Самостійна робота № 9 на тему: "Раціональне харчування. Хімічні елементи"

Про матеріал
Самостійна робота № 9 на тему: "Раціональне харчування. Хімічні елементи" для перевірки домашнього завдання.
Перегляд файлу

Самостійна робота № 9.

 

Раціональне харчування.

Хімічні елементи

 

ВАРІАНТ 1

 

І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.

 

(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)

 

  1. Важливий чинник, що впливає на здоров’я людини …

А) сон;                              Б) емоції;              

В) харчування;                Г) загартування.

  1. Одиниця вимірювання кількості енергії …

А) паскаль;                        Б) джоуль;

В) ампер;                           Г) вольметр.

  1. Яка енергетична цінність жирів …

А) 38,9 кДж;                    Б) 17,2 кДж;

В) 17,6 кДж;                    Г) 15,8 кДж.

  1. Яке співвідношення за масою між білками, жирами і вуглеводами у їжі повинно становити …

А) 1:1:4;                  Б) 1:1:3;

В) 1:2:4;                   Г) 1:1:6.

  1. Нестача якого хімічного елемента призводить до остеопорозу – ламкості кісток …

А) натрію;                     Б) магнію;

В) кальцію;                   Г) феруму.

  1. Яку функцію виконує вода в організмі …

А) видільну;                              Б) резервну;

В) терморегуляційну;               Г) запасну.

 

ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

 

  1. Встановити відповідність між біологічними показниками води та їх компонентами …

 

Біологічний показник

Компонент

  1. колі-індекс;
  2. холерний вібріон;
  3. віруси одноклітинних.

А) сапрофітні бактерії.

Б) інфекційні хвороби людини;

В) патогенні бактерії;

Г) кишкова паличка.

 

 

ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь

 

Біологічними (За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

  1. Опишіть вплив збалансованого харчування людини на її здоров’я.

 

 


Самостійна робота № 9.

 

Раціональне харчування.

Хімічні елементи

 

ВАРІАНТ 2

 

І рівень. Завдання з ОДНИМ варіантом правильної відповіді.

 

(За кожне правильно виконане завдання – 1 бал.)

 

  1. Принципи раціонального харчування …

А) забезпечення енергетичного балансу;

Б) задоволення потреби організму в певних харчових речовинах;

В) дотримання режиму харчування;

Г) всі відповіді вірні.

  1. Яка енергетична цінність білків …

А) 38,9 кДж;                    Б) 17,2 кДж;

В) 17,6 кДж;                    Г) 15,8 кДж.

  1. На скільки % калорійність їжі має перевищувати основний об’єм …

А) 100%;             Б) 50%;

В) 30%;               Г) 25%.

  1. Який % їжі має становити вечеря …

А) 15%;                Б) 25%;

В) 35%;                 Г) 45%.

  1. В якому продукті харчування міститься найбільше йоду …

А) курага;                          Б) морська капуста;

В) креветки;                      Г) йодована сіль.

  1. До фізичних показників якості води належать …

А) температура і запах;              Б) прозорість і колір;

В) каламутність і смак;              Г) всі відповіді вірні.

 

ІІ рівень. Завдання на встановлення відповідності

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

 

  1. Встановити відповідність між хімічним показником води та його компонентом …

 

Хімічний показник

Компонент

  1. окиснюваність;
  2. кислотність;
  3. мінералізація.

А) показник вмісту неорганічних речовин;

Б) рН;

В) показник вмісту органічних сполук;

Г) специфічні забруднювальні речовини.

 

 

ІІІ рівень. Дати розгорнуту відповідь

 

(За правильно виконане завдання – 3 бали.)

 

  1. Оцініть важливість якості питної води для збереження здоров’я.

 

doc
Додано
27 січня 2019
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку