Рослинний і тваринний світ України. Збереження природи

Про матеріал
Презентація містить коротку інформацію про основні типи рослин і тварин, про основні природоохоронні заклади. Може використовуватися як під час проведення уроків, так і при підготовці до ЗНО чи ДПА.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослинний і тваринний світ Українигеографія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ендеміки – види живих організмів, які зустрічаються лише на певні території, тобто мають обмежений ареал існування.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Зональні типи рослинностіЛіси. Степ. Луки. СосновіСосново-дубовіДубовіДубово-грабовіВільхові Типові (справжні)ЛучніЧагарниковіПустельні Мають багаторічні трави. Клімат зволожений. Використовують як природні сіножаті та пасовища.

Номер слайду 6

Рослинність України потребує охорони і відновлення. Рідкісні і зникаючі види занесені до Червоної книги.Інформація про типові та рідкісні види, які потребують збереження й охорони у Зеленій книзі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Полісся

Номер слайду 9

Степ

Номер слайду 10

Українські Карпати

Номер слайду 11

Кримські гори

Номер слайду 12

Водойми

Номер слайду 13

Механічне та фізичне забруднення. Основні види забруднення довкілля. Хімічне забруднення. Біологічне хабруднення

Номер слайду 14

Категорії природоохоронних об’єктів України2 Національний рівень: природні заповідники (19), НПП(49)1 Біосферні заповідники (5)Асканія-Нова, Чорноморський, Карпатський, Дунайський, Чорнобильський3 Регіональний і місцевий рівні: заказники (3103),пам’ятки природи (3388), заповідні урочища (809), регіональні ландшафтні парки (77), штучно створені природоохоронні об’єкти

Номер слайду 15

Біосферні заповідники. Це природоохоронні науково-дослідні установи міжнародного значення, що створюються з метою збереження в природному стані найтиповіших комплексів біосфери.

Номер слайду 16

Природні заповідники. Це природоохоронні, науково-дослідні установи загальнодержавного значення, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних для певної ландшафтної зони природних комплексів.

Номер слайду 17

Національні природні парки. Це природоохоронні, рекреаційні, культурно-освітні, науково-дослідні установи загальнодержавного значення.

Номер слайду 18

Локальні рівні2 Заказники. Охороняється частина ландшафту або певний природний комплекс. Не вилучається.1 Регіональні ландшафтні парки. Збереження типових або унікальних природних комплексів + відпочинок.3 Пам’ятки природи. Окремі унікальні об’єкти, що мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне і пізнавальне значення.

Номер слайду 19

5 Ботанічні сади та зоологічні парки. Організація екологічної, освітньо-виховної роботи, акліматизація, розмноження.4 Заповідні урочища. Відокремлені або цілісні ландшафти, що мають важливе наукове, природоохоронне й естетичне значення. Діяльність ЗАБОРОНЕНА!6 Дендрологічні парки. Збереження і вивчення дерев, чагарників + відпочинок

pptx
Додано
1 червня 2020
Переглядів
6845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку