Сценарій концертної програми до 8 Березня «Доля дарована нашим ім’ям»

Про матеріал
Сценарій концертної програми відкриває таємниці двадцяти різних жіночих імен. У кожної людини є ім'я, дане йому при народженні. Воно несе в собі певний сенс і, так чи інакше, впливає на характер людини. За ім'ям можна визначити, які здібності або недоліки має людина. Наші предки вважали, що від імені людини залежить вся його доля - це природно, оскільки у кожного імені обов’язково є деякі відомі й значущі для всіх ознаки.
Перегляд файлу

Сценарій концертної програми до 8 Березня

«Доля дарована нашим ім’ям»

 

Ведучий 1: Добрий день дорогі друзі, шановні жінки та дівчата!

Ведучий 2: Зі святом вас! Прийміть найщиріші вітання зі святом весни, ніжності 8 Березня!                      

Ведуча 1. З добрим, прекрасним, сонячним, днем, шановні гості, дорогі друзі, любі жінки!

Ведуча 2.Ми дуже раді щиро вітати найчарівніших наших вчителів!

                          Пісня «А ми дівчата» від Черниш Анни з 2-б кл

Ведучий 1: Дорогі жінки! Ви поєднали в собі все: і теплоту душі, і ніжність, і гармонію витонченості, жіночності.

Ведучий 2: Пропоную перше слово для привітання надати директору нашої  гімназії  Наталії Вікторівні. Запрошуємо вас на сцену!

Виступ директора

Ведуча 1: У кожної людини є ім'я, дане йому при народженні. Кожне ім'я несе в собі певний сенс і, так чи інакше, впливає на характер людини. За ім'ям можна визначити, які здібності або недоліки має людина. Наші предки вважали, що від імені людини залежить вся його доля - це природно, оскільки у кожного імені обов’язково є деякі відомі і значущі для всіх ознаки. Про двадцять різних імен працівниць та вчителів гімназії ми вам повідомимо.

Ведуча 2: Ім’я Лідія утворено від назви області в малій Азії  і означає «дівчина з Лідії». З італійської мови ім’я переведуть як «музична». Лідія Петрівна - милосердна, добра, терпима і чуйна.

Ведуча 1: Ім’я Марія має давньоєврейське походження, варіанти значення — «бажана», «безтурботна». У Старому Завіті це ім’я носить також іудейська пророчиця, старша сестра Аарона і Мойсея, і в нашому колективі є Марія Василівна.  Ім’я Марія найпоширеніше ім’я в світі, тому що саме так звуть матір Ісуса.

Ведуча 2: Мати – корінь життя та квітка, промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ все ясніше. Міцно тримає жінка свічку життя, затуляючи її тендітний вогник від подихів вітру, подиху зла. Хай же буде на Землі довіку прославлена в хорошій пісні  материнська любов!

 

                                           Пісня «Червона калина» 5-Б кл

Ведучий 1: 7 представниці гімназії мають імена грецького походження: Олександра ( в перекладі  означає «мужня», «захисниця») — значення імені Олександри Вікторівни говорить саме за себе: надійна, цілеспрямована, впевнена в собі та наполеглива. Вона приваблює людей своєю невгамовністю, силою характеру, завзятістю.

Ведучий 2: Ім'я Євгенія, в перекладі – «благородна», «високошляхетна». Ім'я Євгенія почало широко використовуватися в XIX столітті. Так називали своїх дітей дворяни, але вживалося ім'я в основному на французькому варіанті – Ежен. У Євгенії Дмитрівни  ж з цим ім’ям на перший план виходять такі якості імені, як рухливість, помітний оптимізм, упевненість.

Ведучий 1: Значення імені   Ірини Петрівни просте, як світ. «Мир» —  означає «Іра». Та спокійною і тихою її аж ніяк не назвеш. Впевнена у собі, рішуча та самостійна вона запросто знаходить спільну мову з незнайомцями і сама завжди готова простягнути руку допомоги.

Ведучий 2: Гуцулка, що їй музикант на трембіті лиш одній в цілім світі розказує про любов; красуня, заради якої Вакула дістав черевички в самої цариці... Це все натякає на те, що перед  Оксаною неможливо встояти! Походить ім’я  від «ксенос» – «іноземка».  2 представниці цього прекрасного імені- Оксана Миколаївна та Оксана Іванівни.

Ведучий 1: Ніна – ім'я походить від  «Нінос» –  так звали засновника Ассирійської держави, таку ж назву носила столиця Ассирії. Ніна Володимирівна та Ніна Яківна знаходять спільну мову з людьми, відповідальні працівники, пунктуальні, іноді надмірно принципові. Ніни вміють бути чарівними, жіночними, м'якими. Їм хочеться все поліпшити, дотягнути до уявного ідеалу.

Так і чарівні дівчата прийшли привітати вас!

Зустрічайте оплесками!

 

Учениці 3 класу:


1.Навесні є днина – дуже гарне свято.

В день цей слів хороших прозвучить багато.

Ось і ми сьогодні раді вас вітати

І усім здоров’я й миру побажати.

Хай же кожна жінка у житті радіє,

Бо вона в нас рідна так багато вміє.

Щодня на роботі справно так працює,

Вдома шиє, миє і дітей годує!

 

2.Жінка – трудівниця в турботах всю днину:

Тре - дочці обручку, а комп’ютер – сину.

В радості і в смутку завжди з діточками,

Бо жінки ці милі - також наші мами.

 Жінку-вчителя ми  щиро вітаємо,

Найкращі побажання в цей день надсилаємо.

Низенько вклоняємось й просимо в долі,

Щоб щастя послала й здоров’я доволі!

 

3.Спасибі вам, що живете на світі.

За добреє серце, за очі привітні,

За руки, такі роботящі й невтомні,

За душу чутливу, що завжди пригорне.

Нехай душа у вас ніколи не старіє.

На білій скатертині будуть хліб і сіль.

Своїм теплом вас завжди сонце гріє,

Слова подяки линуть  звідусіль!

 

4.У кожній справі хай щастить,

Вік буде щедрий, як калинове суцвіття.

Багато років в злагоді прожить,

Тож щастя вам і довголіття.

Щасливих днів бажаємо й років,

І щоб добробут злагодою цвів

Щоби здоров’я джерелом іскрилось,

Щоб йти у школу вам завжди хотілось!

 

5. Хай на життєвій довгій ниві

Зросте зерно достатку і добра,

Щоб ви були здорові і щасливі,

Щоб доля тільки світлою була.

Хай пливе щасливо ваш життєвий човен

І минає легко береги круті.

І любов’ю буде хай завжди він повен –

Це найголовніше у людськім житті!

 

6.З роси, з води – на добру сотню літ,


Людського щастя, благ людських по вінця!

Здоров’я  шлем міцного, як граніт!

Щоб теплих весен сонячні промінця

Будили в серці ніжні почуття.

Щоб не торкалась скронь  зими пороша.

Щоб залишались ви на все життя

Такі, як є – вродливі і хороші!


                                          Пісня «Весна» Яна Свіргуненко з 8-а класу


Ведуча 1: Хай весна подарує щасливу долю 5 представницям гімназії мають імена латинського походження:

Неймовірно популярне і  в наш час ім’я Вікторії Миколаївни. І це не дивно, адже походить це ім'я з латинської мови і перекладається як «переможниця». Вона розумна, смілива, з сильно розвиненим почуттям гідності.

Ведуча 2: Також  переклад слова «марінус»  – морський веде  до імені Марина. Жінки гімназії    Марина Леонтіївна та Марина Олександрівна з дитинства і до старості володіють таємничим шармом, якимось магнетизмом, перед яким учні  абсолютно беззахисні.

Ведуча 1: Ім’я Інна в перекладі з латинської мови означає «бурхливий потік». Вона ніколи не проводить час даремно, так і Інна Ігорівна та Інна Миколаївна не бажають пропустити нічого важливого і цікавого в своєму житті.

Ведуча 2: Походження імені Валентина з латини –  «здорова, життєздатна, сильна». Проте найперша риса, яку продемонструють нам Валентини: Олександрівна, 2 Дмитрівни,  2 Миколаївни, Юріївна, Степанівна — це доброта. Попросіть їх про допомогу — і вони  не зможе відмовити, навіть якщо при цьому постраждають її власні справи. Вони можуть віддати все що, у них є, не чекають подяки, їм хочеться допомагати людям.

Ведуча 1: Наталія –  від латинського слова «наталіс»: рідний. У Наталії веселий і живий характер, рішучі манери, діяльна доброта. Наші Наталії:       2 Вікторівни, 2 Сергіївни, 2 Михайлівни, Миколаївна та Вадимівна можуть опікати і кидатися грудьми на захист кого-небудь, гаряче відстоювати інтереси скривджених. Наталії люблять подорожувати, займатись різними мистецтвами. Вони знають собі ціну і, як всі самолюбиві люди, дуже потребують похвали  – яка збільшує їх енергію.

Ведуча 2.Тож бажаємо, шановні  жінки ,щоб чоловіки завжди вас поважали, любили, на руках носили, а ви були прекрасними  господинями і  люблячими  та мудрими, адже це надзвичайно важливо! А ви знаєте, дуже цікаво про жінок, пишуть чоловіки у своїх усмішках. Пропонуємо їх послухати!

                                             Усмішки братів Жабуровських

Ведучий 2:Проте жарти-жартами, а без чоловіків жіноча краса не цвіла б так яскраво. Жінка – це восьме диво світу, муза, яка протягом віків надихає чоловіків на накращі вчинки.

Ведучий 1: Так, найкращі візантійські християнські імена X ст. дослідники виділяють у складі сучасних. До таких належать популярні на Україні імена, як Ганна й Олена. На українському мовному ґрунті вони набули специфічного звукового оформлення, обросли різноманітними варіантами і вже давно не сприймаються як запозичені.

Ведучий 2: Олена Прекрасна, Олена Премудра зі слов'янських казок, Єлена Троянська з давньогрецьких міфів — ці персонажі запевняють нас: Олену Василівну, Володимирівну та Валеріївну неможливо забути чи пройти повз, не помітивши. Найпоширеніша версія каже, що ім'я Олена походить від слова «хеленос», що означає «світлий, сяючий».

 Ведучий 1: Анна (сила, хоробрість, благодать) — любить правду, не йде на компроміси. Анна Володимирівна яскрава, розумна і врівноважена особистість. Вона обожнює затишок, залишається акуратною, чуйною і уважною.

 Ведучий 2: Бажаємо  Вам завжди бути музами для своїх чоловіків, найкращими мамами для своїх дітей і просто коханими і щасливими. Нехай кожну із вас вважають найвеличнішою таємницею Всесвіту, яку не може розкрити жоден чоловік, який живе на планеті Земля!

                                           Англ. пісня  «Все в мені» 8-А класу

Ведуча 1: Як звати вчителя? Якщо вона активна, грайлива, трошки вередлива і має гарненькі кучері — варто подумати про ім'я Юлія. Звідки походить ім'я Юлії Володимирівни та Сергіївна, достеменно невідомо. Тож розповідаємо про 2 версії: із грецької мови Юлія перекладається як «хвиляста, пухнаста»; із латинської — як «із роду Юліїв».

Ведуча 2: Тетяна  самовпевнено йде до своєї мети. Твердий характер і сила волі роблять з неї чудового лідера. Активність Тетяни Олександрівни, Володимирівни, Вікторівни, Юріївни та Миколаївни потрібно направити нестримною енергією в правильне русло. Ім’я Тетяна бере свій початок також з двох мов: давньогрецької мови, як засновниця, упорядниця. Проте деякі дослідники твердять, що ім’я походить від латинського слова «Татиус»  – ім’я одного з сабинських царів.

Ведуча 1:  Музичне привітання від дівчат 8-а класу французькою мовою для вас!

                                 Фр. пісня   «Набери мій номер» 8-А класу

Ведуча 2: Поширені слов’янські церковні імена з XIV-XV ст., Віра та Надія не виходять з ужитку і з грецької мови. Ім'я Надія – «все буде добре». Емоційні, музично обдаровані Надія Дмитрівна та Надія Павлівна люблять танці, веселі  задачі, забави.  Багаті душевні пориви Надія зберігає усередині себе, не базікає годинами з подружками, її товариськість і веселість приймають помірний характер. Вона слідує чітким принципом "справі - час, потісі - годину".

Ведуча 1: Ім’я Віра — це споконвіку українське ім’я і в буквальному перекладі з грецької мови означає  «служіння Богу». Віра Вікторівна та Віра Миколаївна практичні і володіють хорошими організаторськими здібностями. У вирішенні різних питань вони вміють тверезо оцінювати ситуацію і проявляти кмітливість.

Ведуча 2: Продовжуємо наш концерт для вас рубрикою «Звички жінок», у якій пропонуємо незрозумілі звички жінок на думку чоловіків.

                                                      Виступ хлопців

Ведуча 1: От такі вони чоловіки, але до їхньої думки теж інколи не завадило б прислухатись.  А ми продовжуємо далі.

Ведуча 2: Споконвіку слов’янські  імена не виходять з ужитку, такі як  Людмила, Леся та Світлана.

Ведуча 1: Ім’я Леся — слов’янське ім’я, утворене від слова «ліс», «людина, що живе в лісі». Леся Іванівна –  розважлива людина. У прояві своїх вчинків вона розважлива й обережна. Ніколи не робить відповідальні кроки, заздалегідь не обдумавши все до дрібниць.

Ведуча 2: Ім’я Людмила — це слов’янське ім’я. Дослівний переклад цього імені звучить як «мила людям». Вона прагне до миру і готова піти на багато що, щоб гармонізувати відносини. Присутність Людмили Володимирівни, Григорівни, Леонідівни та Сергіївни поруч можна використовувати як заспокійливий і обнадійливий фактор, вони зможуть і втішити, і розвеселити.

Ведуча 1: Як назвати жінку, якщо вона схожа на сонечко і усміхається, немов  принцеса? Світлана — ідеальне ім’я для  промінчика світла у нашій гімназії- Світлани Вікторівни, Григорівни, Іванівни та Михайлівни. Світлана — стародавнє слов’янське ім’я, значення якого — «світла» .

Ведуча 1: Запальний таночок від…

                                          Танець  у виконанні дівчат з 7 та 8-б класів

Ведучий 1: 1. СОФІЯ  -  8,12 %

2. АННА - 6,65 % 

3. ВІКТОРІЯ -  4,94 %

Ведучий 2: Лідерство в нашому закладі міцно тримають:

Світлани - 4

Тетяни - 5

Валентини - 7 та  Наталії - 8!

Ведуча 1. Але і це ще не все. Ми підготували сюрприз!

Ведуча 2: Ставати мудрішими і розумнішими, подобатися дівчатам і жінкам хочуть хлопці з самоврядування гімназії. Приємного перегляду!

                                                          Привітання від самоврядування

Ведучий 1 : І ми ще раз хочемо побажати:

Ведуча 1: Хай благословляють почуття

  На безхмарну і щасливу днину.

Ведуча 2:  То від жінки – музика життя!

  То від жінки – все життя людини!

Ведучий 2: Ми прощаємося з Вами. До нових зустрічей!


 


 

1

 

docx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку