Розв`язування задач на закономірності спадковості людини.

Про матеріал
Розв`язування задач на закономірності спадковості людини. Приклади задач які потрібно буде розв`язати учням.......Моногібридне, дигібридне та успадкування зчеплене зі статтю...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв`язування задач на закономірності спадковості людини.

Номер слайду 2

Ген кароокості домінує над геном блакитноокості. Блакитноокий чоловік, батьки якого мали карі очі, одружився з кароокою жінкою, у батька якої очі були блакитні, а у матері - карі. Якого кольору очей можна чекати у дітей від цього шлюбу?Задача 1. Моногібридне схрещування.

Номер слайду 3

Задача 2. Дигібридне схрещування. У помідорів червоний колір (А) домінує над жовтим (а), а куляста форма плода (В) — над грушоподібною (Ь) . Схрестили рослину, гетерозиготну за червоним забарвленням і з грушоподібною формою плода, з гетерозиготною за кулястою формою й з жовтими плодами. Визначте, якими будуть гібриди першого покоління.

Номер слайду 4

Задача 3. Успадкування ознак, зчеплене зі статтю. У людини відсутність потових залоз визначається рецесивним алелем, локалізованим в Х-хромосомі. Чоловік, який страждає відсутністю потових залоз, одружився на здоровій жінці. Які в них можуть бути діти.

pptx
Додано
5 квітня 2020
Переглядів
3673
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку