Сценарій "Це свято для вас, дорогі Учителі!"

Про матеріал
Креативне свято - урок для вчителів, на якому не тільки музичні вітання, але і завдання, які дозволять педагогам помріяти, полинути у спогади, розвинути професійні компетентності, відчути задоволення від виконаних вправ, стати на деякий час школярами.
Перегляд файлу

Сценарій свята склала класний керівник 9 класу, вчитель української мови та літератури Поздимирської гімназії -  Наталія Михалюк  (2023 рік)

 

Ведучі: Цей свято для вас, дорогі Учителі!

 ( кожен рядок говорить інший учень)

- Впевнено господарює осінь за вікном,
- Розноситься запах жоржинів та айстр,

- На порозі перша неділя жовтня,

- А ми  сьогодні запросили наших найкращих, наймудріших наставників на сучасний урок – урок свято.

- І розпочнемо з того, що спочатку взнаємо  ваші очікування від уроку.

-  Отож, запишіть 1-2 словами те, що ви сьогодні очікуєте від уроку-свята. В кінці перевіримо , чи оправдали ми ваші сподівання.

- А поки ви пишете , ми шлемо вам музичне вітання (пісню на власний вибір виконують учні)       

                (збирають записи і прикріплюють на дошці)

Вед.Ми дякуєм ! А ще в цей день                                                                                                         Бажаєм  радощів, натхнень!                                                                                                                                                      За вашу працю непросту                                                                                                                                       За вчительську любов святу

- Я знаєте, що хочу сказати?

- Що?

- А те, що нам дуже повезло!

- І чого?

- По - перше, що ми народилися у Поздимирі!

- А по – друге, що навчаємося у гімназії, де най…най…най..                                                                                                  

Разом: Вчителі!

 

- Я пропоную наступну вправу уроку: «Вибери наосліп». Завдання вправи «Я ВЧИТЕЛЬ - …» таке: виберіть один з варіатів( один прикріплений листочок , на листочках осінніх (зворотня сторона)написи: креативний, добрий, вимогливий, мовчазний, байдужий, непередбачуваний, цікавий, відвертий, справедливий, веселий, активний, спокійний, сучасний, компетентний, …).  Доведіть , будь ласка, свій вибір або заперечте.

 

- Дякуємо! Отож, ми не помилилися у тому, що з вами нам дуже

Разом: СУПЕРОВО!

 

ВЕД.Про вчителів є думка особлива:                                                                                                 Завжди такі розумні і красиві!                                                                                                            Такі начитані і все на світі знають,                                                                                                        І терпеливо, мудро нас навчають!

ВЕД.За вашу працю непросту                                                                                                                                                    За вчительську любов святу                                                                                                                                         Ми вам бажаєм сил, здоров’я,                                                                                             Вселюдської пошани і любові!

- Так ,шану ,повагу і любов ви заслужили сповна! А підтвердженням моїх думок є цифри у сердечках на дошці.

-Може, хтось розгадав наш задум, що означають ці цифри?

- Так це роки вашої праці у школі, роки вашої любові, подарованої дитячим серцям. І ,бачимо. що цифри немаленькі. Тож віднайдіть свої і візьміть собі на згадку .(На дошці паперові сердечка , у центрі кожного прикріплений кружечок з цифрою , наприклад: 5, 12, 30…).Коли усі взяли сердечка, без оголошення включаємо відео.

(демонстрація відео :

І частина « Стежино ти моя шкільна», де на окремому слайді світлина вчителя на початку педагогічної діяльності і сьогодні. Світлини без учнів або з учнями.

ІІ частина «Я мрію про…» ; кожен слайд – окрема картинка без напису, тому учні по черзі перед показом нового слайда кажуть: Я мрію про…

Вправа  : так  -  ні

(після перегляду слайда вчителі відповідають: так або ні.

1слайд.Відпочинок на морі;

2 слайд. На столі багато зошитів;

3 слайд. Укриття №…

4 слайд. Горня з кавою і книжка;

5 слайд. Похід у горах; театр; бар або ресторан;

6 слайд. 8 уроків;

7 слайд. 40тис.- зарплата (багато грошей і підпис: моя зарплата)

8 слайд. (написи або зображення із такими написами) Звіт. Інформації.  Доповідні. І ТІЛЬКИ ВЧАСНО!

9 слайд. Спілкування у родинному колі.

10 слайд. Урок без учнів ( пустий клас);

11 слайд. 50 років – пенсія!!!

12 слайд. ( Картинка шкільної дошки, а там напис: ЖОДНОГО КОНТРОЛЮ - МОЄ ПОКЛИКАННЯ УЧИТЕЛЬ!

 

 (Учні) Для рефлексії ми просимо виконати завдання (у групах) , яке дуже популярне і знайоме , називається: Склади  сенкан . Головне  слово –Учитель (роздають групам листочки і ручки)

(Поки вчителі складають, учні або співають,або танцюють, або…)

- Роботи готові? Слухаємо уважно!(Вчителі зачитують свої роботи)

-Дуже вдячні вам за старання!

 - А тепер переконаємося, чи оправдали ваші очікування (зачитують записи учителів).

 

Учень. У день Всесвітній вчителям пошана,                                                                                        Хай сила ваша буде нездоланна,                                                                                                      Хай люблять, поважають дуже діти,                                                                                              Дарують вам і усмішки, і квіти!

Учениця. Нехай колеги люблять і цінують,                                                                                            Художники портрети намалюють,                                                                                                                                А композитори вам музику складають                                                                                                                                       І співаки вас в пісні прославляють!

Учень. Вчителі, шановні, милі,                                                                                                                       На вашу честь — вітання щирі!                                                                                                                 Хай буде злагода в родині                                                                                                                  І радісні всі дні віднині!

Учениця. Нехай достаток буде завжди,                                                                                                    Якщо кохання — то назавжди,                                                                                                                Терпіння, щастя і натхнення,                                                                                                                           Хай буде мирним сьогодення!

 

 (пісня «Вчителько моя…», може звучати запис)

doc
Додано
19 вересня 2023
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку