Рух планет в Сонячній системі

Про матеріал
Презентація створена до теми "Загальна будова сонячної системи". Вона розкриває питання "Як рухаються планети в Сонячній системі "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рух планет в Сонячній системі

Номер слайду 2

Як рухаються планети в Сонячній системі? Всі планети рухаються навколо Сонця по лініях, які називаються орбітами. Орбіти всіх планет за формою подібні і нагадують витягнуті кола, які за своєю довжиною різні.

Номер слайду 3

Час, протягом якого планета здійснює повний оберт навколо Сонця, називають роком. Як уже зазначалось, на Землі рік триває 365,25 діб.

Номер слайду 4

Зверніть увагу, що земний рік — число не ціле. Тому за 4 роки «набігає» один день. Через це кожного четвертого року в календарі з’являється 29 лютого. Рік тривалістю 366 діб називають високосним.

Номер слайду 5

Тривалість року на планетах залежить від їхньої відстані до Сонця. Він тим довший, чим далі від Сонця розташована планета. Сонце не тільки нагріває, а й освітлює планети та їх супутники. Ви вже знаєте, що вони світять відбитим від їх поверхи: сонячним світлом. Деякі з планет (Марс. Венера, Юпітер) ми можемо бачити на зоряному небі неозброєним оком.

pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
2930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку