Сценарій конкурсу "Міс - українка"

Про матеріал

Свято проводимо до 8 березня, адже це свято дівчаток.

Мета: розвивати й зміцнювати в учнів почуття прекрасного в побуті, працьовитості, поваги до звичаїв і традицій рідного народу.

Перегляд файлу

Сценарій конкурсу за звання "Юна українка"

В залі звучить пісня "А я просто українка, україночка".

Музика стихає, на сцену виходить ведучий.

 

Ведуча Доброго дня, дорогі діти, шановні батьки, вчителі та гості! Вітаємо вас на шкільному конкурсі краси та грації „Міс юна українка ".

Сьогодні мова про красу, красу української дівчини. Тож розпочинаємо конкурсну програму. Дівчата, бажаємо успіху у ваших починаннях.

За конкурсом буде слідкувати журі, до складу якого входять...

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Конкурси оцінюють за 5-бальною системою.

 

ВЕДУЧИЙ. І дійсно, що не кажіть, Україна славиться красунями. Здавна в усьому світі славились українські дівчата. Їм усім були притаманні неповторна врода, світлий розум, працьовитість, ввічливість і, звичайно ж, велика шана, любов і повага до рідного краю.

ВЕДУЧА. Сьогодні на наших учасниць чекають нелегкі випробування, тому, коли вони з’являться на цій сцені – давайте підбадьоримо їх оплесками!

 

ВЕДУЧИЙ: Отже оголошуємо перший конкурс «Дефіле».

Зустрічайте!!!!!!!!
 

Звучить музика. Учасниці конкурсу виходять на сцену.

Ведучий знайомить глядачів з кожною із конкурсанток.

Ведучий: Наступний конкурс має назву "Візитка-привітання". Дівчата повинні розповісти про себе, свої інтереси, захоплення, про улюблене заняття. Першою вступає в змагання учасниця під №...

Ведучий: Дякуємо учасницям за виступи і переходимо до другого конкурсу, який називається "Звичаї українського народу".

Кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть. Вони освячені віками. Звичаї - це ті прикмети, за якими розпізнається народ не тільки в сьогоденні, а й в історичному минулому. Звичаї і рідна мова, - це і є незнищені характерні ознаки народу.

Ведучий: На конкурсі учасницям надається можливість показати знання народних звичаїв, окрім того. - продемонструвати загальну культуру, сміливість, винахідливість та оригінальність.

Ведучий: Кожна з учасниць повинна відповісти на питання про наші звичаї.

Учасниці по черзі витягують квитки, на яких написані номери запитань

Ведучий: поки наші учасниці готуються до наступного випробування для усіх присутніх співає ______________________________

Ведучі: Є у нас сьогодні свято -

дуже весело мені.

Зараз будуть танцювати в українському вбранні.

У шовковій вишиванці,

у коралях і стрічках, вийдуть, взуті у сап'янці,

на високих каблуках.

Ведуча Зустрічайте наших чарівних україночок у конкурсі „Квітка-душа». Журі оцінює вміння подати себе у народному строю, звертає увагу на злагодженість і гармонійність рухів конкурсанток в танці.

Ведучий: Справжня українка повинна бути патріоткою своєї держави, любити її, шанобливо ставитися, звеличувати своїми вчинками, а токож гарно читати вірші, отже наступний наш конкурс «Звеличуємо Україну», дівчата читатимуть вірші про нашу Батьківщину.

Ведучий: Ми продовжуємо звеличувати нашу Україну, для усіх присутніх танець «Рідна мова» у виконанні учасниць хореографічного гуртка, керівник Ольга Жеревко.

Ведучий: "Ой, хустина, хустинонька! Мережана, шита..." Так говорив про хустку Тарас Шевченко у своєму вірші "Хустина". Наш наступний конкурс пов'язаний з хусткою. Завдання для дівчаток: хто швидше і найоригінальніше зав'яже хустку?

Журі оцінює конкурс, а для глядачів звучить пісня "Вишиванка".

Ведучий: Все починається з дитинства, з колискової. Звідти беруть початок наші турботи і радощі, смуток і веселість, тривоги і сподівання. Колискова - це душа, яка ходить навшпиньках. Почути її кроки можуть лише ті, хто вміє слухати. Тож давайте послухаємо, які колискові пісні підготували наші учасниці. А спочатку конкурс: "Хто швидко і правильно загорне ляльку". А потім проспіває для неї колискову.

Учасниці під швидку веселу музику загортають ляльок, а потім кожна для своєї ляльки співає колискову, Журі оцінює конкурс, а для глядачів звучить українська народна пісня.

Ведучий: "Їжте і вмочайте, а за решту вибачайте" - припрошувала господиня гостей, подаючи вареники. Сьогодні наші учасниці запрошують скуштувати їхні варенички. Кожна приготувала вареники, тому, що саме вони є стравою української національної кухні.

ВЕДУЧА: Господиня завжди має вміти прийняти гостей. І подбати не тільки про смачні страви, але й про їх естетичне оформлення. Отож, дівчата, Ви повинні не тільки смачно приготувати, але так їх оформити, щоб було шкода їсти.
 

ВЕДУЧИЙ: Отже, нашим дівчатам успіху, а журі смачного!

Під музику входять учасниці зі своїми стравами, кожна розповідає, як вона приготувала страву і запрошує до столу. Звучить українська народна пісня "А мій, милий, чорнобривий, вареничків просить...".

Ведучий: справжніх українок у давнину можна було виділити із великої маси дівчат, а виділялися вони красою і довжиною волосся, а ще вмінням заплітати косу. Я запрошую на сцену помічниць наших дівчат, котрі мають довгі коси. І оголошую наступний конкурс «Коса – дівоча краса». Учасницям потрібно продемонструвати своє вміння заплітати волосся. Журі оцінює якість.

Ведучий: Нашу конкурсну програму продовжують нові завдання для учасниць. Кожна учасниця має змогу зараз презентувати свій талант, виступити перед глядачами із своїм художнім номером чи здивувати усіх присутніх своїми виробами.

Ведуча: Українська пісня! Хто не був зачарований нею! Вона багата мелодією, безмежною широтою і красою образів. Під час наступного конкурсу ми й побачимо, чи знають наші учасниці українські народні пісні. Зараз для кожної учасниці будуть звучати мелодії українських народних пісень, які вони повинні відгадати.

А зараз невеличка перерва для того,щоб наші учасниці приготувалися до наступного випробовування.

Для вас виступить__________________________
 

Ведучий: "Мода в умовах кризи" - таку назву має наступний конкурс. Адже відомо, що справжні українські дівчата вміють гарно одягатися у всі пори року і не дивлячись на ситуацію в країні. Наші конкурсантки продемонструють свої моделі. Запросимо їх на сцену під бурхливі оплески.

ВЕДУЧА. Шановні пані та панове! Конкурс “Міс юна українка -2015 підходить до свого логічного завершення, а це означає, що вердикт журі готовий, і ось уже через декілька хвилин стане відоме ім’я переможниці!

ВЕДУЧИЙ. Для оголошення результатів нашого конкурсу краси і грації  та нагородження переможців запрошуємо на сцену голову журі _________________________

 

ВЕДУЧИЙ. Отже, дорогі друзі, ми починаємо нагородження чарівних конкурсанток.

Дипломом із титулом “Міс Чарівність” нагороджується

Дипломом із титулом “Міс Граціозність” нагороджується

Дипломом із титулом "Міс Артистичність" нагороджується

Дипломом із титулом " Міс Оригінальність" нагороджується


ВЕДУЧИЙ. А зараз наступає найвідповідальніша і довгоочікувана мить. Для оголошення титулів

Перша Віце – Міс”

Міс юна україночка - 2015 та вручення подарунків

Дипломом із титуломПерша Віце – Міс”  нагороджується

Дипломом із титулом Міс юна україночка - 2015  нагороджується
 

ВЕДУЧИЙ: Шановні наші красуні! Ми вітаємо вас всіх. Нехай щастить вам у житті, чистих рос вам, мудрої думки, краси і нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі і знайте, що кожна з вас – найкраща.

ВЕДУЧА: У кожній квітці – своя чарівність. Так само, як у кожній дівчині. Треба лише вміти бачити. Треба вміти дивитись. Якщо ви переконані, що володієте цим даром, тоді не могли не помітити, що в кожній нашій конкурсантці і є теж своя неповторність. Отже , є на Україні справжні красуні. Сподіваємось, що вони прославлять на весь світ наші національні і культурні традиції, красу нашої України!

 

Звучить фінальна пісня
 

 

 

1

 

doc
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
2975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку