Самостійна робота з фізики "Робота і потужність електричного струму. Закон Джоуля — Ленца"

Про матеріал

Самостійна робота з фізики « Робота і потужність електричного струму. Закон Джоуля — Ленца» для учнів 8 класу. ІІ семестр

Включає в себе якісні та кількісні задачі для кращого розуміння рівня засвоєння учнями навчального матеріалу.

Перегляд файлу

Самостійна робота

 « Робота і потужність електричного струму. Закон Джоуля — Ленца»

8 клас

І варіант

  1.  Чому в плавких запобіжниках не використовують залізний дріт замість свинцевого?
  2. Резистори опорами 50 і 10 Ом з’єднали послідовно та приєднали до джерела струму. Порівняйте потужності струму в резисторах.
  3. Визначте потужність в лампі розжарення, нитка якої в робочому стані має опір 6 Ом. Лампа працює від акумулятора наругою 12 В.
  4. За напруги 37,5 В електричний двигун виконує роботу 900 Дж за 4 хв. Визначте силу струму через двигун.
  5. Визначте опір нагрівника, за допомогою якого можна за 5 хв довести до кипіння 1,5 кг води, взятої за температури 12 °С. Напруга в мережі дорівнює 220 В, ККД нагрівника — 84 %.

ІІ варіант

  1. Чому в плавкому запобіжнику використовують дріт набагато тонший, ніж у проводах, що з’єднують джерело струму та споживачів?
  2. Резистори опорами 400 і 800 Ом з’єднали паралельно та приєднали до джерела струму. Порівняйте потужності струму в резисторах.
  3.  Опір нагрівника становить 11 Ом. До мережі якої напруги потрібно підключити нагрівник, щоб потужність електричного струму в ньому була 4,4кВт.
  4. Виконуючи роботу 14,4 кДж, електродвигун насоса працював 2 хв. Визначте силу струму в електродвигуні, якщо він приєднаний до джерела струму з напругою 12 В.
  5. Визначте опір нагрівника, за допомогою якого можна за 10 хв довести до кипіння 3кг води, взятої за температури 30 °С. Напруга в мережі дорівнює 220 В, ККД нагрівника — 84 %.

 

 

docx
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
10279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку