Сценарій новорічного свята «Новорічний калейдоскоп» для 2-4 класів

Про матеріал
КЗ «Добровеличківське НВО» Сценарій новорічного свята для 2-4 класів «Новорічний калейдоскоп» Вчитель початкових класів Чоботар Таміла Юріївна
Перегляд файлу

КЗ «Добровеличківське НВО»

Сценарій новорічного свята

«Новорічний калейдоскоп»

Вчитель початкових класів

Чоботар Таміла Юріївна

  1.Звучить казкова мелодія. Виходить казкар

Казкар                                                                                                                                                

 Зимова пора  багата на дива. Нині весь світ готується до зустрічі Нового  2019 року.    Зірочки  на небі теж чепуряться.  Їм потрібно гарно освітити  дороги в новорічну ніч, щоб  люди  змогли  знайти  стежечки до сердець родичів і друзів. 

2.Танець зірочок

Зірка 1                                                                                                                                                         Гарна нічка-новорічка!                                                                                      Найчудовіша  в  зимі!                                                                                         Новорічка-чарівничка...                                                                                         Поміркуйте-но самі:                                                                                                                                                     На ялинках ця чаклунка                                                                                                 Скрізь запалює зірки                                                                                                             І найкращі подарунки                                                                                                    Вам  кладе під подушки.

Зірка 2                                                                                                                                                О дванадцятій годині                                                                                      Похитнеться стрілка — скік!                                                                                                 І ви  всі за мить єдину                                                                                                    Старші станете на рік.

Зірка 3                                                                                                                                                       Кольорові  феєрверки,
Мандаринки і цукерки,
Маскаради довгохвості -
Новий рік вже  мчить у гості!
На санчатах, в білій шубі,
Срібний іній ліг на чубі.
Зустрічаймо Новий Рік:
Добрим вчинкам – новий лік!

Зірка 4                                                                                                                                                                  Білий снігу, сніженьку,
Простели доріженьку
Від хати до хати —
Новий Рік стрічати.  

3.Пісня 2 клас

Казкар                                                                                                                                              Зірочки мої гарненькі,                                                                                                                                                        І яскраві й чепурненькі                                                                                                                                Добре  ви попрацювали,                                                                                                                          Гарно небо ви прибрали.                                                                                                                                   Тож  в  новорічну  ніч казкову,                                                                                                                          Уважно слухайте, будь ласка,                                                                                                                                                             Запрошую я в гості казку. 

Зірочка 5                                                                                                                                                   Нині свято Новорічне, але свято це – незвичне.
Всі казки разом збираються круг ялинки зустрічаються.

Зірочка 6
Можуть трапитись до речі, зовсім незвичайні речі.
Ось послухайте, будь ласка, розпочнем зимову казку…

4.Казкова мелодія

Зірочка 7                                                                                                                                                               У лісі, лісі темному Баба Яга жила.                                                                                                                                       На диво дуже гарною і доброю була.
Але одного разу, таке буває, друзі,                                                                                                               У неї поселилося – домовенятко Кузя.

  5. Мелодія Кузя

 (Баба Яга виносить ватрушечки, хоче пригостити Кузю)

Баба Яга                                                                                                                                                                        До чаю,  мій соколику,  радість  моя  мила,                                                                                          Ватрушечок  свіжесеньких  я  зранку  напекла.

Кузя                                                                                                                                                                       Не хочу я ватрушечки, не став її на стіл,                                                                                                           Із сиром пиріжки люблю, я пиріжків хотів.

Кузя плаче

Баба Яга                                                                                                                                               Янтарний, мій, дорогоцінний мій,
Попробуй  хоч  однесеньку  і  слізоньки  не  лий!

Кузя                                                                                                                                                                               У пиріжечку сир в середині дріма,                                                                                                                           А у ватрушці зверху, то ж їж її сама!

Баба Яга                                                                                                                                                                                                                       Лебедику, пустунчику, вгамуйся і не плач,                                                                                                            На Новий рік спечу тобі  і пиріжки й калач.
І бубличків, і пряничків, й цукерок накуплю,
Ну, посміхнися, Кузенько, я ж так тебе люблю.

Кузя                                                                                                                                                                              Чому досі мовчала, підступная, лихая,                                                                                                           Вже Новий рік на носі, а я про це не знаю!                                                                                                                                                                                Немає в нас ялинки, нема що прикрашати,
І Новий рік не прийде, не буде у нас свята?

Баба Яга                                                                                                                                                                          Не плач, маленька киця, я ж в тебе чарівниця.
Зберуся за хвилинку і принесу ялинку.                                                                                                              (Підходить до ялинки)
Ну ось, ця підходяща: найвища і найкраща!                                                                                                    Ніхто такої не знайде із лісової хащі.

Кузя                                                                                                                                                          Яка гарна ялинка! Та де ж гостей нам взяти?
Навколо неї  з нами хто буде танцювати?                                                                                                                                                                      Баба Яга                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Надумала! Об′яву слід писати!
Пиши швиденько, Кузю, гукай у гості друзів!

(Кузя сідає за комп’ютер, пише лист)

6. Звук набору клавіатури

ОГОЛОШЕННЯ
Домовенятко Кузя шукає нових друзів,                                                                                                        Бо сумно цій дитині у лісовій хатині.
Гостинців є багато на Новорічне свято,                                                                                                         Ялинка є  найкраща із лісової хащі.
Приходьте, любі друзі, на Новорічне свято!

Баба Яга                                                                                                                                                   Який чудовий віршик, ти Кузенько, поет!                                                                                                       Негайно відішлем його швиденько  в Інтернет                                                                                             

Кузя                                                                                                                                                          
Бабуню, чепуріться, мерщій гостей стрічаймо!

(Йдуть зі сцени)

7. Мелодія Зими 

Дівчинка-зима                                                                                                                                                                   Привіт, мої любі дітки. Тільки що на мою пошту прийшов лист. Ось послухайте,  що в ньому написано:                                                                                                                                                        «Домовенятко Кузя шукає нових друзів,                                                                                                     Бо сумно цій дитині у лісовій хатині.                                                                                                      

-Діти, ну що, підемо до Кузі в гості на Новорічне свято?

-А щоб дорога була веселою ми відправимось до Кузі новорічним танком та піснею.

8. Пісня 4 клас

(На сцені Баба Яга і Кузя)

Баба Яга                                                                                                                                                       Дорогий мій Кузю,                                                                                                                                           Поглянь но, скільки друзів!

Дівчинка -зима                                                                                                                                                       А ось і ми, прийшли до вас                                                                                                                       В святковий новорічний час,                                                                                                                Щоб разом з вами святкувати,                                                                                                          Разом співати й танцювати.                                                                                                                 

Кузя                                                                                                                                                        Ура! У мене є друзі!  Привіт дівчата і хлоп’ята! Вітаю вас на новорічному святі!

Привітаємося з вами: «Добрий день!»                                                                                                            Всі поплескаєм руками: «Добрий день!»                                                                                                                                 І потупаєм ногами: «Добрий день!»                                                                                                                Покиваєм головами «Добрий день!»                                                                                                                           І скажем голосно три рази:«Добрий день!» «Добрий день!» «Добрий день!»

    Баба Яга                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Які чемні і веселі діти. А давайте з вами пограємо. 

9. Гра сніжки                                                                                                                                                     Баба Яга

Яке чудове свято! Які чарівні друзі!                                                                                                     І дітлахам сподобалось, і малому Кузі.                                                                                                                        Піду перепочину я,                                                                                                                                              Ходім зі мною,Кузю.                                                                                                                                      10. Мелодія Червона Шапочка

Червона Шапочка                                                                                                                                                             Треба зайти в контакт, перевірити свої новини.   Ось повідомлення від Вовка: «Шапка,  де плануєш стрічати Новий рік?»  Нічого сам не може запропонувати.  Все маю вирішувати  я.   А це що за нові друзі на мою сторінку завітали?  Якийсь Кузя.  Що за Кузя?  Що він хоче?   Домовенятко  Кузя, шукає  нових  друзів  і  запрошує  на  Новорічне свято .  Класно.  А як же я туди потраплю?  Треба  викликати  Вовка  з  його  джипом.

(телефонує Вовку)

11. Мелодія гудка телефону

Сірий, привіт.  Я  отримала  запрошення  на  Новорічне свято.  В джип  свій    сідай  і  до  мене вирушай»

12. Звук  автомобіля

13. Звук сигналу

Вовк                                                                                                                                                           Привіт, Шапка! То куди їдемо тусуватись на Новий рік?

Червона Шапочка                                                                                                                                До домовичка Кузі, він шукає нових друзів.

Вовк  Yes!

(Червона Шапочка і Вовк вирушають в дорогу.)

14. Звук автомобіля

   (На сцену заходять Баба Яга, Кузя – з іншого боку  Червона Шапочка і Вовк)

Червона Шапочка      Де той Кузя, що шукає друзів?

Кузя             Я тут.

Вовк            Де музика?  Чому нас  не зустрічають?

Баба Яга     Зараз буде вам і музика.  Зараз будуть вам і танці .

15. Хоровод

(З’являються Кіт Базиліо і Лисиця Аліса)

16. Мелодія кота і лисиці  

                                                                                                                                                            Базиліо    Пропустіть-но бідного, сліпого, глухого, німого(ой) Кота Базиліо.

Аліса      Ух, що це за холоднеча така настала. Так добре  було на сонечку в Криму загоряти.         Давай знайдемо велике дерево, зріжемо, розпалимо вогнище і нагріємось.

Базиліо     А ось і деревце , багато дровець вийде.

Аліса         Але ж воно прикрашене, якісь кульки на ньому, ліхтарики?   Та це ж     новорічна ялинка.

Базиліо      Не хвилюйся, зараз ялинку зріжемо, зберемо кульки, зробимо намисто і продамо, і грошики будуть.

Аліса          Чур грошики ділити буду я.                                                                                                         Базиліо     Знову скажеш, тобі -3, а мені -2. Не чесно так! Укушу!

Дівчинка-зима    Що це ви надумали?  Ви що не бачите, що прийшли на Новорічне свято,
де діти веселяться, співають, танцюють

Аліса  (До дітей).  Оці діти  танцюють. Не вірю. Давайте затанцюєм.

17. Хоровод 

                                                                                                                                                                                                              Кузя                                                                                                                                                                               Щось  довго  Діда  Мороза  і  Снігуроньки  немає.  Давайте  разом  покличемо  їх.                               - Дід Мороз Снігуронька ідіть до нас!

(Заходять Дід Мороз і Снігуронька)

18. Мелодія Діда Мороза

Дід Мороз

Лісом – бором ми блукали. До вас доріженьку шукали.                                                                    Звірят в лісочку запитали – бо, де живете, ми не знали.                                                                                 Як хороше у вас, красиво. Сіяють зорі всім на диво!                                                                  Ялиночка така чудова, уся в прикрасах, мов казкова.                                                                                            

Снігуронька                                                                                                                                         Тож давайте, друзі, гратись,                                                                                                                                                                                Щоб часу не витрачати                                                                                                                                                                                               Із загадок розпочнемо                                                                                                                                                                                                 І до ігор перейдемо,                                                                                                                                                                                         І якщо ви знаєте,                                                                                                                                                                                      Голосно гукаєте.

-  Через гори і долини поспішав він до ялини. І зробив чималий крос. Хто це, діти? (Дід   Мороз)

- Крешуть лід, ріжуть лід, залишають дивний слід. А які швидкі вони!

Що це, діти ? (Ковзани)

-Хто наткав полотна аж від лісу до вікна? І сміється, задається. Хто це,

діти?  Це – (Зима)

- На веселий наш каток з неба сіється… (Сніжок)

- Біла ковдра стелеться, то пройшла …(Метелиця)

- Хоч щипає він за носа, не боюся я…(Мороза)

Дід Мороз                                                                                                                                                              На землі сніжок лежить.                                                                                                                               Зайчик по сніжку біжить.                                                                                                      Мерзнуть вушка, мерзнуть лапки,                                                                                                     Чобітків нема і шапки,                                                                                                                                 Гей, до мене всі малята, будем грітись, танцювати.

19. Хоровод                                                                                                                                                 

Дід Мороз                                                                                                                                                                    Досить вже потанцював, признаюсь старіти став.
Дуже дякую вам діти, а тепер пора спочити.

Хочу слухать зараз Вас!

20. Пісня 4 клас

Вірші

1.

Хай Новий рік з добром до Вас прийде,
Здоров’я, сміх і радість принесе,
Різдво з колядою хай завітає,
Щастям безмежним Вас благословляє!

2.

З Новим Роком в добрий час
Дід Мороз іде до нас,
А до тебе хай завітає
Щастя й радості багато
Хай здоров’я повний міх
Покладе на твій поріг!

3.

Хай же рік Новий крилатий
Принесе вам щастя в хату,
Щоб у мирі вам жилося
Все задумане збулося.

4.

З Новим роком, добрі люди!
Сподіваюсь, з вами буде
Запашна, смачна хлібина,
Щастям сповнена година,
Сіль жадана на столі,
Лад і спокій на землі!

5.
З Новим роком, добрі люди!
Хай любов заходить в дім,
Хай добро панує в нім,
Хай в родинах спокій буде,
Хай щастить вам, добрі люди.

6.

Рік Новий — казковий час!
Хай здивує щастям Вас
Рік добра і рік кохання.
Тож приймайте привітання:
Будьте добрі та здорові,
Побажаємо любові,
Світла й радощів багато,
Щоб життя було, як свято!

7.

Хай Новий рік з добром до Вас прийде,
Здоров’я, сміх і радість принесе,
Різдво з колядою хай завітає,
Щастям безмежним Вас благословляє!

Снігуронька                                                                                                                                                        Дідусю.  Діти  вже засиділись,                                                                                                                        Втомилися чекати.                                                                                                                                               Станьмо всі у дружнє коло,                                                                                                                       Будем танцювати.

21. Хоровод

Дід Мороз                                                                                                                                                   Ну, що ж малята, бажаю вам вірити в дива, загадуйте бажання, і вони неодмінно збуватимуться. Добре поводьтеся цілий рік, щоб на наступний рік ми знову з вами зустрілися. З Новим роком! До побачення!

Баба Яга і Кузя                                                                                                                                                                         І нам пора прощатись до себе в казку повертатись.

22. Танок разом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 серпня 2019
Переглядів
1490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку