Сценарій спортивно-розважального свята до Дня Збройних Сил України для 6-9 класів

Про матеріал

Виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати руховий апарат, фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою. Формувати колектив шкільної родини.

Перегляд файлу

Сценарій спортивно-розважального свята до Дня збройних сил України

 Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати руховий апарат, фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою. Формувати колектив шкільної родини.

 Спортивний  інвентар: музичні записи, волейбольні м’ячі, баскетбольні, тенісні ракетки та м’ячики, футбольні м’ячі, гімнастичні палиці ( швабри) ,кеглі або фішки для обведення, крейда, аркуші паперу та ручки,

Вчитель: Дорогі діти, гості, учасники змагання! Сьогодні, як і щорічно, ми зібралися на наше улюблене фізкультурне свято, щоб позмагатись у силі, спритності і просто відпочити. Рада вас бачити здоровими, бадьорими, готовими до фізичного виховання.  Команди, уважно послухайте умови і правила змагань ,ви сьогодні змагатиметеся в різноманітних естафетах,вікторині, конкурсі. Отже, розпочинаємо змагання.  Команди, до змагання в іграх-естафетах приготуйсь! Звучить спортивна музика.

  1. Естафета "Повітряний міст". Команди шикуються колонами за зростом (спереду найменші) паралельно одна до одної. На відстані 3 м від них креслять лінію, до якої виходять капітани з волейбольними м'ячами в руках. За сигналом кожний капітан кидає м'яч першому гравцю своєї колони, той ловить його, а потім швидко повертає назад і присідає. М'яч від; капітана летить до другого гравця, який робить те саме, і т. д. Гра закінчується, коли останній гравець передасть м'яч капітанові й він підніме його. Якщо м'яч упав на землю, його можна підняти й продовжувати гру. Виграє та команда, яка швидше збудує "повітряний міст ".
  2. Гра-естафета "Баскетболіст". Кожен гравець команди веде м'яч до баскетбольного щита і закидає його в корзину. Вловивши, передає м'яч наступному гравцеві, який повинен зробити те, що й попередній. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 1 очко, котра пізніше - 0.
  3. «Теніс». Пройти дистанцію підбиваючи тенісний м’ячик ракеткою. Команда, котра швидше виконає завдання, отримає 1 очко, котра пізніше - 0.
  4. Ведення м'яча палицею(можна шваброю). Від лінії старту-фінішу до поворотної лінії стоять кеглі на відстані 1,5-1 м. За командою керівника гравці ведуть м'ячі палицею(шваброю) по синусоїді, огинаючи кеглі, до поворотної лінії і назад.
  5. «Рачині гонки». За сигналом учителя перші гравці команд, що змагаються, набувають положення лежачи на спині головою вперед, за другим сигналом відривають таз від підлоги й рухаються до поворотного прапорця й назад і т. д. Виграє команда, всі гравці якої виконають завдання естафети.
  6. Змагання «Стрибки у довжину з місця». Беруть участь усі учасники. Перемагає та команда, учні якої стрибнуть далі.
  7. « Естафета друзів» .Гравці команд, що змагаються, розподілившись парами, повинні по черзі добігти до позначеного прапорцем місця й назад, затиснувши м'яч головами, (плечима, животами).
  8. «Козацька каша». Новачкам казали: «Дивись, щоб каша не була сирою, не перекипіла. Якщо буде готова — зви нас». Завдання для кожної команди написати всі складові польової каші.
  9. «Тачка Команди стоять у колону по одному на лінії старту. Перший гравець стоїть на руках, за ноги його тримає гравець, що стоїть іззаду. За сигналом учителя обидва гравці рухаються до поворотного прапорця, що стоїть на фінішній лінії. За прапорцем перший гравець залишається, а другий біжить назад до своєї команди і сам стає «тачкою». Виграє команда, яка першою вишикувалася на лінії фінішу.
  10. « Біг пінгвінів». Гравці діляться на команди й шикуються в колони перед стартовою лінією. Ті, що стоять першими, затискають між ногами (вище колін) волейбольний або набивний м'яч. За сигналом учителя гравці повинні оббігти (стрибати не можна) стійку, що стоїть на відстані 6—10 м, і повернутися назад, передавши м'яч руками наступному гравцеві. Учасники, що закінчили пробіжку, стають у кінець колони.
  11.  «Чехарда».  За командою  перший гравець присідає, а через нього перестрибує наступний  і також присідає, так виконує вся команда до останнього. Потім знову останній встає і перестрибує через усіх команда розвертається і також само повертається на місце .
  12. Конкурс «Бій півнів» . Гравці по черзі  стають в центральне коло на одній нозі, руки за спину. Хто швидше виштовхне суперника з кола.
  13. « Армреслінг». Боротьба на руках.

Поки судді підводять підсумки. 

 Вчитель: Сьогодні вам належить взяти участь в Спортивній вікторині , питання якої стосуватимуться шкідливих звичок , історії виникнення олімпійських ігор , гігієни та інші. За правильну відповідь команда отримує 1 бал. (можна брати допомогу залу)

ПИТАННЯ ВІКТОРИНИ

1.Назовіть спортивні ігри , в яких в м'яч грають руками. (Волейбол, баскетбол , гандбол , теніс - корт , настільний теніс , водне поло , бейсбол, регбі , американський футбол ) 2.При курінні людина вдихає той же отруйний газ , що міститься у вихлопних газах автомобіля. Як називається цей газ?( Чадний газ )

3.Який орган разом з легенями найбільше страждає від куріння ? ( Серце ) 

4.В якому році олімпіада проводилася в Москві? (У 1980 році )

5.Скільки кілець на олімпійському прапорі і якого кольору ? ( 5 - зелений , блакитний , жовтий , чорний , червоний )

6.Гладко , духмяно , миє чисто. Потрібно , щоб у кожного було. Що? (Мило )

 7 . Вірно чи ні , що куріння викликає сильне звикання ? ( Вірно )

8 . Що означає поняття « пасивне куріння » ? (Коли сидиш поруч з курящим )

9 . Назвіть шкідливі складові тютюнового диму ? (Нікотин , Тютюнова смола , чадний газ )

10.  Назвіть шкідливі звички , які погано впливають на здоров'я ?

 11 . На думку А.П.Чехова : «Горілка хоч і біла , але вона фарбує ...» Що і в який колір ?( Ніс в червоний колір )

12 . Як називається хвороба , якої у світі страждають близько чверті всієї молоді , а щороку помирає більше людей , ніж від білокрів'я , туберкульозу та поліомієліту разом узятих. (Алкоголізм )

13 . Лікарі вважають , що це саме доступне з усіх речовин , до яких у людини виробляється наркотична залежність ? (Нікотин )

14 . Ось стоїть скляний будинок , Є велика ванна в ньому. Що це ?( Басейн )

15 . Вчений Поль Брегг каже, що є 9 докторів , починаючи з 4 -го це - природне харчування , голодування , спорт , відпочинок , гарна постава і розум. Назвіть перші 3 -х докторів .(Сонце , повітря і вода )

16.Дуже довгий час на Олімпійських іграх у Стародавній Греції був одним єдиним видом легкої атлетики . Який ? (Біг)

17 . Яка країна є батьківщиною футболу ? (Англія )

18 . Приміщення для стрільби по мішенях. (Тир )

19 . Скільки хвилин триває період в хокеї. (20 хвилин )

20 . У здоровому тілі ... ( Здоровий дух )

21 . Голову тримай в холоді ... (А ноги в теплі )

22. Найбільш прославлений спортсмен Донецької області? (С.Бубка)

23 . Хто з вільнонарождених греків не міг брати участь в атлетичних іграх ? ( Жінки )

24.  Спорудження для проведення спортивних змагань. ( Стадіон)

Підведення підсумків .

Вчитель фізкультури: Увага всім учасникам! Слово надається суддям змагань. Судді підводять підсумки змагань, оголошують команду-переможницю.

docx
Додано
26 січня 2018
Переглядів
2344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку