Сценарій до Міжнародного дня миру

Про матеріал

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

Перегляд файлу

Сценарій святкової лінійки до Дня миру

Ведучий 1 : Онопко

21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру. В 1981 році в своїй резолюції Генеральна асамблея ООН проголосила: «Міжнародний день миру, як день загального припинення вогню і відмови від насильства». Цей день покликаний змусити людей, не тільки задуматися про мир, але й зробити щось заради нього.

Ведучий 2: Горбенко

Раніше для нас українці, мир – це була повсякденна реальність на території нашої неньки України. Було спокійно, але відбулися різкі зміни, підкралося горе, на Україну напав ворог і нам українцям, як ніколи потрібно усіма силами боротися за мир. Щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

Ведучий 1:

Ось і сьогоднішній день у нас – присвячений Міжнародному дню миру. А почнемо ми наш захід із державного гімну України – який є одним із головних державних символів України.

Лунає державний гімн

Ведучий 2:

Мир являється священним оплотом людства. Думка про мир належить кожному людському серцю. Всі вірування призивають молитися за мир, всі заповіді говорять: «Не убивай!». Чому так важко досягнути миру на землі? За останні 5 тисяч років існування нашої планети тільки 292 роки пройшли мирно, без війни. Але думки про мир міцніють та стверджуються, вони ростуть і розповсюджуються, запалюючи серця багатьох людей. Людська надія – ось, що об’єднує людей всіх часів і народів, їх кращі досягнення.

Ведучий 1:

55 років дзвони миру звучать по всій землі, нагадуючи людям до власних зусиль, до захисту миру на всій планеті із збереженням красоти нашого спільного дому. Дзвін миру – символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів.

Ведучий 2: Чому цей світ такий жорстокий? Навіщо нам ота війна? Страждають діти , гинуть люди, а скільки знищено майна?

Ведучий 1: Скільки прекрасних людей загинуло на війні? Скільки згоріло міст? Скільки полів розтоптали гусениці  ворожих танків? В кожній родині, в кожному домі, пам’ятають тих, хто боронив нашу землю. Солдатські душі – вони очима-зорями дивляться на нас з небес, журавлями пролітають над нами – сумно курличучи в небесній далині.

Давайте хвилиною мовчання вшануємо пам'ять тих людей, які воювали за мир, хто віддав своє життя в ім’я світлого майбутнього.

Хвилина мовчання

Ведучий 1:

Вічна пам'ять тим, хто загинув. Вічна слава тим, хто живий. Я хочу, щоб сонце світило, співали дзвінко пташки!Щоб люди були всі щасливі, у мирі б зростали і ми!

Потрібний мир тобі й мені, усім на світі дітям! Не тільки вранці на весні, нехай нам сонце світить. Потрібний мир на всій землі, усміхнений нащадок. Потрібний мир усім-усім – утриманий у спадок.

БІЛИЙ ГОЛУБ – ЗНАК ТА СИМВОЛ МИРУ

Танцюють флешмоб (в кінці флешмобу, всі учасники кричать: «МИ ХОЧЕМО МИР!»)

Ведучий 2:

Я голуба миру у небо пускаю, серця усім людям нехай він єднає. Щоб у мирі і злагоді всі ми жили, і спокій в країні навік здобули.

Відпускайте в небо голуба миру

Голубе білий, ти лети у світ, хай буде мир у небі голубому. Бо голуб миру, приносить радість народові людському.

Ведучий 1:

Голубе білий ти лети у світ – хай буде мир у небі голубому, неси всім щастя, передай привіт усім народам, людові земному.

Ведучий 2:

 Цінуйте і любіть світ прекрасний, рідну неньку Україну. Шануйте славні традиції, звичаї нашого народу.

docx
Додано
2 січня 2019
Переглядів
2670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку