Сценарій шкільного конкурсу байкарів для 1-2класів "В гості байка завітала"

Про матеріал

Сценарій проведення шкільного конкурсу байкарів для 1-2класів "В гості байка завітала". Сценарій містить всі назви байок, які були продекламовані під час конкурсу. Свято було проведене під час тижня початкової школи.

Перегляд файлу

 

Конкурс байкарів для 1-2 класів

«В гостях у байки»

 

                                                                         Підготувала та провела

вчитель початкових класів

Вільногірської ЗОШ І-ІІІ ст. №4

Пархоменко Тетяна Сергіївна

 

2017рік

 

Конкурс байкарів

  1. Увага! Увага!

Спішіть, поспішайте!

Дівчата та хлопці!

Глядіть, не минайте!

  1. На конкурс запрошую

Гуртом й поодинці.

Чекають на вас

Байки і гостинці!

  1. Добрий день Вам, люди добрі!

Щиро прошу вас до зали.

Раді вас усіх вітати!

Щастя і добра бажати!

  1. Конкурс байкарів

Починаємо ми перший раз!

Хай веселий сміх іскриться

В серці кожного із вас!

  • Добрий день, дорогі дітки, та шановні колеги. Ми сьогодні зібрались в цій залі, щоб цікаво провести час та послухати цікаві байки. Нажаль ми не знаємо, хто винайшов колесо, невідомо, хто перший самотужки навчився добувати вогонь, але ми знаємо, хто першим усміхнувся. Це була дитинка, немовлятко, яке, мов ранкове сонечко, подарувало світлу усмішку своїй матусі. Так народився сміх. Колесо і вогонь допомагали людям у побуті, а сміх робив їх добрими, уважними один до одного, об’єднував, додавав здоров’я. З часом люди навчилися жартувати, розповідати дотепні історії, що викликали сміх. Таких людей називали дотепниками чи жартівниками.
  • Український гумор народжувався у народних іграх, народній розмові, у піснях, переказах, які були і є джерелом творчості наших сміхотворців.
  • Сьогодні ми з вами познайомимось з найвідомішими у всьому світі гумористами - байкарями. Але скажіть мені, чи ви знаєте що таке байка? (відповіді дітей)

 

  • Так, дітки, байки - це короткі сатиричні оповідання повчального змісту, в яких висміюються людські вади та недоліки життя.  Героями байок можуть бути не тільки люди, але й тварини, рослини, предмети, наділені певними рисами. В цьому ви і самі переконаєтесь, коли послухаєте байки. Можливо хтось в героях байки впізнає і себе.

 

Тож давайте розпочинати наш конкурс. А раз у нас конкурс, то представлю вам наше журі:

 

 

 І першим виступить учень 1-А класу Нікіта Капінус. Він розкаже нам байку про невдячного вовка, яку написав Яків Жарко.

 -Всі ми знаємо таку приказку «Хто сміється, тому не минеться», але нажаль не завжди люди можуть співчувати чужому лихові. Учень 1-А класу Голубцов Семен виступить з байкою Леоніда Глібова «Чиж та голуб», в якій розкаже саме про такий випадок.

-Молодець Семен.                                    

  • Хочу повідомити вам, що Існує така легенда, що ос створив диявол, а бджіл – Бог. Слідуючи легендою, саме завдяки благословенню, бджоли стоять на варті здоров'я людини, поставляючи такі важливі і необхідні складові багатьох лікарських засобів, як мед, віск, прополіс. Ос, як мінімум, відносять до марним створінням, а як максимум, до шкідників. І, тим не менш, схожість цих двох комах призводить до плутанини, в якій нам і належить розібратися. 
  • Ось саме про цих осу та бджолу вам розкажуть байку учні 1-Б класу Назаренко Поліна та Головко Ліза байка Інни Кульської «Оса та бджола».

А щоб узнати хто герої наступної байки, я пропоную вам відгадати таку загадку: Взимку спить цей звір в барлозі

               І прокинутись невзмозі.

                Смокче лапу уві сні. Хто це?

              Підкажіть мені. (Ведмідь).

Так, це ведмідь. І зараз учні 1 – б класу Лещінський Олексій та Калюга Микита представлять байку Івана Чопея «Два ведмеді».

Молодці.

  • Всім відомо, що вовки та лисиці здавна кумаються. Про це написано багато казок. Та що виходить з їхньої дружби? Про це нам розкажуть учні 1-В класу Чепель Роман, Тулупова Олександра, та Наконечна Поліна. Байка Дарії Базилевич «Вовк та лисиця»
  • Молодці, діти.

Для всіх не секрет, щоб щось мати треба плідно працювати.  Давайте пригадаємо прислів’я про працю (Відповіді дітей)

Так багато існує в народі прислів’їв 

Землю красить сонце, а людину - праця.

Справі - час, а потісі - годину.

Хто не працює, той не їсть.

Дерево цінують за плодами, а людину - за справами.

Без праці не виймеш і рибку зі ставка.

У праці народжуються герої.

Суди про людину по його праці.

Праця все перемагає.

Праця годує, а лінь псує.

Де праця, там і щастя.

Воля і праця чудові сходи дають.

Без праці жити - тільки небо коптити.

Всяке діло кінцем добре.

Маленьке справу краще великого неробства.

Більше справи, менше слів.

Не за своє діло не берися, а за своїм не лінуйся.

Хто звик трудитися, тому без діла не сидиться.

  • Ми можемо без зупину пригадувати. А ось про такий випадок нам розкажуть учні 2-А класу Недошопа Кіра, Кудьо Захар та маляр Каріна. Байка Івана Крилова «Коник – стрибунець»
  • Молодці.
  • Хлопці –це наші захисники, козаки, легені! Але трапляються і такі, які хоробрі тільки на словах, а як до діла!?...то в кущі. Ось про такого хороброго хлопчика нам розкажуть байку учні 2-А класу Широка Ксенія, Колесник Софія та Осняч Данііл. Байка Павла Ключини «Хлопчик та Гусак» Слухаємо.
  • Дякую.

-Іноді серед нас трапляються такі друзі, які хвалять один одного, а за що й самі не знають. Ось про таких товаришів і розкажуть нам учні 2-Б класу Чупина Каріна, Самофал Руслан, Маслюк Іван та Сокол Катерина. Можливо хтось і себе впізнає в цій байці. Іван Крилов. «Зозуля і півень»

-Дякуємо за гарний виступ.

-Іноді трапляється, що заздриш комусь, мрієш бути й жити як інша людина, не цінуєш свого життя, але коли придивишся ближче, то нізащо не помінявся б місцем. Про це нам розкажуть учні 2-Б класу Гузирь Олександр, Симон Ілля та Бурмака Поліна. Байка Жана де Лафонтена «Вовк і собака!» Тож слухайте і робіть висновки.

- А зараз слово нашому жюрі!

- Шановні слухачі! Сподіваюсь, що вам сподобався наш конкурс! Що він додасть вам здоров’я, адже сміх – це життя, гарного настрою, упевненості в собі й своєму майбутньому. Смійтеся на здоров’я!!!

 

1

 

docx
Додано
4 серпня 2018
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку