Сценарій першого дзвоника

Про матеріал
Сценарій першого дзвоника стане хорошим помічником класному керівникові або організатору у підготовці до свята першого дзвоника
Перегляд файлу

Свято першого дзвоника

Мета: сприяти розвитку святкового настрою, розвитку організаторських, творчих та пізнавальних        здібностей у дітей, формуванню культури навчальної праці.

Ведучий: Який щасливий день сьогодні,

Веселий радісний, ясний.

Це, гомінливий і погожий                      Почавсь навчальний рік новий.

Ведучий: Яскраве сонце ненароком                Кидає промінці до нас                         А школярі бадьорим кроком    Ідуть до школи. Вчитись час.

Запрошуємо на лінійку учнів 11 класу

Учень 11 класу  1 : Небесні вітрила блакитні                         Осіння пора підняла                                                І росяних трав оксамити                                        З південних країв принесла

Учень 11 класу   2 : Вплітає усміхнена осінь                          Листків золотистих стрічки             Замріяним вербам у коси                                      І золото сипле в річки

Учень 11 класу  3: У морі барвистому квітів                               Лунає симфонія дня                                                   До школи вертаються діти                                      На довгу дорогу знання.

Учениця  11 класу  4 :Ось і закінчилося ще одне сповнене веселощів і радості літо. Якби не впертий календар, то ми б і не повірили в це, адже листя на деревах ще зелене, а небо таке пронизливе, синє і високе.

Учениця  11 класу  5 :  І, здається, зовсім недавно дзвенів останній дзвінок, кликало і манило літечко, сьогодні позаду відпочинок, а попереду навчання.

Хоч як не жаль розлучатися з веселим літечком, всі ми чекаємо початку навчання як великого свята. Адже цей знаменний день дарує нові зустрічі старим друзям, відкриває нові шляхи і народжує нові мрії.

Учень 11 класу  6:   10 років тому ми вперше переступили поріг нашої школи. А сьогодні ми відзначаємо свій останній шкільний першовересень

Учениця  11 класу  7:  Попереду в нас вирішальний рік, саме цього року ми підіб’ємо підсумок усього ШКІЛЬНОГО ЖИТТЯ.             

Учень 11 класу  8:   Всі ми розуміємо, щоб вдало дійти до фінішу, перегорнути останню сторінку шкільного життя і отримати високі бали на зовнішньому незалежному тестуванні потрібно працювати, вчити новий матеріал,

повторювати вивчений. Отож, я бажаю всім своїм однокласникам терпіння, гарних оцінок і вдалого навчального року.

Учениця  11 класу  9:  Сьогодні перше вересня і ми знаємо, що як одна мить пролетить цей навчальний рік. Нам дуже хочеться бути випускниками, ми до цього йдемо довгі 10 років.

Учень 11 класу  10:   Але цей рік особливий, ми останній рік разом. Тож мої однокласники, давайте проведемо його в мирі, дружбі, злагоді.

Заходять на своє місце.

Ведучий : Літо минуло. Воно не повернеться  Та надійшла вже сподівана мить:

Як по-весняному першого вересня                                                                               Гамірний натовп святково шумить.

Ведучий : Гордо зустрінемо це свято окрилене,

Цей розпромінений, радісний день.

Він обдарує нас щастя припливами                                                                                      Сили додасть для звитяг і пісень!

Ведучий: Школо! Рівняйсь, струнко. Рівняння на прапор.

Свято « Першого дзвоника » вважати відкритим.

Гімн

Ведучий: Ці 90 літніх днів

їх надто мало нам, щоб відпочити, їх мало, щоб устигнути, поспіти                    Щоб розпочати, щось ще доробити                                                                                            Та їх багато щоб усе забути:

Задачі, вправи - скільки в них мороки                                                                                             І за канікули всі ледве що згадають                                                                                                 Що є таке поняття як уроки                                                                                                                     То ж першою нам про школу нагадає                                                                                                Дасть пильні і суворі настанови

Урок нам перший дасть і привітає - директор школи.

Ведучий : Слово для привітання надається директору школи

Ведучий: Слово для привітання надається сільському голові

Ведучий: Слово надається гостям.

Учні початкових класів:

  •    От скажи мені, тільки чесно, ти заздриш їм, струнким, високим, одним словом найстаршим учням нашої школи?
  •    Атож, коли ми тільки такі будемо. Буду стояти і високо піднявши голову дивитись на малят.

-Ой, коли ж то буде. Слухай, а тобі не цікаво дізнатись про що думають в цей святковий час вони?

  •     Та я знаю про що, про школу, яка стільки років зустрічає, про вчителів, які навчають і виховують, про батьків, які завжди поруч.

-А давай візьмемо інтерв’ю в 11 класу.

-Інтерв’ю... Цікаво, давай спробуємо.

  • Стільки років у школі. Багато вивчили, багато читали, писали, задачки складні розв’язували...
  •      А пісень яких гарних співали.
  •      Це ти до чого?
  • А до того, що хочу попросити випускників заспівати віночок шкільних пісень. Зможете?

Віночок пісень від учнів 11 класу

               Завдання для  11-класників:

  •    Як можна назвати школу іншими словами ?

11 клас : Друга домівка, корабель знань, священна колиска, країна дзвінка...

Школа - співучий вулик -

11 клас : дитячих мрій і захоплень.

  •      Вона живе своїм...

11 клас : особливим життям.

  •      Вона притягує до себе

11 клас : нестримною радістю, веселим сміхом, дитячою безпосередністю, чистотою ніжної дитячої думки.

Ведучий: Молодці із цим завданням ви впоралися

Ведучий: Але у нас є ще одне найскладніше.

Ведучий: Ось погляньте кожен з нас має квітку, на квітці пелюсточки, які на зворотній стороні мають запитання.

 

Ведучий: Отож, все дуже просто - відриваєш верхню пелюсточку і відповідаєш на запитання.

На кожній із десяти пелюсток наступні завдання:

Запитання 1. Позаду канікули. Що спадає на думку, коли ступаєш на подвір’я школи?

11 клас : Відспівали дні відпочинком                                                                                                           У ранкових туманах розтанули                                                                                                                      Відшуміли серпнем, колоссям,                                                                                                                                                                         Щедрим вогнищем, лісом зеленим                                                                                                                  На шкільному подвір’ї осінь                                                                                                                  Знову полум’ям впала на клени.                                                                                                  Розчиняє нам школа двері                                                                                                             Гомонять, гомонять коридори                                                                                                                 Все тут гарно стало за літо                                                                                                                               Аж сміються новісінькі парти.                                                                                                                                                   

Запитання 2. Сьогодні особливий день, чи не так?

Сьогодні особливий  день. 

Сьогодні - особливе свято.

В нім сплеск надій, розмай пісень,

Усмішок, квітів так багато!

Всміхається сонце з небесних висот                                 І сипле проміння ласкаве.

З маленьких дітей виростає народ,

З шкільної родини - держава!

Запитання 3. Найближчі люди в школі-це однокласники. Що ви можете сказати про них.

  1. учень - вірний друг,
  2.    учень - завжди готовий допомогти,
  3.    учень - можна довірити,

Запитання 4. Зачитайте віршик і продовжте думку:                                                                                         Не хвилюйтесь, мама й тато                                                                                                                     Ми уже не дошкільнята             

Ми сьогодні перший раз 

Всі прийшли у перший клас.

Учениця :  Здається, зовсім недавно ми переступили поріг школи. Але роки так швидко пролетіли, що й зоглянутись не вспіли. Але кожен з нас пам’ятає перші роки навчання в молодшій школі, де для нас все було цікаво, ми пізнавали все нове і нове, росли і мужніли, набиралися сили і знань.

Запитання 5. Букет ось цей даруємо школі. Як ви думаєте, чому?

Учень: Так це просто.

- Пшеницю й жито, щоб жили усі в  добробуті, достатку.                                                         - Щоб не хворіли ви ніколи

Вербову гілочку сюди

- І горобину, щоб від утоми                                                                                                                           І кволості вас вберегли

   - А щоб завжди були красиві                                                                                                           Любисток поставили сюди.

                            - Щоб не боліли вам голівки -                                                                                                                                         Із вишні покладемо гілки

                             - А щоб ніколи не старіли-                                                                                                                                 У яблуні візьмемо силу.

Ось так.

Запитання 6. Ви провчились 10 років у школі. А чи збагнули ви для чого потрібно вчитись?

Можна я на це запитання відповім гарними віршованими рядками, які дуже часто, можливо, не в такій формі, але зміст такий же, кажуть нам батьки:

Учися, дитино, бо вчитися треба!

Учися, голубко, хай розум не спить                           Хай серце і воля, і дух ростуть в силу                      Хай книжка розкрита любові навчить                        Учися, дитино, бо вчитися треба                       Шукай сонця правди, хай розум не спить                Того, що навчишся,-воді не розмити                               Не можна згубити, вогнем не спалить.

Запитання7. Багато різних предметів у школі ви вивчали, вам у цьому допомагали вчителі. Різні предмети, різні вчителі. Чи не так?

Вчителі, вони справді різні                                                                                                                           І мінливі, мов річкові хвилі,                                                                                                           Наполегливі, трішки грізні.                                                                                                           Відчайдушні, терплячі і щирі                                                                                                                    Вони вміють підхід відшукати                                                                                                                         Щоб урок став легким і цікавим                                                                                                                         І пораду уміють дати                                                                                                                                              Й добрим словом зарадити справі.

Запитання 8. Чи знайдуться у вас слова подяки для наставників?

Я думаю, що протягом усього життя кожен з нас не раз згадує вчительське слово,

Що в житті нас не раз рятувало                                І тоді низько вклонимось знову Вчителям, які жити навчали                         Тож словами найтеплішими                 Ми усіх вчителів вітаємо                                                  І осінні букети квітів                                                    Вам з любов’ю сьогодні вручаємо.

Пісня

Запитання 9. Вчителько перша, найкраща у світі!

              Вчите ви навчатись і працювати.

У навчанні-з книжкою дружити

 У житті - порядними, чесними стать!

На превеликий жаль, сьогодні серед нас не має людини, яка вперше зустріла нас у школі і повела країною знань. Добра, щира, відверта, людяна Олена Віталіївна.

Прикро, що сьогодні ми не можемо побажати їй гарних слів. Але ми хочемо запевнити-ми вас завжди будемо пам’ятати. І просимо всіх присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять першої вчительки.

Запитання 10. Найближчі, найдорожчі люди сьогодні радіють за вас, їм не

віриться, що їх діти повиростали і уже випускники. Скільки тепла, ласки вони   віддають вам. Подякуйте сьогодні на святі їм.              ,

 

Я дякую Богу за моїх маму й тата, та за все те добро, що Ти мені подав через них. Вони виховали мене, навчили любити твої святі заповіді та уникати гріхів. Я люблю їх і хочу завжди шанувати та слухати. А Ти, Господи, допоможи мені. Твоєю ласкою, щоб я цю постанову виконала. Благослови їх, Господи, всяким добром, здоров’ям та довгим щасливим життям, охорони від зла, дай силу подолати всі труднощі, дай щоб вони на старості літ дочекалися втіхи від своїх дітей, а насамперед - від мене.

Запитання 11. Привітайте всю шкільну громаду зі святом.

Ми вітаємо зі святом всю шкільну громаду. Звичайно, попереду на нас чекає кропітка праця. Тож ми бажаємо, насамперед гарних оцінок, вірних друзів.

Нехай добро до вас щоднини прибуває Як струмінь чистої джерельної води Хай зло далекими стежками обминає,

А радість поруч йде в житті завжди.

Ведучий: Наступила мить коли незабаром прозвучить перший дзвоник.

Ведучий: Тож хай дзвенить дзвінок останній

У нім - мелодія прощальна                    У нім - минуле незабутнє                    У світле, радісне майбутнє!

Ведучий: Хай дзвенить, веселий, галасливий

Хай срібний голос чують звідусіль                         Хай буде рік шкільний для нас щасливий                   Для цього докладемо ми зусиль.

Ведучий: Право надати перший дзвоник надається учням 11 класу.

Ведучий: Урочисту лінійку оголошую закритою!

Школа, рівняйсь струнко. Рівняння на прапор.

Гімн і

Ведучий: На цьому програму урочистої лінійки вичерпано. До нових зустрічей.

docx
Додано
22 січня 2022
Переглядів
234
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку