Розв’язування компетентнісних задач

Про матеріал
15 задач для вивчення даної теми. Наприклад: У вашої сестрички день народження: їй виповнюється 6 років. Вона хоче запросити друзів (разом з сестрою до 10 чоловік) на свято у ресторан, що (крім іншого) спеціалізується на дитячих святах. Вона звернулася до тебе за допомогою. Потрібно: cтворити запрошення на свято; скласти план-сценарій свята; cкласти меню; обчислити приблизну вартість проведення свята.
Перегляд файлу

Задача 1. У вашої сестрички день народження: їй виповнюється 6 років. Вона хоче запросити друзів (разом з сестрою до 10 чоловік) на свято у ресторан, що (крім іншого) спеціалізується на дитячих святах. Вона звернулася до тебе за допомогою. Потрібно:

  •          cтворити запрошення на свято;
  •          скласти план-сценарій свята;
  •          cкласти меню;
  •          обчислити приблизну вартість проведення свята.

 

 

Задача 2. Ваш менший брат, учень п’ятого класу, отримав домашнє завдання підготувати картку порівняння казки «Ріпка» в українській та російській інтерпретації. Оскільки вашому братові потрібна допомога, він звернувся до вас. Знайдіть зміст казки, використавши друковані чи електронні джерела. Створіть порівняльні картки, розмістивши обидва варіанти у два стовпці. Відформатуйте текст за своїм смаком. Додайте ілюстрацію до казки.

 

 

Задача 3. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Софійський собор у Києві (І пол. ХІ ст.). Сучасний вигляд;

 

 

Задача 4. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Спасо-Преображенський собор у Чернігові. 1036. Сучасний вигляд;

 


Задача 5. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Вірменський собор у Львові. 1363;

 

Задача 6. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Верхній замок у Луцьку. ІІ пол. ХІV ст.;

 

Задача 7. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Кам’янець-Подільська фортеця;

 

Задача 8. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити довідник, що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку. Перелік історичних об’єктів наводимо нижче:

  1.         Хотинська фортеця;

 


Задача 9. Створіть у різних формах подання інформаційні моделі об'єкта “квітка” з точки зору художників та письменників.

 

Задача 10. Розробіть схему маршруту одноденного походу, який планується здійснити, у травні, для підготовки презентації з біологи на тему «Типи рослинних угруповань». Як схему використайте файл із зображенням топографічної карти місцевості з позначеними точками початку     і кінця походу з масштабом 1:100 000. Укажіть на схемі:

а)  маршрут походу;

б)  загальну довжину маршруту;

в)  місця для вивчення і фотографування рослинних угруповань різних типів;

г)  місця зупинок і харчування.

 

 

Задача 11. Уявіть, що ви ведучий телевізійної передачі “Віртуальні мандрівки світом”. Підготуйте презентацію, яка б ілюструвала ваше повідомлення про материки та океани світу. В тереотичному матеріалі спирайтеся на підручник з географії для 7-го класу, а відповідні ілюстрації доберіть з Інтернету.

 

 

Задача 12. Уявіть, що ви ведучий телевізійної передачі “Віртуальні мандрівки світом”. Підготуйте презентацію, яка б ілюструвала ваше повідомлення цікаві країни світу. Тереотичний матеріал та відповідні ілюстрації доберіть з Інтернету.

 

 

Задача 13. Родина, що складається з двох дорослих та однієї 11-річної дитини, вирішила відпочити за кордоном. Створіть презентацію (10–12 слайдів) на основі матеріалу двох-трьох відомих туристичних фірм України, що пропонують туристичні тури до Туреччини, Греції, Йорданії. Презентація повинна мати рекламний характер, вказувати ціни, умови відпочинку, контакти туристичних фірм. На останньому слайді відтворіть перелік документів, які потрібно подати для оформлення закордонного паспорту.

 

 

Задача 14. Створіть рекламну презентацію, присвячену відкриттю фірми «Ескорд», що продаватиме автомобілі, яка транслюватиметься на моніторі в центрі міста.

У презентації передбачити обов’язково:

  1.     наявність титульного слайда;
  2.     перелік послуг фірми, оформлених у вигляді маркірованого

списку;

  1.     фотографії автомобілів, які є в продажу;
  2.     слайд з реквізитами фірми (реквізити написані на машині, що повільно рухається дорогою зліва направо, машину зобразити засобами автофігур);

 

 

Задача 15. Підготуйте творчу роботу про ваше бачення сучасного мистецтва (спираючись на працю сучасних письменників, художників та митців). Доберіть необхідні картинки, що відповідають вашому баченнню мистецтва.

 

doc
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
14 квітня 2021
Переглядів
1168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку