Сценарій на Halloween

Про матеріал
Сучасних підлітків вже не здивуєш святом Осені, а от Хеллоуін - якраз для них! Сценарій написаний у стилі фентезі. Дія відбувається у вигляді тематичної вечірки "Гаррі Поттер".
Перегляд файлу

Сценарій до Хеллоуіну

Дія І                  На сцені Гаррі, Рон та Герміона

Гаррі  Щось мої оцінки в цьому році трохи погіршились

Герміона  Я знаю як все виправити! Тобі просто необхідно перечитати ще раз 2 том книги заклинань для чайників, три частини книги про транс фігурацію, а ще…

Рон Так! Стоп, стоп, стоп… Я знаю кращий спосіб! Нам просто треба пройти в потаємну кімнату! Вона знаходиться на другому поверсі. Знайти її – неважко, але зайти туди… Просто неможливо! Вхід туди дуже добре охороняється, на стражі завжди стоять могутні горгулії, тому що там знаходяться книги наших досягнень. Один взмах чарівної палички і всі оцінки підправлені!

Герміона Рон! Так не можна! Це – проти правил!!!

Гаррі  Ой, дивіться, Дамблдор йде!

Гаррі, Рон та Герміона займають свої місця

Дамблдор Доброго дня доргі друзі! Я хочу повідомити вам дуже гарну новину! Цього року нашу школу вибрали місцем проведення «Тричаклунського турніру». В цьому змаганні, як ви вже зрозуміли будуть приймати чучасть три найсильніших чаклуна, а хто ж саме це буде нам допоможуть дізнатись наші найздібніші учні школи – Гаррі Поттер, Рональд Уізлі та Герміона Грейнджер.

Конкурс «Філворд» Знайти слова до теми про чарівний світ Гаррі Поттера.

Дія ІІ                 На сцені Гаррі, Рон,  Герміона та Дамблдор

Дамблдор  Любі Рон, Гаррі та Герміона! Ви – наші найкращі учні! Саме тому у нас сьогодні для вас надзвичайно важливе завдання, ви повинні назвати трьох наймогутніших вчителів нашої школи, трьох чемпіонів «Тричаклунського турніру».

Дамблдор  роздає дітям три конверти

Гаррі  Я бачу… бачу одні цифри… карти… вирахунки… О! Я знаю, це професор арифмантики – Септима Вектор.

Дамблдор Пані Вектор, запрошуємо Вас на сцену.

Рон А я нічого не бачу… Ой, ні, здається туман рзсіюється, я бачу щось кругле і скляне, а в середині очі… Ах, та це ж професор з передбачень мадам Сивіла Трелоні дивиться в чарівну кулю.

Дамблдор Пані Трелоні, чекаємо на Вас.

Герміона Я не бачу, я чую, але нічого не можу розібрати, хтось все бормоче якісь незрозумілі слова незрозумілою мовою… Здається я здогадуюсь чиє ім’я  в коніверті, це – професор заклинань Міневра Макгонагл.

Дамблдор Професор Макгонагл, Ви замикаєте трійку лідерів, запрошуємо Вас на сцену. Скоро для всіх вас розпочнеться перше випробування.

Конкурс «Пара». Знайти свою пару. Кожна пара отримує питання, не дивлячись, що відповідає інший, пише свою відповідь. В кого наприкінці збігається більше всього відповідей – перемагає.

 

 

 

Дія ІІІ           Випробування І

Гаррі Учень нашої школи Невіль Лонгботом заховав свій щоденник. Його бабуся дуже хоче дізнатись як вчиться її внук, вона хотіла б отримати Вашу допомогу під час його пошуку. Це і буде першим завданням для Вас. І першою учасницею стане професор арифмантики Септима Вектор.

Септима Вектор (Дивиться в свої карти) Так, якщо вірити моїм картам, то я можу сказати, що щоденник знаходиться дуже близько, я б навіть сказала, ближче, ніж ми думаємо… Але його щось тримає, щось дуже важке… (Піднімається і підходить до Невіля, згодом намагається витягнути щоденник з-під нього але нічого не виходить).

Рон Чудово професор! Ви впорались зі своїм завданням, знайшли щоденник але нам ще треба забрати його в Невіля. Професор Сивіла Трелоні, Ваша черга!

Сивіла Трелоні (Сидить перед шаром, намагається побачити там щось. Поступово починає дещо розуміти) О, я знаю, що робити! Невіль, дай мені будь ласка щоденник.

Невіль А навіщо він Вам?

Сивіла Трелоні Хочу просто подивитись

Невіль Дуже сумніваюсь…

Сивіла Трелоні Ну добре, добре, скажу правду… Я хочу поставити тобі 12 з свого предмету

Невіль трохи вагається але згодом дістає щоденник і протягує його професору.

Сивіла Трелоні (тихим голосом) Ахаха, я так і знала, що це спрацює!

Невіль (хапає щоденник з рук професора) От дурень, ледь не повівся…

Герміона Ох, шкода професор, але Вам майже вдалося! Сподіваємось, що нашій третій учасниці все ж таки буде під силу впоратись з цим завданням. Професор Макгонагл, чекаємо на Вас.

Міневра Макгонагл Невіль дай щоденник!

Невіль Ні!

Міневра Макгонагл (Бурмоче заклинання з книги) Ну тепер ясно як нам бути! (Записує щось на листочку) Я дзвоню твоїм предкам!

Невіль У Вас немає їх номера телефону!

Міневра Макгонагл показує листочок де щойно писала, а там номер телефону.

Невіль (з жахом в голосі) Ні! Не дзвоніть! Я дам щоденник…

Дамблдор Як добре себе показали наші професори в цьому випробуванні! Перше місце розділяють між собою професори Септима Вектор та Міневра Макгонагл, яким вдалось   знайти та забрати щоденник в нашого студента. Трохи відстає від них професор Сивіла Трелоні.

Конкурс  «Зілляваріння». Кожному учаснику надається рецепт зілля та  інгредієнти  для його створення.

Дія ІV          Випробування ІІ

Дамблдор Напруження зростає. Нерви на межі. Випробування стають все складнішими. Результат битви передбачити неможливо. Цікаво, а чи відчувають наші учасники чим закінчиться сьогоднішня битва? З попереднього випробування ми пам'ятаємо, що  до нас звернулись наш студент  факультету Грифіндор Невіль Лонгботом та його бабуся. Наші учасники знайшли щоденник, але прочитавши його, на обличчі у бабусі Невіля застиг жах адже там одні двійки і тепер вона звертається до нас із ще одним проханням – зрозуміти чому саме її онук так погано навчається та допомогти йому виправитись.

Гаррі В бій вступає наша перша учасниця, професор арифмантики з 50-річним стажем Септима Вектор. На її рахунку 182 золотих ордена Мерліна, та 5 написаних нею зоряних карти.

Септима Вектор (сідає біля Невіля та його бабусі) О, ти знову тут! Поки не вивчиш де знаходиться сузір'я Терезів, я залік тобі не поставлю!

Невіль Професор Вектор, будь ласка, мені ж атестат юного мага скоро отримувати!

Септима Вектор Я все сказала. (До бабусі) Ви принесли залікові за минулі курси? Я повинна відчути його енергетику і розумові здібності.

Бабуся Невіля (подає всі залікові) Так ось всі.

Септима Вектор (бере всі залікові і починає водити над ними руками ) Коли кажете він почав приносити двійки?

Бабуся Невіля З третього курсу

Септима Вектор Ага (починає щось рахувати на щотах) Ви знаєте, його середній бал падав поступово й рівномірно. У цьому році його середній бал сягнув абсолютного мінімуму – падати далі нікуди. Далі він так само почне підніматись і до останнього курсу повернеться в норму.

Рон Дякуємо професор. Наступною естафету приймає пані Сивіла Трелоні.

Сивіла Трелоні Знову будеш мені нерви робити?

Невіль Ні-ні. Я буду мовчати.

Сивіла Трелоні Знаю я твоє «мовчати». Знову щось задумав!

Невіль Нічого я не задумав.

Сивіла Трелоні Дивись, бо будеш мої пророчі кулі до кінця школи протирати.

Невіль Все, точно, мовчу.

Сивіла Трелоні (дивиться в кулю і крутить  її) Так бабуся. Тут все ясно як Божий день! Він виховувався без батьків саме тому Ви в деяких випадках давали забагато спуску, треба братися до його виховання! Тоді вже все й піде на лад. (Йде зі сцени)

Герміона  А останньою сьогоднішнє випробування пройде професор, маг-методист Міневра Макгонагл. Її головна зброя – це книга заклинань, вона також відома своєю трансфігурацією. Запрошуємо Вас професор.

Міневра Макгонагл Ну що, будеш заклинання мені здавати?

Невіль Ні, я не готовий.

Міневра Макгонагл І так вже два місяці одне заклинання вивчити не можемо! Так треба щось з цим робити! (Звертається до бабусі) У Вас є якась його річ?

Бабуся Невіля (витягає робочий зошит)

Міневра Макгонагл(читає заклинання) Так все зрозуміло, порча на ньому, зараз ми її знімимо! Повторюй за мною. (Йде зі сцени)

 

Дамблдор Дякуємо шановні професори за прекрасно зроблену роботу, сподіваємось, що всі недоліки, на які ви вказали Невіль візьме до уваги та виправить свої оцінки!

А на останок на всіх вас чекають наші три учасниці, які допоможуть вирішити ваші проблеми. Всі бажаючі можуть звернутись до них.

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
8 серпня 2019
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку