Розв'язування задач (сила пружності)

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 7 класі на тему: " Розв'язування задач (сила пружності)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач(Деформація тіла. Сила пружності)Фізика 7 клас. Урок 30

Номер слайду 2

Учимося розв'язувати задачіЗадача 1. Діючи на пружину силою 40 Н, учень розтягнув її на 8 см. Визначте жорсткість пружини. Яку силу треба прикласти учневі, щоб розтягти ту саму пружину ще на 6 см? Деформацію пружини вважайте пружною.

Номер слайду 3

Учимося розв'язувати задачіЗадача 2. Виконуючи лабораторну роботу, дівчинка збільшувала навантаження гумового шнура, щоразу вимірюючи силу, яка діє на шнур, і відповідне видовження шнура. Скориставшись таблицею, яку отримала дівчинка, побудуйте графік залежності сили пружності від видовження шнура — F(x). За допомогою графіка визначте:1) Жорсткість шнура;2) Видовження шнура, коли до нього прикладено силу 5 Н;3) силу, яку треба прикласти до шнура, щоб видовження становило 60 см.

Номер слайду 4

Учимося розв'язувати задачі{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}F, Hx, м20,140,260,380,4

Номер слайду 5

Розв'язування задач. На стіл поставили важкий брусок. Що відбуватиметься зі стільницею? Куди буде напрямлена сила пружності стільниці? Виконайте рисунок і зазначте на ньому силу пружності, що діє на брусок.

Номер слайду 6

Розв'язування задач. Пружина в розтягнутому стані має довжину 12 см. Якою є довжина недеформованої пружини, якщо видовження дорівнює 20 мм?

Номер слайду 7

Розв'язування задач. У кожному випадку за даними щодо сили пружності та видовження пружини визначте жорсткість пружини: a) Fпруж =10 Н, x=0,2 м; б) Fпруж =3 к. Н, x=0,15 м; в) Fпруж =2,1 Н, x = 3,5 мм.

Номер слайду 8

Розв'язування задач. У разі стиснення пружини на 7 см виникає сила пружності 2,8 к. Н. Яка сила виникне в разі стиснення цієї пружини на 4,2 мм?

Номер слайду 9

Розв'язування задач. Багато виробників подають характеристики своїх пружин за допомогою графіків. На рисунку подано графіки залежності Fпр.(х) для двох пружин. Визначте жорсткість кожної пружини. Обчисліть видовження кожної пружини в разі якщо до неї прикласти силу 50 Н.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Повторити: § 19 Впр. 19 (3, 5) – письмово. Впр. 19 (8) - додатково

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 22.Сила пружності. Закон Гука
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
12152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку