Сценарій новорічно-різдвяної онлайн-вечірки для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Про матеріал
Авторська розробка Світлани Юрченко, методиста Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області, сценарію новорічно-різдвяної онлайн-вечірки для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Може бути використана для закладів загальної середньої освіти
Перегляд файлу

Навчально-методичний центр ПТО у Волинській області

 

Сценарій 

новорічно-різдвяної онлайн-вечірки для заступників директорів з навчальновиховної роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Волинської області

 

Автор сценарію: 

Світлана Юрченко,  методист НМЦ ПТО  у Волинській області

 

2020 рік став для вчительства роком певних професійний випробувань, в тому числі щодо психологічної стійкості та емоційної витривалості. З цією метою традиційна година методиста для заступників директорів з навчальновиховної роботи закладів П(ПТ)О області була проведена в останні грудневі дні нетрадиційно, у формі новорічно-різдвяної вечірки. Ідейним натхненником проведення онлайн-вечірки став EdCamp Ukraine.

 

Мета заходу: створити відчуття єдності педагогічної спільноти, надати позитивного настрою, впевненості. 

Форма проведення: онлайн-вечірка на платформі ZOOM.

Тривалість заходу: 1 година 30 хвилин.

Обладнання: відео презентації «Підсумки 2020 року», «Ювіляри 2020 року», вікторина з використанням платформи «Kahoot», відеоролик «Щедрик» Миколи Леонтовича»; макет «свіча з пелюстками – символ коронавірусу COVID-19», прикрашена ялинка, новорічні вбрання ведучих, учасників дійства, гостей.

Монітори встановлені на фоні новорічних ялинок.

Запрошені гості: 

Директорка Навчально-методичного центру ПТО у Волинській області.  Директорка Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

 Представники позашкільних установ, з якими співпрацюють заклади П(ПТ)О.

Хід святкового дійства Гостинна зала:

Добрий день, дорогі гості! Радо зустрічаю вас на новорічно-різдвяній вечірці у Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Волинській області. Запрошую заходити до гостинної зали.

Перед святковим дійством прийнято вести розмови про житейські справи – розпитувати чим займалися, що нового почули. І ми також з цього розпочнемо:

чим ми займалися – це короткі підсумки семестру, що варто доробити.           

що нового почули – це наші орієнтовні завдання на наступний семестр.

Отож, що варто доробити:

Ведуча-методист в межах 5-7 хвилин підводить підсумки діяльності за семестр, звертає увагу на питання, які варто допрацювати, визначає завдання на наступний семестр.

 

Отже, поговорили про житейські справи, завершилися останні передсвяткові приготування, беремо хороший настрій і переходимо до святкової зали.

Перехід до іншого комп’ютера, монітор встановлений на фоні новорічної  ялинки, ведуча прикрашає себе новорічними стрічками.

 

Святкова зала:  

Ми раді вітати вас у нашій святковій залі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти на новорічно-різдвяній вечірці. Заходьте до нашої святкової зали, не соромтеся, відчиняйте віконечка-дверцята і приєднуйтеся до нашого гурту.

Ведуча 1:  Господинями на нашій вечірці будемо ми: я –__.

Ведуча 2: І я - ___методист Навчально-методичного центру професійнотехнічної освіти у Волинській області. 

Ведуча 1:  Ми будемо частувати вас своїми приготовленими стравами. 

Ведуча 2:  Запропонуємо смаколик-новинку для роботи. 

Ведуча 1:  Будемо пригадувати, загадувати, слухати. 

Ведуча 2: Одним словом,  будемо відпочивати.

Ведуча 1:  На нашій вечірці я візьму на себе роль ведучої святкового дійства у нашій святковій залі.

Ведуча 2:  А я візьму на себе роль ведучої у нашій кухні підготовки до вечірки – слідкуватиму, щоб вчасно подавалися страви, працювали мікрофони переключення, тобто налагоджуватиму технічну сторону свята. Отож, я полишаю святкову залу і рушаю господарювати до нашої технічної кухні. Ведуча 1: Ну а шеф господинею нашої вечірки є директорка Навчальнометодичного    центру        професійно-технічної    освіти         –__.   Вона вносила коригування у святкове меню, займалася запрошенням гостей, слідкувала, щоб були дотримані всі норми престижу Навчально-методичного центру.

          На наше свято завітали ___, директорка Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, який є нашим партнером у вихованні здобувачів освіти, розвитку їхніх художніх здібностей і талантів,  представлення інших гостей.

 

Девіз нашої вечірки «Прощавай 2020! Яким ти будеш 2021?». А яка вечірка без частування. І частувати будемо вправами з умовною назвою «Новорічне меню». В нашому новорічному меню буде три страви.

 Ой… я все говорю, та й говорю, а годинник цокає та й цокає, відраховує останні 57 годин 2020 року - року непростого. Кожен з нас втомився від його непередбачуваних несподіванок, які ламали наші плани, ставили нас перед випробуваннями та вибором.

 Тож давайте швиденько з ним прощатися, щоб бува знов якоїсь не докинув несподіванки.

 

Страва перша:

Нумо хутчіш до столу, приймаймося за страву, яка його проводжає. І ця страва, яку я приготувала з своєю колегою, називається «Хоч і гіркенько, але гідненько!».

Перегляд відео презентації «Підсумки 2020 року»

 

 Ну як вам наша перша страва? Давайте поділимося своїми враженнями від смакових якостей страви «Прощавай непростий 2020-й», давши короткі відповіді на три запитання: 

-                     чого мене навчив 2020?          - кому і за що хотів/хотіла б подякувати?

-                     якої шкідливої звички для свого емоційного-психічного здоров’я позбувся/позбулася у 2020?

Отож: Навчив…. Подякувати…. Позбулася….

Будь ласка, щоб все було чемно – піднімаєте руку, включаєте мікрофон. Відповіді.

Дякуємо один одному за щирі відповіді і підсумовуємо: рік 2020 був непростим, але для кожного з нас  він не став «роком втрачених можливостей». І Ваші відповіді цьому доказ.

 

День народження:

День народження. Кожен цей день відраховує роки, додає досвіду, формує мудрість. 

2020-й був напівювілейним для __, ювілейним для__ (називаються імена, прізвища заступників з навчально-виховної роботи).

Прийміть, шановні колеги, наші щирі вітання та побажання, щоб кожен день Вашого життя був наповнений посмішками, приємними турботами, щасливими хвилинами, здоров’ям, здійсненними бажаннями, натхненням жити, творити, любити.

Відео презентація «Ювіляри 2020 року» Вам ці ніжні онлайн-квіти і наші теплі оплески.

Презентаційний букет квітів, оплески

 

Страва друга:

Ну що ж, погомоніли, пригадали, з чимось 2020 року хочеться швидше розпрощатися, а може за чимось і сумно. 

Але уже парує наша наступна страва, яка має назву «Кахут». Начинку готувала я, а над дизайном страви, смаковими якостями працювала __. Тему обрали легку «Ваша уважність», бо головне наше завдання - показати що це таке «Kahoot» і навчити Вас використовувати платформу «Kahoot» у своїй роботі з класними керівниками, учнівським самоврядуванням. Прошу, (звертання до колеги, ведучої технічної кухні), заносьте страву до зали і пригощайте.

Виконують завдання вікторини з використанням платформи «Kahoot»

 

Страва третя: 

Ну що ж, підсумували 2020-й, логічно – треба поміркувати над 2021-м. А для цього ми запрошуємо вас до спільного приготування страви під назвою «Фантазія». 

Основа страви - яким ти будеш 2021-й. Щоб якось смачно і гарно виглядала наша страва слід додати складників – інгредієнтів. Тож кожен з вас їх має додати. 

Ваше завдання: протягом 3 хвилин напишіть в чаті свої міркування, передбачення - яким буде 2021 рік для освіти, України, світу? 

Ми збережемо ваші міркування і наступного року озвучимо наші передбачення.

Записують в чаті, тим часом запалюється макет «свіча з пелюстками – символ коронавірусу»

 

Вправа «Загасімо коронавірус»:

Наша вечірка добігає до завершення…Але що це? як гадаєте? 

(Учасники вечірки висловлюють припущення що символізує макет). 

Так – це наше жахіття - коронавірус. Всі знають, що сила наша в єдності нашій, що думки матеріалізуються, що коли чогось сильно-сильно прагнеш, обов’язково досягнеш.

Отож, давайте спільно на 3, 2, 1 загасимо цей коронавірус в нашій Україні, у світі та зробимо колективне фото наших зусиль знищити коронавірус. 

Готові гасити? Приготувалися…, починаю відлік… три…, два…, один… 

(всі одночасно задмухують, робиться колективне фото-скрін)

 

Вправа побажання:

Загасили, йди геть, хворобо. 

І доречними та актуальними будуть слова побажання відомої української поетеси Ліни Костенко:

І все на світі треба пережити і кожен фініш це по суті старт і наперед не треба ворожити і за минулим плакати не варт.

 

А треба ЖИТИ. Якось треба жити. Це зветься досвід, витримка і гарт.

Отак як є. А може бути й гірше. А може бути зовсім, зовсім зле.

 

Хай буде все небачене ПОБАЧЕНО 

Хай буде все пробачене ПРОБАЧЕНО.

 

На жаль, від нас нічого не залежить. Єдине що від нас іще залежить - принаймні вік прожити як належить.     

 

Вправа «Підсумок»:

Кажуть, посиділи, погомоніли пора і честь знати, треба по домівках розходитися, свої вдома чекають. 

Ця частина кожної вечірки найважливіша для господинь, бо підсумовує настрій гостей, їхні враження, даються напутні слова.

Виступають заступники з навчально-виховної роботи, гості, директорка центру. Заступники з навчально-виховної роботи читають авторські вірші, співають новорічну колядку. Гості висловлюють вдячність  про співпрацю.

Директорка центру про роль заступників в організації виховного процесу, подячне слово за працю, вітання, побажання.  

 

І на завершення колективне фото на тему «Повернімо собі обійми». 

Всі розводять руки, утворюючи велике коло онлайн-обіймів сусіда поруч.

 

Якщо Ви відчули одне одного, то захід наш вдався. 

З Новим роком! З Різдвом Христовим!

Відео ролик з піснею «Щедрик» Миколи Леонтовича

pdf
Додано
3 березня 2021
Переглядів
295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку