Сценарій шкільного фестивалю "Осіння феєрія"

Про матеріал

Розробка сценарію Фестивалю шкільної родинної творчості. який обєднує учителів, дітей і батьків, сприяє виявленню і розквіту талантів вихованців. Рекомендований для проведення як в окремому класі, так і на загальношкільному рівні


Перегляд файлу

Сценарій

фестивалю шкільної родинної творчості

«Осіння феєрія»

 

Зустріч гостей – Каморда О.В., Шаповал Л.В.

Запрошення гостей на виставку

 

(Початок Фестивалю на виставці)

 

Шамка: Цього чудового осіннього дня наша рідна Вільногірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 гостинно розкрила свої двері для гостей і учасників першого фестивалю шкільної та родинної творчості.

До слова запрошується директор школи Гапич О.Г.

 

(Виступ Гапич О.Г.)

Сподіваємося,  фестиваль, який ми проводимо вперше,  дасть змогу відкритися кожній творчій особистості нашої великої шкільної родини.  Активно діяти, творити, працювати – ось шлях, на якому здібності дадуть змогу кожному незалежно від віку і статусу стати майстром своєї справи. Про це свідчать виставка творчих робіт на другому поверсі школи, в якій взяли участь і діти зі своїми батьками, і педагогічні працівники.

 

В.3. Гостей дорогих ми вітаємо щиро,

Від серця до серця хай пісня летить,

Любов’ю і ніжністю, щастям і миром,

Обійме весь простір і неба блакить.

 

В.4. Із хлібом і сіллю, як завжди ведеться,

Ми зичимо достатку всім,  добра.

Хай сонце всміхнеться, життя удається,

І доля завжди щоб привітна була.

 

(Вручення короваю)

Шамка: Цей незвичайної краси коровай випекла для нашого Фестивалю мама учня  8-А класу Матківська Наталія Сергіївна

 

Шамка: Запрошуємо Вас переглянути виставку та зібратися в центральному вестибюлі школи о 16.30 на концертну програму нашого Фестивалю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Концертна програма

 

В.1. Як річка починається з малого джерела,

З малої іскорки спалахує багаття.

Так і талант в душі дитини визріва

І вироста з дитячого завзяття.

 

В.2. Талант, як паросток, потрібно берегти,

Талант, як вогник свічечки , потрібно захищати,

Бо він чутливий до краси і доброти,

Бо він покликанний, щоб юні душі окриляти

 

 

В.1. Доброго дня, шановна родино!

В.2.  Ні, ми не помилилися, сказавши саме так, бо вважаємо, що сьогоднішнє свято - це свято великої шкільної родини.

Ведуча. Прекрасний і великий наш шкільний рід, і він складається з наших родин. Кажуть, що родина - це кришталь суспільства.

В.1.  Навряд чи варто доводити, що українська нація сильна своїми талантами.

В.2. А талант... він завжди родом з дитинства...

В.1. Кожна людина народжується із зерням в руці, тільки треба знайти поле, де це зерня найкраще проросте.

В.2. Сьогоднішнє свято - це спільна праця багатьох людей.

В. Радість нашого родинного дійства розділяють шановні гості, яких ми із задоволенням представляємо.

(Представлення гостей)

В нашій школі працює багато молодих учителів, серед них – тендітна, мила, добра вчителька англійської мови Лінник Наталія Володимирівна. Вона класний керівник 7-Б класу,  тож докладає багато зусиль, аби її учні були дружними, справедливими і вихованими. Їй вдається іноді неможливе, адже вона вкладає у справу всю душу і серце. В цьому її активно підтримують небайдужі батьки.

Тож   розпочинають наш фестиваль учні 7-Б класу зі своїм класним керівником Наталією Володимирівною і мамою учениці цього класу Дробної Марини Іриною Олексіївною. У їх виконанні прозвучить чарівна пісня Софії Ротару про єдність і міцність, любов і підтримку кожної української  родини «Одна калина». Зустрічайте наших перших учасників бурхливими оплесками!

 

(Виступ 7-Б класу «Одна калина»)

 

І створив Бог небо блакитне,

Родючу землю і зелені трави,

 Дніпрові води і жито золоте,

 І райських птиць, що як весна співають.

 

Людей чудових тут він оселив

 І дав їм мову, що в душі співає,

 І дух міцний в серця їм поселив,

І рай назвав цей українським краєм.

Виступи наших учасників – це водограй праці, натхнення, фантазії. І продовжують наш фестиваль учні 8-А класу разом із класним керівником Євтуховою Лідією Миколаївною, вчителем української мови та літератури. Її пісенна душа прагне творчості, що безумовно, знаходить відгук і у душах її вихованців.

Тож запрошуємо на нашу імпровізовану сцену учнів 8-А класу і класного керівника Євтухову Лідію Миколаївну, які подарують вам прекрасну українську пісню «Лише у нас на Україні».

 

(Виступ 8-А класу – «Лише у нас на Україні»)

 

«Родина», «рід» — які слова святі,

Вони потрібні кожному в житті,

Бо всі ми з вами гілочки на древі,

Що вже стоїть віки.

 

Це дерево — наш славний родовід,

Це батько, мати, прадід твій і дід.

 

Дівчинка, про яку далі піде мова, має дивовижної краси голос! Вона є лауреатом ІІ ступеня У Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зірки ХХІ століття», дипломантом І ступеня ХІІ Міжнародного фестивалю вокально-інструментальної творчості. І це не повний перелік її перемог. Жоден концерт у нашому місті не проходить без її виступів! Тож знайомтесь ближче – Катя Івашина, учениця 6-А класу.

І де б не виступала наша Катюша, з нею завжди поряд її мама – учитель інформатики нашої школи Івашина Тетяна Ярославівна. Для донечки – вона і друг, і  порадник, і вірна подруга. Катя, закохана в музику, впевнено крокує до своєї заповітної мрії, а  мамі ми побажаємо сил, терпіння і мудрості.

Приємним сюрпризом для усіх присутніх на нашому Фестивалі стане виступ колишнього вчителя фізичної культури нашої школи, а нині директора ПКіС «Металург» Андрія Анатолійовича Козлова та Огій Марії, які радо відгукнулися на запрошення взяти участь у нашому фестивалі і підтримати Катю.

Отож, бурхливі овації для наших співаків! У їх виконанні звучить пісня «Музыка – это дивная страна»

 

(Козлов А.А., Івашина К., Огій М. -  «Музыка – это дивная страна»)

 

У нашій школі навчається зірковий хлопчик, і прізвище у нього зіркове – як у всесвітньо відомого українського оперного співака, але він настільки скромна дитина, що зіркова хвороба йому ну точно не загрожує!!! Про його талант відомо далеко за межами нашого міста. Зустрічайте – Гришко Ярослав, учень 7-Б класу, учасник і переможець Всеукраїнського марафону дитячої творчості «Діти єднають Україну», лауреат І ступеня Міжнародного фестивалю творчості «Срібна хвиля».

Ми вже говорили про те, як важливо, коли талант дитини розвивають і підтримують найрідніші люди – батьки. На кожному виступі Ярослава, де б він не проходив, пліч-о-пліч з ним його невтомна матуся, Тетяна Олексіївна та керівник Бігун В.А. Мама душею і серцем вболіває за сина і намагається разом з ним підкорювати творчі вершини.

Тож давайте привітаємо учасника нашого фестивалю Гришка Ярослава, який для Вас підготував літературно-музичну композицію «Балада про сопілку».

(Гришко Я. – «Балада про сопілку»)

 

Саме родина є осередком і міцною фортецею, яка оберігає нас і зцілює, тільки родина навчить і передасть нащадкам всі надбання попередніх поколінь і тільки через збережені родинні традиції можна виховувати у наших дітей почуття поваги до рідного краю, до сім’ї.

Родина Луги Діани – це велика музична династія: і бабуся, і дідусь, і мама Яніна Григорівна, яка  прагне творчості, а головне, всебічного розвитку не лише донечки, а  своїх вихованців – учнів музичної школи. Вона з тих,  хто своїм прикладом виховує у них любов до праці та досконалості, тому у її учнів  є майбутнє! 

Сьогодні сімейний дует Діани Луги та її мами Яніни Григорівни порадує вас прекрасною, неперевершеною грою на флейтах. У їх виконанні прозвучить мелодія із кінофільму «Ромео і Джульєта».

 

(Луга Я.Г. та Луга Д. – «Ромео і Джульєта»)

 

Сподіваємося, усі присутні в залі ще раз переконалися в тому, що у талановитих батьків - талановиті діти.

Наступна учасниця нашого фестивалю - це гарна жінка з поетичною душею, яка свій талант - писати вірші – передала і своїй  онучці……..В нашому колективі секретаря Кравцову Надію Василівну поважають за велике добре серце і за її чудовий поетичний дар.

У виконанні Надії Василівни прозвучать дві поезії, які схвилюють кожне серце і торкнуть найпотаємніші струни душі. Запрошуємо Вас до виступу, шановна Надіє Василівно.

 

(Кравцова Н.В.)

 

Дійсно, «Якщо в сім’ї лад, то не потрібен і скарб» — говорить народна мудрість. Рідна сім’я — то велике щастя й радість. Любов і злагода, дружба й повага — це вічні поняття.

І наші наступні учасники – батько й син Мельники – яскравий приклад того, як  талант передається від батьків дітям, як музика єднає покоління і як сімейні цінності виховуються на гідному прикладі батьків. І ми радо запрошуємо до виступу Мельника Марка, учня 9-Б класу та його тата Сергія Петровича.

 

(Мельники – «Воины света», «Так я люблю Україну»)

 

Поетичну сторінку нашого фестивалю продовжить виступ учителя української мови та літератури, класного керівника 11 класу Роскокохи Тетяни Валеріївни. Креативна. Дивна. Нестандартна. Вимоглива до себе і до учнів. Елегантна – такими красномовними епітетами наділяють її учні. Вона в усьому прагне досконалості, намагається учити так, щоб навіть каміння байдуже захотіло ожити і жить. Тож не дивно, що поезія геніальної сучасної поетеси Ліни Костенко, яка прозвучить у виконанні Тетяни Валеріївни, сколихне у ваших душах бурю непідробних емоцій, пробуджуючи найблагородніші почуття. Приємно відзначити, що її учні – випускники 11 класу- Житній Ростислав і Юля Костіна – вирішили підтримати свого класного керівника.

 

(Роскокоха Т.В. – Л.Костенко)

 

Недарма в народі кажуть: «Який кущ — така й калина, яка мати — така й дитина». У сім’ї  Шамких мама Іра — втілення родинної доброти та ніжності. Усю свою любов і ласку матуся дарує доньці і сину.

А на роботі –  вона уважна,  чуйна, надійна  колега, прекрасний педагог,  заступник директора з виховної роботи Ірина Станіславівна Шамка. Пісенний талант мами, її любов до музики, до прекрасного передалися і донечці – Марії Шамкій, учениці 8-А класу. І сьогодні у дуеті вони подарують нам чудову фінальну пісню нашого фестивалю «Країна дитячих мрій». Але спочатку – невеличкий сюрприз. Увага на екран!

 

(Перегляд відеоролика)

 

Дійсно,  цікавий дивосвіт у кожній родині! 

А справжнє щастя — це коли у тебе є велика, дружна, турботлива, любляча сім'я.

І сьогодні у дружному шкільному колі ми відчули себе єдиною родиною - великою шкільною сім'єю. 

А зараз ми знову хочемо надати слово нашим гостям.

(Слово гостям.

Гапич О.Г. – Сьогодні лише частинка творчих родин нашої шкільної сім'ї.

Вручення сертифікатів.)

 

Людина починається з добра,

 з уміння співчувати, захистити.

Це зрозуміти всім давно пора,

 бо ми прийшли у світ добро творити.

 

На доброті існує світ, і добротою пахне хліб.

Під мирним небом в школу йти -

Це також вияв доброти.

І до дітей любов свята- це чистота і доброта. 

 

Ми дякуємо Вам, шановні батьки, учителі, працівники школи, шановні гості за те, що ви прийшли на наша родинне свято – фестиваль родинної і учительської творчості, розділили з вашими і нашими дітьми найдорожче, що в нас є, — радість спілкування.

Хай у ваших сім’ях назавжди поселятися любов, повага й статок, а місточок доброти й любові між батьками та дітьми, між учителями та учнями ніколи не переривається!

 

 

 


 

docx
Додано
9 вересня 2018
Переглядів
1881
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку