна інформація (фейк) може завдати шкоди!Пк розпізнати неправдиву інформацію?звертати увагу на джерело інформації;читати весь матеріал;перевірити, хто автор;перевірити дату публікації;послухати думку дорослих.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
НУШ
Додано
16 жовтня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку