Самостійна робота. Рух тіла під дією кількох сил.

Про матеріал
Задачі які представлені в самостійній поєднують різні типи задач: рух тіла горизонтально, вертикально, рух системи зв'язаних тіл, рух по колу, тому самостійну роботу можна давати у вигляді контрольної роботи.
Перегляд файлу

Самостійна робота.

Рух під дією кількох сил.

Варіант 1.

  1. Визначте вагу кулі масою 12 кг, коли вона вертикально падає з прискоренням 4 м/с2.
  2. Визначте масу автомобіля, який під час проходження на швидкості 72 км/год вершини вигнутого мосту з радіусом кривизни 100 м має вагу 18 кH.
  3. Коли колеса автомобіля проковзують під час буксування, то сила тяги двигуна значно зменшується. Чим це пояснити?
  4. Автомобіль масою 10 т, рушаючи з місця, отримав на шляху 50 м швидкість 10 м/с. Знайти коефіцієнт тертя, якщо сила тяги рівна

14 кH.

  1. На нерухомому блоці підвішано два тіла масами 230 г. З яким прискоренням будуть рухатись тіла, якщо на одне з них покласти додатковий вантаж масою 80 г ? Яка сила пружності нитки при русі тіл?

 

Варіант 2.

  1. З яким прискоренням сповільнює свій рух ліфт, якщо людина масою 100 кг, яка підіймається в ньому, тисне на підлогу ліфта з силою

750 H ?

  1. З якою швидкістю проходить гойдалка нижню точку, якщо вага дитини масою 40 кг у цій точці становить 800 H ? Довжина підвісу гойдалки дорівнює 2,5 м.
  2. До якого моменту зростає швидкість руху парашутиста під час затяжного стрибка?
  3. Поїзд якої маси може вести тепловоз з прискоренням 0,1 м/с2 при коефіцієнті опору 0,05 , якщо він розвиває силу тяги 300 кH.
  4. Дві кулі зв’язані ниткою, яка перекинута через нерухомий блок. Маси куль 2 кг і 6 кг. Визначить силу пружності і шлях, що пройдений кулею за 1 с. Початкову швидкість прийняти рівною нулю.
docx
До підручника
Фізика (академічний рівень) 10 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я.)
До уроку
Розділ 2. Динаміка
Додано
19 березня
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку