Сценарій "Казка вчить активно жить"

Про матеріал

Веселі спортивні змагання з участю батьків. Всі конкурси змагань повязані із знанням казок та їх героями. Наприкінці змагань скатертина-самобранка частує учасників смаколиками.

Перегляд файлу

 

Казка вчить активно жить!

(веселі спортивні змагання дітей з батьками)

Спортивна зала прикрашена портретами героїв казок та кольоровими повітряними кульками.

І.Під музику діти шикуються у спортивному залі. Їх зустрічає одягнений казкар (вчитель фізичної культури).

 

ІІ.  Фея (класний керівник) вітає гостей свята.

Не можемо без казки у світі ми жити,

Бо казка нас вчить, як потрібно дружити,

Як зло подолати, як хитрих провчити,

Як чуйних , і добрих, й сміливих любити.

Як добре, що казка усіх нас зібрала,

Дорослих і діток разом поєднала.

  • Добрий день, шановні діти та батьки! Сьогодні ми зібралися з вами, щоб пригадати казки, які завжди вчать нас добру, взаємодопомозі, турботі про інших. Наші веселі казкові змагання покажуть які ви спритні, швидкі та винахідливі. Я махну своєю чарівною паличкою і наші змагання розпочнуться.

ІІІ. Казкар заходу оголошує початок спортивних казкових змагань.

Присутні діти і батьки діляться на дві команди (змішані - з дітей та батьків): «Рукавичка» та «Ріпка» і промовляють свої девізи, демонструють емблеми своїх команд:


Команда «Ріпка»

Ми команда – суперклас,

Міцна дружба серед нас.

Ми здолати усе зможем

І в цій битві переможем!

Команда «Рукавичка»

Рукавичка в нас маленька

Та в ній друзів чималенько.

Усі ми швидкі та сильні

Та ще й дуже- дуже спритні.


 

1 конкурс – «Загублені речі». (Коли герої казок збиралися до Вас у гості, вони так поспішали, що дорогою погубили деякі свої речі. Вам необхідно повернути їх їхнім господарям).

Навпроти команд вивішуються (виставляються) портрети казкових героїв. Учасникам необхідно перед ними покласти їх загублені речі (ключ – «Буратіно», бинт – «Айболіт», яйце – «Курочка Ряба», горошина – «Принцеса на горошині», пір’я – «Кривенька качечка», корзинка – «Червона шапочка», туфелька – «Попелюшка», цибулина – «Чеполіно», булава – «Котигорошко», колосок – «Півник», горщик з квіткою – «Попелюшка», ткана доріжка – «Крошечка-Хаврошечка» …).

 

2. Фея  - Що розбила мишка своїм хвостиком? (яйце)

     Конкурс «Чарівне яйце» (переносимо яйце у ложці – перший учасник несе яйце в одну сторону зали і кладе його у миску, а інший біжить із пустою ложкою, бере яйце з миски, приносить до команди і передає наступному учаснику).

 

3.Фея – До прогулянок він ласий

Є на мед чутливий нюх.

Зветься плюшевий ведмедик,

Всім відомо Вінні… (Пух)

  Конкурс (ведення повітряної кульки тенісною ракеткою). Перший учасник команди веде повітряну кульку в інший кінець зали та залишає її  в обручі на полу, а інший учасник – забирає її і «приводить» ракеткою назад.

 

4.Фея – Довгі вуха, куций хвіст,

Невеличкий сам на зріст.

На городі побував,

Там капусти пожував.

Довгі лапки: скік та скік,

Ми погнались, а він втік. (Заєць)

   Конкурс («Хазяйновитий зайчик» - учасники змагань одягають на голови заячі вушка та переносять на іншу сторону зали головки капусти та складають їх у великі корзинки або стилізовані брички).

 

5. Фея – Допоможе завжди вам

І птахам, і дітлахам.

Він під деревом сидить

Добрий лікар … (Айболить).

    Конкурс «Айболить лікує нас» (Навпроти кожної команди у кінці зали сидить одягнений у халат та лікарську шапочку лікар Айболить. Він тримає у руках градусники. Кожен учасник команди підбігає до нього і лікар ставить йому градусник (зроблений із картону незвично великий). З цим градусником учасник команди повертається назад. Гра продовжується доти, доки лікар не роздасть градусники усім учасникам команди).

 

*Хвилинка відпочинку – гра для вболівальників.

  Фея – ЇЇ сам дідусь садив,

Сам полов і скородив.

Та гуртом її вже рвали,

Славно й дружно працювали.

У землі сиділа кріпко

Славна виросла ця… (ріпка).

Конкурс – перетягування канату.

6. Фея – Як звали листоношу із села «Простоквашино»? (Пєчкін)

    Конкурс «Ми веселі листоноші» (Навпроти команд на стільцях стоять поштові скриньки для листів. Команди отримують поштарську сумку із листами. Кожен член команди повинен одягти на себе сумку, добігти до поштової скриньки, дістати із сумки лист і вкинути у поштову скриньку. Повернувшись назад, учасник команди передає поштарську сумку наступному ігроку).

 

 7.Фея – Яка дівчинка вміла залазити в одне вухо і вилазити з іншого? («Крошечка-Хаврошечка»)

    Конкурс «Вмілі господарі та господині» (Команди отримують ткані доріжки. Один учасник команди розмотує її, оббігає орієнтир в кінці зали і повертається до своєї команди, а інший учасник біжить до орієнтира, оббігає його і на зворотньому шляху змотує доріжку  та передає естафету іншому учаснику. Гра продовжується доти доки не візьмуть у ній участь всі члени команди.)

 

8.Фея – Схаменувся дід, та пізно

Вже до неї звірі влізли.

І жили в ній, як в хатинці

Всі разом – не поодинці.

             Що за хатка невеличка? 

Ну звичайно… («Рукавичка»)

    Конкурс «Бабусі – трудівниці» (навпроти кожної команди в кінці зали сідають на стільцях дві бабусі, які тримають в руках в’язані рукавички за кількістю учасників. Члени команди підбігають до бабусі і беруть у неї пару рукавичок та повертаються назад).

9.Фея – Старенька бабуся у лісі жила.

Гостинці для неї онука несла.

Хто дівчинку цю по дорозі зустрів?

Як казка ця зветься, хто відповість? («Червона Шапочка»)

   Конкурс «У гості до бабусі» (Учасники команди, одягаючи червону шапочку та беручи до рук корзинку з пиріжками, проходять естафету (дорогу до бабусі): проходять по містку (гімнастичній лаві), пролазять крізь лісові хащі (через обручі), оббігають пеньочки (кеглі),  оббігають деревце (орієнтир в кінці зали) та повертаються назад, передаючи естафету іншому ігроку.

10. Фея – Як звуть дівчинку, яка народилася у квітці? (Дюймовочка)

Конкурс «Квіткова галявина» (На галявині (серед спортивної зали) розкладено багато квітів. Учасник отримує корзинку, біжить через місточок (гімнастичну лаву), «зриває» квітку та кладе до корзинки. Оббігає орієнтир та повертається до команди.

 

11.Фея – Яка назва у казкової скатертини? (самобранка)

 

Конкурс «Друзі в гості завітали, ми їх смачно частували» (Вдома з батьками діти приготували смаколики – випічку. В кінці зали, навпроти команд ставляться столи та накриваються скатертинами. Кожен учасник команди повинен до столу принести свій гостинець та повернутися назад).

 

Фея – Сьогодні ми разом зібрались

У цьому спортивному залі,

Щоб разом усім відпочити

В змаганнях здоров’я кріпити.

 

Із казками ми зустрічались

У різних героїв вдягались.

Ми стрибали, бігли та лазили,

Щоб всім було весело й радісно.

 

Після змагань журі оголошує результати ігор та нагороджує переможців. Всі учасники  -   і діти, і батьки, підходять до накритих столів та пригощають один одного гарячим  чаєм з печивом і пирогами.

 

docx
Додано
11 січня 2019
Переглядів
1026
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку