Розминка "Математичні розваги"

Про матеріал
Дана розробка містить вправи, які можна використати на уроці математики для розминки або відпочинку у 5 - 6 класах.
Перегляд файлу

Математичні розваги

5 — 6 клас

Мета: зацікавити учнів математикою, поглиблювати і розширювати знання з предмета; розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність, допитливість, логічне мислення; виховувати вміння вчитися, самостійно здобувати математичні знання.

Хід заходу     

Вправа “ Вгадай Хто я”: кожен гравець, ховаючись від інших учасників, малює  свій портрет, використовуючи лише цифри. Ззаду листочка пише своє ім'я. Вчитель показує гравцям портрет, потрібно відгадати чий він. Не підказувати. Власник портрета не викрикує, що то його, а намагається заплутати гравців.

Вправа “Математичний фокус відгадування чисел”:

фокус1: загадай будь яке число від 1 до 10, додай до цього числа 3, тепер помнож що  вийшло на 2, додай 4, відніми задумане число, додай 5, відніми задумане число. Буде 15! 

фокус 2: загадай число від 1 до 10, помнож на 2, додай 10, поділи на 2, відніми задумане число. Буде 5! 

фокус 3: число свого дня народження помнож на 2, до результату додай 5, тепер що вийшло помнож на 50, додай номер місяця, в якому народився. Відповідь: віднімаємо 250, отримаємо число, у якого дві перші цифри це число народження, дві останні цифри це місяць народження.

Вправа “Розминка”: Всі учні стають в ряд один за одним. Останньому ведучий показує якийсь рух. Він дотиком дає вказівку наступному гравцеві обернутись, показує цей рух йому, а той наступному і т.д. Як правило до першого гравця в черзі доходить зовсім інший рух, ніж на початку.

Вправа на увагу: Участь беруть  всі гравці, вони стають у коло.  Умова конкурсу: гравці називають ряд натуральних чисел 1, 2, 3, …   передаючи один одному наприклад м'яч, але пропускають те число, що містить “магічну” цифру. Хто помилився, виходить з гри, а команда починає заново, тільки цифра змінюється. Лишається переможець.

 

 

docx
Додано
16 березня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку