Презентація з фізики у 8 класі - "Поняття про нанотехнології"

Про матеріал

Презентація про наноматеріали може бути використана як супровід до уроку або для закріплення матеріалу. Для створення презентації використані фото з мережі Google.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття про нанотехнологіїПрезентація до уроку 8 класу. Вчитель фізики Копаниця О.І.

Номер слайду 2

Поняття терміну «Нанотехнологія»Це область фундаментальної та прикладної науки і технології, яка існує та розвивається на основі фізики, хімії, математики, інформаційних технологій.

Номер слайду 3

Коротка історична довідка. Вперше запропонував досліджувати фізичні тіла на атомарному рівні Ісаак Ньютон у 1704 роціОснови нанотехнології заклав американський фізик Річард Фейнман (1959 р.)Термін «нанотехнологія» ввів у 1974 році японський фізик Норіо Танігуті.

Номер слайду 4

Хімічні відкриття, що вплинули на нанотехнологіїРозвиток нанотехнологій став можливим після відкриття фулеренів – нової алотропної модифікацї атома Карбону(1985 р.). Властивість Карбону утворювати надтонкі матеріали і стало основою сучасних нанотехнологій.

Номер слайду 5

Приклад наноматеріалу. Графен – штучно отримана гексагональна модифікація (2004 р.) з одноатомного шару Карбону. Його міцність на порядок вища за міцність будь-якої відомої науці речовини. Має надзвичайну електропровідність.

Номер слайду 6

Галузі нанотехнологій. Наноелектроніка. Наномеханіка. Спінтроніка. Нанооптика. Наносенсорика. Нанобіологія. Наномедицина

Номер слайду 7

Наноелектроніка. Сучасні прилади дуже зменшилися в розмірах в порівняні зі своїми аналогами двадцятирічної давнини. Із зменшенням розмірів зросла їх функціональність.

Номер слайду 8

Приклади сучасних приладів. Яскравим прикладом слугує сучасний мобільний телефон, який перестав бути лише засобом зв‘язку. Сучасні мобільні виконують багато різних функцій.

Номер слайду 9

Спінтроніка. Це галузь електроніки, що використовує квантові властивості спіну електронів, що характеризуються двома квантовими станами. Пристрої для запам‘ятовування інформації, генератори змінної напруги, транзистори на ефекті поля – це приклади застосування спінтроніки.

Номер слайду 10

Наномеханіка. Це одна з найстарших галузей застосування нанотехнологій. Роботи та робототехніка вже давно використовуються суспільством. Нанотехнології лише вдосконалюють цю галузь.

Номер слайду 11

Нанооптика. Нанооптика – розділ оптики і нанотехнології. Використання сучасних лінз розширює можливості оптичних приладів.

Номер слайду 12

Приклади застосування сучасних оптичних приладів. Вусик метелика (100 –кратне збільшення)40 – кратне збільшення інфузорії туфельки

Номер слайду 13

Нанобіологія. Це область науки і техніки, що об‘єднує ідеї, підходи і методи молекулярної біології. Харчові технології, генетика, медицина – це тільки початок переліку застосування нанотехнологій в біології.

Номер слайду 14

Нанотехнологія та медицина. Наразі медицина залишається найбільш консервативною наукою. Засоби, які використовують медики, залишаються незмінними ось вже майже 150 років. Тому найбільше очікувань від нанотехнологій в медицині.

Номер слайду 15

Нанофармація. Ліки у спеціальних нанокапсулах, які будуть доставлятися до хворого органа безпосередньо і не впливати на інші органи.

Номер слайду 16

Лікування зору. Використання надчутливих лінз в офтальмології уже є реальністю.

Номер слайду 17

Новини хірургії«Хірург», якого можна ковтнути. Нанотрубки використовують у протезуванні

Номер слайду 18

Використання наноматеріалів. Лейкопластир, що містить надтонкий шар срібла. Спеціальні накладки, що застосовують замість гіпсу

Номер слайду 19

Джерела інформації: використанні ресурси інтернету.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондарчук Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 10. Агрегатний стан речовини. Наноматеріали
Додано
4 листопада 2018
Переглядів
23604
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку