Розвага: «Сімейні традиції»

Про матеріал
Мета: виховувати любов і повагу до членів своєї сім'ї, рідних, родичів, предків, формувати елементарні уявлення про родовід як про історію і образі своєї сім'ї, про традиції і звичаї, розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення.
Перегляд файлу

Розвага: «Сімейні традиції»

Мета: виховувати любов і повагу до членів своєї сім'ї, рідних, родичів, предків, формувати елементарні уявлення про родовід як про історію і образі своєї сім'ї, про традиції і звичаї, розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення.

 

Ведучий: Сьогодні зібралися, щоб поговорити про сім'ю. Як ви думаєте, що таке сім'я? (сім'я - це люди, які люблять один одного, піклуються один про одного, допомагають, шкодують, співчувають, відносяться один до одного шанобливо, говорять один з одним лагідно). Родина об'єднує рідних: батьків і дітей, бабусь, дідусів, братів, сестер. Це наші рідні, родичі, рідня. Зараз Ігор прочитає вірш «Моя рідня».

Дитина:

Мама з татом - моя рідня,

Немає ріднішої рідні у мене.

І сестричка рідня, і братик,

І щеня капловухий Тишко.

Я рідних своїх дуже люблю

Скоро всім подарунки куплю.

Татові буде моторний човен,

Мамі в кухню - чарівна щітка,

Молоток справжній - братика,

М'яч - сестричці, цукерка - Тишка.

А ще є один у мене,

Одна Сережка мені теж рідня.

Я до нього вдаюся з ранку,

Без нього мені гра не гра,

Всі секрети йому кажу,

Все на світі йому подарую.

 

Ведучий: У нашій групі багато хлопців. У кожного з вас є своя сім'я. Як ви думаєте, сім'ї всі однакові? Чим вони відрізняються? (сім'ї всі різні - бувають великі і маленькі. Люди з різних сімей відрізняються прізвищами, іменами, зовнішністю, вони живуть у різних будинках). Сім'я - це найголовніше, найдорожче, що є у людини, тому у всі часи всі народи складали прислів'я та приказки про родину. Які прислів'я та приказки ви знаєте про сім'ю?

Діти: «Вся сім'я разом і душа на місці».

«Золото, срібло не старіє, батько і мати ціни не мають».

«Немає такого дружка, як рідна матінка».

«Сім'я ладом сповнена».

«В сім'ї відповідно до, так і справа чудово»

«Добра родина додає розуму».

Конкурс «Мій родовід». (Діти представляють свій родовід.)

Ведучий: Які вони - наші сім'я, родина хлопців з нашої групи? Ми можемо багато дізнатися про них, подивившись на родоводи, які складали та оформляли діти та їх батьки, бабусі і дідусі. Подивіться, які різні, яскраві і барвисті образи вийшли. В старовину, в Росії було прийнято добре знати історії соєю сім'ї, поважати її. Ми теж любимо наші сім'ї, пишаємося ними. Давайте виберемо найбільш повні або оригінальні оформлені родоводи. Всі вони по своєму гарні. Але треба вибрати одну родовід. Молодці, сім'я ...

(Серед малюнків вибираються найбільш повні або оригінальні оформлені родоводи.)

 

Конкурс «Сімейні традиції».

Ведучий: Сімейні традиції, звичаї - це те, що прийнято робити зазвичай, за звичкою, кожен день. Традиції - це здавна прийняті звичаї. Звичаї передавалися від батьків і дідів дітям, онукам і з часом ставали традиціями. От коли ми збираємося однією великою родиною, ми згадуємо наших прабабусь, особливо цікаво слухати бабусю, яка любить згадувати своє дитинство, своїх батьків. І я іноді замислююся: чи будуть наші діти розповідати своїм онукам про нас чи ця традиція поступово зникне? Давайте розповімо, які традицій дотримуються у ваших родинах.

(Розповіді батьків.)

Ведучий: По-вашому, хто з батьків розповів краще всіх про сімейні традиції?

Конкурс «Образ своєї сім'ї».

Ведучий: Наші діти намагалися створити образ своєї сім'ї. На що схожа сім'я? Яка вона? Діти представили свою сім'ю у вигляді якого-небудь образу, красивого і доброго. Це - явище природи, рослини, тварини, будівлі, навіть предмети. Діти дали визначення своєї сім'ї.

(Діти показують свій образ сім'ї і дають визначення.)

Ведучий: Ось такий діти хочуть бачити або бачать свою сім'ю.

Конкурс «Гумористичний».

Ведучий: Зараз нам належить почути кумедні історії з життя батьків та їх дітей. Послухаємо розповіді наших учасників (розповіді учасників).

Конкурс «Фірмове блюдо».

Ведучий: Я дуже люблю овочі: капусту, помідори, морква, цибуля, часник - це мої улюблені продукти. Я дуже люблю страви, приготовлені з них. А які улюблені продукти у вас? Давайте подивимося - приготуємо салати сім'єю: діти допомагаю мамам. Подивимося, які вони у нас помічники? У кого смачніше салат вийде?

Конкурс «Умілі руки».

Ведучий: У нас тут ще є куточок «Умілі руки не знають скуки». Чия робота сподобалася найбільше?

Вед: Наше свято підійшло до кінця. Спасибі всім за ваші посмішки, пісні, добрі побажання. Зберігайте тепло сімейного вогнища. Щастя вам і до нових зустрічей. Зараз вас будемо нагороджувати медалями.

«Оригінальне родовідне».

«За збереження сімейних традицій».

«Оригінальний образ сім'ї»

«Вправний кухар».

 

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
25 листопада 2021
Переглядів
516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку