Самостійна робота: "Обробка овочів, грибів, фруктів, ягід, горіхоплідних та приготування напівфабрикатів з них"

Про матеріал

Самостійна робота для перевірки знань, умінь, навичок у здобувачів освіти. розділ "Обробка овочів, грибів, фруктів, ягід, горіхоплідних та приготування напівфабрикатів з них"

Перегляд файлу

Завдання №1

 

  1. Які овочі відносяться до вегетативних?
  2. Які ви знаєте форми нарізки картоплі?
  3. Як нарізати капусту соломкою, шашками, часточками; розміри, використання?
  4. Скільки столових буряків треба взяти, щоб отримати 145 кг обчищених у грудні, березні?

 

 

Завдання №2

 

  1. На які групи поділяються овочі? Які овочі відносяться до цих груп?
  2. Які ви знаєте форми нарізки томатів?
  3. Як нарізати картоплю соломкою,  часточками; розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу картоплі станом на серпень, січень, якщо нетто становить 216 кг?

 

 

Завдання №3

 

  1. З яких послідовних операцій складається механічна кулінарна обробка бульбоплодів? Призначення цих операцій?
  2. Які ви знаєте форми нарізки картоплі?
  3. Як нарізати моркву  соломкою,  брусочками, скибочками; розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу моркви станом на серпень, січень, якщо нетто становить 100 кг?

 

 

Завдання №4

 

  1. Складіть технологічну схему обробки картоплі механічним способом?
  1. Які ви знаєте форми нарізки бурячка?
  2. Як нарізати картоплю соломкою,  часточками, кубиками середніми; розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на 10 березня, на 10 серпня, якщо брутто картоплі становить 289 кг?

 

 

Завдання №5

 

  1. Правила організації робочого місця при обробці овочів?
  2. Як маркують обладнання, інвентар, посуд у овочевому цеху? Що воно означає?
  3. Як нарізати картоплю кубиками великими, скибочками, брусочками; розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на квітень, листопад, якщо брутто моркви становить 126 кг?

 

 


Завдання №6

 

1.   Які овочі відносяться до капустяних?

  1. Як обробляють капустяні овочі?
  2. Які ви знаєте форми нарізки цибулі, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на 3 січня, якщо брутто картоплі становить 289 кг, а капусти квашеної 214 кг?

 

 

Завдання №7

 

1.   Для чого білоголову капусту кладуть у холодну підсолену воду?

  1. Які ви знаєте прості форми нарізки овочів?
  2. Як нарізати капусту кубиками, шашками, соломкою, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на 30 листопада, 10 квітня, якщо брутто картоплі  становить 289 кг?

 

 

Завдання №8

 

1.   Чим цінні овочі?

  1. На які групи поділяють овочі?
  2. Як нарізати цибулю ріпчасту малим кубиком, кільцями, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на 30 листопада, 10 квітня, якщо брутто буряка  становить 191 кг?

 

 

Завдання №9

 

1.   Які овочі відносяться до томатних?

  1. Як обробляють цибулеві  овочі?
  2. Які є форми нарізки моркви, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на лютий, липень, якщо брутто моркви  становить 126 кг?

 

 

Завдання №10

 

1.   Чим цінні овочі?

  1. На які групи поділяють овочі?
  2. Як нарізати цибулю ріпчасту малим кубиком, кільцями, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на 30 листопада, 10 квітня, якщо брутто буряка  становить 191 кг?

 

 


Завдання №11

 

1.   Складіть технологічну схему обробки коренеплодів?

  1. Які є форми нарізки капусти білоголової?
  2. Як нарізати цибулю ріпчасту соломкою, півкільцями, розміри, використання?

      4.   Розрахуйте масу брутто овочів станом на 26 серпня, якщо нетто картоплі становить 216 кг, цибулі зеленої 150 кг?

 

 

Завдання №12

 

1.   Що таке сортування, калібрування? Для чого воно призначене?

  1. Форми нарізки плодових овочів?
  2. Як нарізати картоплю кружальцями, соломкою, скибочками, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на 25 липня,  якщо брутто буряка  становить 191 кг, моркви 126 кг?

 

 

 

Завдання №13

 

1.   Скільки можна зберігати обчищену картоплю у воді? Чому?

  1. Як організувати робоче місце при обробці цибулевих овочів?
  2. Форми нарізки буряка, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу брутто овочів станом на 30 грудня, якщо нетто картоплі становить  216 кг, буряка 158 кг?

 

 

Завдання №14

 

  1. Вимоги до особистої гігієни працівника сфери масового харчування?
  2. Які  овочі відносяться до коренеплодів?
  3. Як можна нарізати томати, розміри, використання?

      4.   Скільки грамів складуть відходи при приготуванні вінегрету станом на 20 квітня, якщо брутто буряка  становить 191 кг, капусти квашеної 214 кг?

 

 

Завдання №15

 

  1. Що відносять до плодових овочів?
  2. Послідовність обробки моркви?
  3. Як можна нарізати цибулю ріпчасту, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на 28 серпня, якщо брутто картоплі становить 289 кг, солоних огірків 188 кг?

 

 


Завдання №16

 

  1. Які овочі  відносяться до капустяних?
  2. Послідовність обробки томатів?
  3. Як  нарізати моркву брусочками, скибочками, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на 18 червня, якщо брутто картоплі становить 289 кг, цибулі зеленої 188 кг?

 

 

Завдання №17

 

  1. Які овочі відносяться до вегетативних?
  2. Первинна обробка цибулі ріпчастої?
  3. Форми нарізки огірка, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу брутто станом на 1 лютого, якщо нетто картоплі становить 216 кг, буряка  158 кг?

 

 

Завдання №18

 

  1. Які овочі відносяться до десертних?
  2. Первинна обробка капусти?
  3. Як нарізати картоплю соломкою, кубиками середніми, малими, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу нетто станом на 20 вересня, якщо брутто картоплі становить 289 кг, моркви 120 кг?

 

 

Завдання №19

 

  1. Які  овочі відносяться до бобових?
  2. Організація робочого місця при обробці капустяних овочів?
  3. Які є форми нарізки цибулі ріпчастої, розміри, використання?

      4.   Скільки обчищеної картоплі можна  дістати з 120 кг  масою брутто у вересні і січні?

 

 

Завдання №20

 

  1. Які  овочі відносяться до пряних?
  2. В якому цеху обробляють овочі?
  3. Форми нарізки капусти, розміри, використання?

      4.   Скільки обчищеної  моркви і можна  дістати з 170 кг,  масою брутто у вересні і січні?

 

 


Завдання №21

 

  1. На які групи поділяються овочі ?
  2. Що таке сульфітація?
  3. Форми нарізки моркви, розміри, використання?

      4.   Розрахувати масу брутто станом на 15 жовтня, якщо нетто буряка становить 158 кг, моркви - 100 кг?

 

 

Завдання №22

 

  1. Цінність овочів?
  2. Які овочі відносяться до цибулевих?
  3. Форми нарізки картоплі, розміри, використання?

      4.    Розрахувати масу брутто станом на 15 грудня, якщо нетто буряка становить 158 кг, моркви - 100 кг?

 

 

Завдання №23

 

  1. ТБ у овочевому цеху?
  2. Які ви знаєте прості форми нарізки бульбоплодів?
  3. Форми нарізки капусти білоголової, розміри, використання?

      4.    Розрахувати масу нетто станом на 15 грудня, якщо брутто буряка становить 158 кг, моркви - 100 кг?

 

 

Завдання №24

 

  1. Особиста гігієна працівників сфери масового харчування?
  2. Які овочі відносяться до гарбузових?
  3. Форми нарізки бурячка, розміри, використання?

      4.    Розрахувати масу брутто станом на 30 листопада, якщо нетто буряка становить 158 кг, картоплі  - 216 кг?

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Матеріали до уроків
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку