Сценарій позакласного заходу "День Святого Валентина"

Про матеріал
Конкурсно-розважальна програма для учнів 1-4 класів до Дня Святого Валентина. Подібні заходи здружують дітей, вчать дружбі, колективізму, любові до інших. Дана розробка може стати в пригоді вчителям початкових класів, організаторам.
Перегляд файлу

ЗОШ І ступеня с.Мокре

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурсно-розважальне свято

до Дня Святого Валентина

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6842.JPG
в 1-4 класах

 

 

 

 

Вчитель:

Ковальчук Ірина Василівна

 

 

 

 

 

Доброго дня любі наші діти і гості свята. Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити одне з дуже особливих і цікавих свят – День Святого Валентина, який у всьому світі відзначають 14 лютого.

Ми з учнями 4 класу хочемо привітати всіх наших школярів і вчителів з цим чудовим святом

Лютий ще. Холодна днина.
У снігу стоїть сосна
Нині свято Валентина,
І у серденьку весна.

Хоч і лютий ще лютує,
Дме хурделиця весь час,
Та весну серденько чує,
Бо вона прийде до нас.

І сміятись буде з нами,
І радітиме без меж
З сонячними промінцями
І з теплом чарівним теж.

Принесе усім багато
Світла, радості й пісень.
А сьогодні в школі свято –
Гарний і веселий день.

День цей швидко пролітає,
Настрій гарний, всюди сміх.
Скоро дзвоник пролунає,
Що додому кличе всіх.

Але ми не поспішаєм,
бо на свято всі ідем.
Наших друзів привітаєм,
Валентиночки візьмем.

Друзів маємо багато –
Валентинки ці для них.
І в чудове, гарне свято
Привітаємо усіх!

 

Історія Дня Валентина почалася дуже давно, ще у ІІІ столітті нашої ери. У Римі правив рішучий і суворий імператор Клавдій. Понад усе він любив воювати, ходив у походи, завойовувати чужі землі. А тому хотів, щоб його воїни не відволікалися від походів і війн, а служили довго. Але часто траплялося, що воїни знаходили свою половинку, одружувались і залишали військову службу.

Через це Клавдій видав указ, що забороняв одружуватись. І тоді на допомогу закоханим людям прийшов молодий лікар і священник Валентин. Всупереч імператорському указові, він таємно вінчав молоді пари. А коли про це дізнався імператор, то Валентина кинули до в’язниці. Проте і його велика любов знайшла в тюремних сірих мурах. Він закохався в дуже гарну дівчину – доньку тюремного наглядача. Валентин її дуже любив і посилав коханій листи, сповнені великого почуття. Та, на жаль, дівчина не могла їх сама прочитати, бо зовсім нічого не бачила. Вона була сліпа.

   Валентин знав про це і , будучи хорошим лікарем, прагнув вилікувати кохану дівчину. Та все було марно. Ніякі мазі не допомагали. Батько дівчини щоразу приносив їй листи і ліки, сподіваючись, що його донька прозріє. А Валентин тримався мужньо. І навіть у свій останній день, попросив у тюремника папір , написав прощального листа своїй коханій, і поклав у середину листа жовтий шафран (крокус) на  прощання.

  Коли тюремник повернувся додому, на порозі стояла його донька і з нетерпінням чекала на батька. Він простягнув їй листа. Дівчина розгорнула його і знайшла там квітку. У записці було написано: «Від твого Валентина»Дівчина взяла пальчиками шафран і раптом …. побачила світ.

 

 Відтоді в день Валентина люди надсилають своїм коханим, або друзям листи-зізнання і називаються вони “валентинками”.  

У наш час День святого Валентина – це не тільки день закоханих. Також на це свято прийнято висловлювати свої почуття любові і прихильності друзям, родичам, батькам і т.д.

Скажіть мені, будь ласка, а чи є у вас люди, які дорогі для вашого серця, люди, яких ви любите? (Діти відповідають). Чудово! Раз ви любите, значить, це - ваше свято. Тому сьогодні будемо веселитися, жартувати, сміятися, влаштовувати конкурси. І, безсумнівно, на нашому святі повинна царювати тільки любов, взаємоповага і дружба. Ви згодні? А яке ж свято без конкурсів?

Головними учасниками сьогоднішнього конкурсу будуть учні 4 класу. Але перш, ніж почати конкурс, нам потрібно обрати журі. На нашу думку, чесними і справедливими суддями, які уважно спостерігатимуть за учасниками конкурсу і роздаватимуть бали,  сьогодні у нас будуть …

Решту учнів ми об’єднаємо в пари. Оскільки сьогодні свято любові та дружби, ми спробуємо визначити найдружнішу пару.

 

Знайди половинку.

На столах лежать половинки сердечок. Дівчата обирають собі половинку, хлопці – собі. Після цього кожен шукає свою половинку і утворюють ціле сердечко.

Утворивши пари таким чином, учні продовжують участь у конкурсах по цих парах.

 

1  конкурс «Знайомство». Правильна відповідь пари – 2 бали. Правильна відповідь тільки одного учасника – 1 бал.

Умови конкурсу: станьте навпроти. Уважно подивіться одне на одного. А тепер поверніться спинами й дайте відповіді на запитання.

Запитання конкурсу:

· Якого кольору очі у твоєї половинки?

· У чому зодягнена (-ий), колір одягу твоєї половинки?

· Чи є годинник на руці у твоєї половинки?

· Якого кольору волосся? Яка зачіска?

· Чи є браслет, сережки у твоєї половинки?

 

2 конкурс   «Ласкаве слово». Одне слово – один бал.

На дошці розташована ромашка. На кожній пелюстці написана буква. Пари виходять по черзі, вибирають будь пелюстку. Вони повинні сказати одне одному ласкаве слово або комплімент на цю букву.

 

3 конкурс «Етикет» (Після правильної відповіді усі пари або одна демонструють-розігрують ці правила). Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал.
Хто першим подає руку при знайомстві: хлопець чи дівчина? (Дівчина)
 

Коли дівчина знайомить свою подругу з хлопцем, кого має представити першим – хлопця чи подругу. (Подругу)
 

 Хлопець із дівчиною ідуть вулицею. На їх шляху зустрілись круті сходи. Хто з них має підніматися або спускатися першим – хлопець чи дівчина? (Хлопець)
 

Хлопець запросив дівчину у кафе. Хто першим має увійти до приміщення – хлопець чи дівчина? (Дівчина)
 

У вестибюлі театру хлопець отримав ваші пальта. Хто перший з вас має одягнутися: дівчина чи хлопець? (Дівчина, а хлопець допомогти)
 

Ти із дівчиною сидиш за столиком у кафе. Офіціант приносить вам меню. Хто перший має ознайомитися з меню? (Дівчина)
 

Ви зайшли до залу кінотеатру. Інші глядачі вже сидять, а вам треба пройти до своїх  місць. Хто має йти першим – ти чи хлопець? (Хлопець)
 

Як слід іти через ряд повз інших глядачів чи обличчям до сцени? (Обличчям до глядачів)

4 конкурс «Розбите серце». Кожна пара отримує серце у вигляді пазла – розрізане на 5-6 частин. Завдання пари – якнайшвидше скласти сердечко.


5 конкурс «Стріли Амура». На дошці намальоване велике серце. Гра за принципом «Дартс». Учасники по черзі кидають стрілу з сердечком з пластиліну. Підраховують бали згідно влучених очок.

 

6 гра "Справжній козак“

На стільчиках лежать шапка, пояс, квіти і обгортка для букета. Навпроти сидять дівчатка. Хлопчикам треба одягнути пояс, шапку, впакувати букет в обгортку і віднести дівчинці. Переможе той, хто першим подарує букет.

 

7 Конкурс «Попелюшка».

Перед кожною з дівчат тарілка з квасолею, горохом, макаронами і гречкою. Дівчаткам треба перебрати все в окремі тарілки.

 

8 Гра "Я – найкраща “

Хлопці по черзі одягають хустинку, дивлячись у люстерко, говорять собі компліменти і при цьому намагаються не засміятися. Перемагає той, хто скаже найбільше компліментів і не засміється.

 

9 Гра "Я – найкращий

 

Дівчата по черзі одягають козацьку шапку, беруть в руки шаблю і, дивлячись у люстерко, говорять собі компліменти і при цьому намагаються не засміятися. Перемагає та, яка скаже найбільше компліментів і не засміється.

 

10 Художній конкурс

Завдання для пари – намалювати на дошці композицію: сердечко зі своїм іменем (малює дівчинка) осяяне сонечком зі своїм іменем (малює хлопчик). Оцінюється акуратність і швидкість.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6842.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6845.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6849.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6857.JPGC:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6865.JPGC:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6861.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6870.JPGC:\Документи\Ірина Василівна\Фотографії\2018-2019\День Валентина\IMG_6883.JPG 

1

 

Завантаження...
docx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
768
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку