Сценарій останнього дзвоника онлайн 2020 "Лети літак, лети..."

Про матеріал
Ідеї проведення дистанційних позакласних заходів. Відеочелендж: передавання паперового літака із кадру в кадр.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій останнього дзвоника онлайн -

2020

 

                              


Мета: організувати учнів на виконання традиційних загальношкільних заходів.
Завдання:

  • Формування почуття причетності до життєдіяльності класу
  •  Виховання культури поведінки та спілкування.
  •  Розвиток комунікативних і творчих компетенцій учнів через підготовку та проведення заходів.
  • Сприяння цифрової компетентності учнів

 

Форма проведення: відеочелендж

Цифрова платформа: zoom

 

Хід заходу

 

Учні виходять на онлайн зв’язок.

Вчитель: Дев’ять років тому Ви, як ті літаки, залетіли на поріг нашої чудової школи. Перший дзвоник зібрав вас разом і покликав у політ. Політ був нелегкий, з турбулентністю, різкими поворотами, можна сказати «гонки на виживання». Найстрашніші віпробування в цьому році – це дистанційне навчання. Вчителі зробили все можливе і неможливе для того, щоб ви успішно закінчили 9 клас. Звісно ви з нетерпінням чекали останній дзвоник, випускний, але…

Рік цей дві тисячі двадцятий

Підготував сюрпризів не один.

Та був між ними – як би то сказати –

Сюрприз, що називався карантин. 

Дистанційно всі ви працювали,

Граніт науки гризли, як могли,

Що карантин закінчиться  чекали,

на свято дзвоника останнього прийти.

В онлайн режимі – починаєм радо.

Дзвінок останній – він без меж.

 

Це свято радісне й водночас сумне. Радісне, бо закінчився навчальний рік, а попереду таке безкрає небо, де на Вас чекають чудові літні канікули, нові друзі, початок чогось нового... І сумне, бо сьогодні для декого дзвоник пролунає востаннє. Давайте пригадаємо наші шкільні роки; якими вони були?

 

Показ презентації «Політ з 1 до 9 класу». Під час демонстрації учитель коментує відеоспогади (заздалегідь підготувати презентацію з фотографіями дітей у різних справах з 1 по 9 клас) .

Орієнтовне коментування вчителя: Осіннім, прохолодним ранком Ваші батьки привели Вас до першого класу. Ви були такими зтурбованими, схвильваними, адже попереду Вас чекали незабутні миті шкільного життя

Кожна людина проходить через чарівний, чудовий, казковий світ дитинства. І дуже важливо, хто поведе її дивними стежками до пізнання світу, відкриваючи таїну знань, силу предмета. Тому доля дарує кожному з нас першого вчителя, який стане твоїм другом і порадником, прикладом.  Він буде завжди поруч: у радості й біді, у ваганні і прийнятті життєвих рішень. Перший раз – у перший клас прийшли наші діти і побачили  першу вчительку –______________________, яка створила для Вас маленьку чарівну країну під назвою «Школа». Країна ця добра, прекрасна, бо зігріта теплом її серця, щедрістю душі і материнською любов’ю. 

 

Непомітно промайнула початкова школа і Ви вже опинилися у середній школі. Ви відчували себе такими вже дорослими дітьми!

П’ятий… Ох, цей п’ятий

Ходиш, жахом обійнятий:

Вчителів нових багато.

Як же всіх запам’ятати ?

 

Класовод змінився на класного керівника, з’явилися нові предмети, нові захоплення, пригоди. Але, як би не склалося в майбутньому ваше життя, яку б стежку в житті ви не обрали, вас завжди грітимуть думки про безтурботне дитинство… Про проведені канікули, про шкільний веселий час, про ваші жарти…

 

Звісно, багато чого пов’язано зі школою. Дехто з вас зустрів тут справжніх друзів, дехто віднайшов наставника, який допомагав у всьому, дехто зрозумів, що хоче теж сіяти в душі дітей любов і зерна навчання, як вчителі, а дехто зустрів тут перше кохання…Таке боязке й сором’язливе…

 

Непомітно плинули шкільні роки і Ви стрімко увірвалися до випускного класу. Давайте пригадаємо, найгарячіші моменти нашого шкільного життя.

Мої любі діти, Ви – гарні, щасливі, не схожі,сповнені мрій, надій і чудес

 

Вчитель: З самого народження і по цей день найкращими помічниками були і є ваші батьки, які хвилювалися за всі невдачі, раділи вашим перемогам і зараз готові у всьому вам допомогти.

Шановні батьки! Я говорю вам своє вчительське спасибі за ваших дітей! Вони вміють себе поводити, вони виховані, а найголовніше -  вони добрі і відкриті. У цьому ваша заслуга. Я вам дуже вдячна, що всі роки навчання ми з вами були однодумцями, що ви завжди відгукувались на мої прохання. Напевно, тому з вашими дітьми не було проблем. Спасибі вам велике!

 

Привітання батьків (батьки виходять онлайн і вітають дітей із закінченням 9 класу)

 

Вчитель: Ну що ж позаду вже уроки і перерви,контрольні і шкільні свята, все промайнуло наче політ, тривалістю у 9 років. Прикро, що сьогодні  для декогот, останній день тут. Але перед тим, як попрощатися, давайте пригадаємо, яким було наше життя у цьому польоті.
Колись давним-давно, а точніше майже 9 років тому, ми прийшли сюди. Багато випробувань і цікавих наук чекало тут на нас.
1. У 1 класі Ви навчилися читати і писати, а деякі навіть списувати
2. У 2 класі навчилися відрізняти вчителів від старшокласниць і часом вітатися до них.
3. У 3 класі Ви вже вміли знаходити їдальню навіть із закритими очима.
4. У 4 класі Ви навчилися вимовляти повну назву своєї школи, а деякі навіть з першого разу.
5. У 5 класі Ви зрозуміли, що вчителів у школі більше, ніж учнів у класі, і тому довго плутали їх ім’я та по-батькові.
6. У 6 класі навчилися ховати крейду, щоденники, а деякі навіть своїх батьків.
8. У 7 класі навчилися швидко готувати позакласні заходи, деякі навіть за один день

7. У 8 класі Ви вже знали, що похід в медпункт чи туалет можна зробити значно цікавішим, включивши до маршруту похід у магазин і, навіть на річку.
9. У 9 класі вже вміли користуватися одним зошитом на всіх уроках і вчити домашнє завдання, не відкриваючи підручника.
Ну а підказувати, підглядати, робити шпаргалки і прогулювати уроки ми вміли одразу.

А що пам’ятаєте Ви?

Перегляд відеочеленджу «Лети літак, лети…» (Заздалегіть діти знімають відеофрагмент із паперовим літачком: літак залітає в кадр, учень говорить спогади, починаючи словами: «Я пам’ятаю, як…» і відпускає літак, передає естафету наступному. Всі відеофрагменти монтуються в одне відео)

Вчитель: Один мудрець сказав, що виховання - це наука, що навчає дітей обходитися без нас. Дев’ять  років вас опікали вчителя, контролювали кожен ваш крок. І ось ви вирушаєте у самостійне життя. Тепер вам самим доведеться шукати вихід з важких життєвих ситуацій.

Відеопривітання вчителів

 

Заключне слово  класного керівника:

Любі мої випускники! Мої перші! Мої найрідніші!

Дев'ять років навчання позаду. Попереду багато нових і цікавих доріг, вибрати і пройти які потрібно вже самостійно. Кожна з цих стежок лише тоді приведе до успіху, коли ви дійсно захочете цього. Я не буду бажати вам легкого життя без випробувань, просто тому, що такого не буває. Але нехай же ваш перший крок буде вдалим, адже саме від нього залежить так багато!

Нехай кожен прожитий день радує вас справдженими надіями і планами, позитивними емоціями і такими необхідними досягненнями. Що б не сталося, впевнено крокуйте до чітко поставленої мети - і тоді у вас обов'язково все вийде! Поважайте своїх батьків, зберігайте їх традиції і працюйте на славу рідної країни. Адже ви, мої дорогі, - такі юні та безтурботні, такі молоді і сильні, такі здорові й перспективні, - ви є нашою надією, нашою майбутньою опорою. Ви - наше сьогодення і наше майбутнє, так не бійтеся втілювати всі ваші бажання, все, навіть найсміливіші мрії, у реальність! Щасти Вам, мої любі діти!

Картинки по запросу "картинка країна знань""

 


  • Ви дорослі, красиві, натхненні,
    Кращі з кращих на цілій землі.
    Не тримайте синицю у жмені,
    Хай вас кличуть удаль журавлі.
    Ви до мрій своїх линьте крилато,
    Не спиняйтеся, щоб не було...
    Хай удачі в вас буде багато
    І людське зігріває тепло.
    А життя — це робота і диво.
    В нім печалі і радощі є.
    Йдіть упевнено, вперто, сміливо,
    Вибирайте найкраще, своє!
    Але, щоб усміхнулося небо
    І удача жадана прийшла,
    Самостійно трудитися треба,
    Наполегливо, в поті чола.
    Бо життя — це серйозно, не жарти,
    Що посієте — те й зберете.
    Манни з неба чекати не варто,
    Ви завжди пам’ятайте про те.

 

 

Завантаження...
doc
Додано
28 травня 2020
Переглядів
4995
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку