Сценарій до дня захисту дітей

Про матеріал
Сценарій виховної години до Дня захисту дітей. Цікаві факти та веселі слова
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ «ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ»

Викладач: 1 червня світ відзначає День захисту дітей, який має на меті привернути увагу до захисту їхніх прав. Це ще один привід згадати, наскільки важливою є допомога дітям та виховання. Зібрали для вірші та привітання до Дня захисту дітей, які нагадають вам про найважливіше в житті кожного з нас.

Студент 1: У 2021 році День захисту дітей припадає на вівторок, 1 червня. Його святкують щороку, починаючи із 1998-го. У цей день варто вкотре нагадати, що саме ми, дорослі, відповідаємо за добробут та щастя своїх чад, тому турбота про них і захист їхніх прав є нашим головним обов'язком.

Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі - символ спільної домівки.

Студент 2: Сьогодні прозвучать привітання на адресу кожної дитини, до них долучаємося і ми! Зичимо всім дітям міцного здоров'я, успіхів у навчанні та веселих канікул.

Діти з долоньок сонечко склали,
Щоб на планеті всі люди дружили,
Щоб це сонце всіх людей вітало,
У кожне віконце в гості забігало.
Щоб було багато іграшок в малят,
Щоб не стріляли дорослі з гармат,
Щоб припинилися всі війни на світі,
Щоб посміхалися, а не гинули діти.

Викладач: Походження Дня захисту дітей бере початок з 1925 року, коли представники різних країн вперше скликали «Всесвітню конференцію з благополуччя дітей» у Женеві. За підсумками конференції було прийнято рішення відзначати у всіх країнах світу День дітей, який зміг би привернути увагу до проблем дитинства. Спеціальної дати не було передбачено, і різні держави використовували дату, найбільш підходящу для їх культури і традицій. Ось чому в деяких країнах День захисту дітей відзначається не 1-го червня, а в інші дні календаря.

Традиція святкування Міжнародного дня захисту дітей 1 червня з’явилася у листопаді 1949 року завдяки спеціальній сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі. ООН підтримала ініціативу паризького конгресу, оголосивши захист прав, життя і здоров’я дітей пріоритетним напрямком діяльності. Спеціалізована структура ООН щодо захисту прав та інтересів дітей – ЮНІСЕФ.

Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 році.

Головними цілями дня є заохочення миру, братерства і взаєморозуміння між дітьми; закликати батьків, держави, урядові та неурядові організації захищати права і свободи дітей.

Студент 3: Людство зобов’язане дати дитині найкраще, що воно може дати, така основна ідея.

Міжнародний день захисту дітей – це також привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей:

на життя,

на свободу думок і віросповідання,

на освіту, відпочинок і дозвілля,

на захист від фізичного та психологічного насильства,

на захист від експлуатації дитячої праці.

Тільки в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства.

Студент 4: Перший день літа – можливість для підлітків задуматися про своє місце в світі і розглянути, які проблеми вони вважають важливими для себе і суспільства в цілому.

Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

Викладч: У дітей прав не менше ніж у дорослих, проте обставин, пов'язаних з їхнім порушенням існує безліч. Так, наприклад, за сумною статистикою, десятки мільйонів дітей страждають через брак медикаментів, помирають через відсутність медичної допомоги, 100 млн. дітей не отримують необхідної освіти через відсутність освітніх установ. Величезна кількість дітей не має рідного дому і голодують, а в багатьох країнах дітей взагалі використовують як безкоштовну робочу силу і навіть продають в рабство.

Всі ці факти, безумовно, зобов'язані закликати дорослих на допомогу дітям, на вирішення їхніх проблем, на поліпшення життя дітей у всьому світі.

Піклуватися про дітей потрібно кожен день, кожну годину і кожну хвилину. Діти – це наше майбутнє, а щасливі діти – це щасливе майбутнє.

Студент 5: Позитивним є те, що дії сучасних державних органів направлені у бік поліпшення ситуації з дітьми в усьому світі. Так, завдяки активній і успішній діяльності Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), дитяча ситуація за останні десять років має значні поліпшення.100 тисяч дитячих життів було збережено, а мільйони дітей змогли отримати справжнє гідне дитинство. Ми повинні чітко розуміти, що з відкриттям кожної нової школи, дитячої поліклініки та лікарні, будинків і притулків для дітей будується майбутнє всієї планети. Недарма кажуть, що діти – це квіти життя, адже саме вони «розфарбовують» наші сірі будні яскравими, щирими, різнобарвними «кольорами щастя».

Студент 6:

А я люблю, коли сміються діти,

Коли на личку радість виграє.

А усмішка ясним промінням світить...

І в цьому мудрість виховання є.

Коли любов’ю сповнене сердечко,

Турботою за маму й татуся.

Й за тих, хто поруч, далі й недалечко.

У тому мудрість виховання вся.

Коли дитина змалку розуміє,

Що від любові розпочався світ,

Добро і злобу розрізнити вміє

І має доброту з маленьких літ

В своїй душі і наміри хороші,

А світло серця людям роздає

Від щедрості людської, не за гроші...

От в цьому мудрість виховання є.

Група А-12 бажає миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей.

 

 

 

docx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
485
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку