Сценарій свята "День матері"

Про матеріал
Сценарій свята "День матері" НУШ Мета: виявлення індивідуальних варіантів розвитку, творчих здібностей кожної дитини, зміцнення його власної позитивної активності, розкриття неповторності особистості, своєчасної допомоги. Завдання: - розвиток творчих здібностей учнів; - сприяння особисто – орієнтованому навчанню ; - розвиток креативних здібностей школярів через використання ігор; - створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу дитини; - урізноманітнення форм і методів навчання; - нагромадження в учнів індивідуального досвіду пошукової діяльності.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Індивідуальний проект:

(виховний захід)

День – матері

Науково-методична проблема:

Впровадження ігрових моментів на уроках в початковій школі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема: Впровадження ігрових моментів на уроках в початковій школі

Актуальність проблеми: В даний час школа потребує такої організації своєї діяльності, яка забезпечила б розвиток індивідуальних здібностей і творчого ставлення до життя кожного учня, впровадження різних інноваційних навчальних програм, реалізацію принципу гуманного підходу до дітей .

Ігрові технології є однією з унікальних форм навчання, яка дозволяє зробити цікавими і захоплюючими не тільки роботу учнів на творчо-пошуковому рівні, але й буденні кроки з вивчення предметів. Цікавість умовного світу гри робить позитивною, емоційно забарвленою монотонну діяльність із запам'ятовування, повторення, закріплення чи засвоєння інформації, а емоційність ігрового дійства активізує всі психічні процеси і функції дитини.

Іншою позитивною стороною гри є те, що вона сприяє використанню знань у новій ситуації, таким чином, вивчений учнями матеріал проходить через своєрідну практику, вносить різноманітність і інтерес у навчальний процес.

Актуальність гри в даний час підвищується і через перенасиченість сучасного школяра інформацією. У всьому світі, і в Україні в тому числі, незмірно розширюється предметно-інформаційне середовище. Телебачення, відео, радіо, комп'ютер, мережа Інтернет останнім часом виливають на учнів величезний обсяг інформації. Актуальним завданням школи стає розвиток самостійної оцінки та відбору одержуваної інформації. Однією з форм навчання, що розвиває подібні вміння, є дидактична гра, що сприяє практичному використанню знань, отриманих на уроці і в позаурочний час.

Мета: виявлення індивідуальних варіантів розвитку, творчих здібностей кожної дитини, зміцнення його власної позитивної активності, розкриття неповторності особистості, своєчасної допомоги.

Завдання:

- розвиток творчих здібностей учнів;

- сприяння особисто – орієнтованому навчанню ;

- розвиток креативних здібностей школярів через використання ігор;

- створення сприятливих умов для розвитку творчого потенціалу дитини;

- урізноманітнення форм і методів навчання;

- нагромадження в учнів індивідуального досвіду пошукової діяльності.

Сценарій свята «День матері»

Мета: Формувати в учнів уявлення про призначення жінки (жінка – матір, берегиня домашнього вогнища, родинних традицій, джерело ніжності, любові й краси); розвивати творчі здібності учнів, умінь декламувати, співати, танцювати, проявляти фантазію; сприяти формуванню духовно-моральних цінностей учнів, бережливого відношення до близьких і рідних людей; прищеплювати цікавість до народних звичаї, традицій, історії; створити умови для виховання почуття поваги, любові і вдячності до матері, пошану до жінки.

Обладнання: плазма, флешка (або проектор та монітор); дитячі фотографії, подарунки мамам, квіти.

Хід заходу

Діалог на фоні музики «Чаруюча мелодія для мами» читає легенду.

Мелодія

Легенда «Розмова з Богом»

За день до свого народження дитина запитала у Бога:

– Я не знаю, для чого йду у цей Світ. Що я повинна робити?

Бог відповів:

– Я подарую тобі ангела, який завжди буде поруч з тобою. Він тобі все пояснить.

– Але, як я зрозумію його, адже я не знаю його мови?

– Ангел буде навчати тебе своєї мови. Він буде охороняти тебе від усіх бід і негараздів.

– Коли і як я повинен повернутись до тебе?

– Твій ангел скаже тобі все…

– А як звати мого ангела?

– Не важливо, як його звати, у нього багато імен. Ти будеш називати його мамою.

Ведучий 1. І ось непростий момент життя – ти приходиш у цей світ і заявляєш про свою дитячу безпомічність голосним плачем донечки чи синочка, а по щоках твоєї мами течуть сльози радості і вдячності за подароване Богом щастя материнства.

Ведучий 2. Подарувати життя маленькій людині, вигодувати й виростити її, зберігати від негараздів, часом жертвувати собою заради щастя дітей – це і є заповітне призначення жінки. З глибокої давнини і до цього дня, жінка оточена святим ореолом материнства.

 

Учень 1 .Немає щастя більшого для мами,

Як в дивосвіт вести своє дитя.

І захищати серцем і руками

Малу й тендітну свічечку життя.

Учень 2. Щоб променилась вічно, не вгасала,

Несла у Всесвіт світло і тепло.

Та щоб дитина добру долю мала

І в щасті й радості дитя зросло. 

Ведучий 1. Кожна мама знаходить для своєї дитини найласкавіші слова:моє сонечко, моя квіточка, моя кровиночка, мій ріднесенький…Послухайте розмову матусі із сином.

Пісня «Розкажи мені мамо…»

Мінус-ТУТ: 

Текст пісні:

сл.і муз. Галини Шутяк

Розкажи мені мамо про долю
розкажи яка в світі вона?

Сину в світі бідні й багаті
Тож і долю у всіх не одна /2р.

Розкажи мені мамо про щастя
Розкажи яке в світі Воно

Сину знай що щастя як море
І пливе той хто має човна /2р.

Розкажи мені мамо де взяти
Того щастя що човен несе

Сину Бог дає щастя й долю
і тобі він його принесе /2р.

програш

Розкажи мені мамо про себе
Розкажи як ти з нами жила

Сину часом горя зазнала
А любов свою вам віддала /2.

Розкажи мені мамо де взяти
ту любов що у тебе була

Сину треба діток зростати
А любов вона прийде сама /2р.

Я вклоняюсь тобі моя мамо
Я дарую всі квіти землі

Сину твоє щастя у світі
то найбільший дарунок мені /2р

Ведучий 2. Мамине свято. Воно мало б бути кожного дня, але ми святкуємо його у другу неділю травня. Звідки ж воно прийшло до нас

Ведучий 2.Маленька американка Анна Джарвіс дуже рано втратила найдорожчу в світі людину – маму… Дівчинка була певна, що її мама найкраща у світі. Минув час, вона виросла і зрозуміла, що для кожної людини її мама – най… най… най…

Ведучий 1. То чому б для усіх мам не створити найкраще у світі свято? – думала вже доросла Анна Джарвіс. Ось так у травні, у 1910 році і з’явилося свято – День Матері.

Ведучий 2. Свято Матері має в Україні триєдину суть. У цей день ми складаємо шану найдорожчій в світі людині – своїй матусі. Цього дня ми вшановуємо й Божу Матір – Діву Марію та свою Вітчизну – неньку-Україну.

 

Учень 3. Якось я спитала у Весни:

“Ти чому приходиш поясни?”

І весна мені сказала прямо:

“Поспішаю я на свято мами!”

Ведучий 1. У багатьох мовах світу слово “мама” починається літерою “м”. Не вірите? Переконайтесь! Майка – болгарська; Матка – польська, чеська; Мама – румунська; Мітір – грецька; Мор – норвезька; Me – в’єтнамська; Мудер – голландська; Мутер – німецька; Мадре – іспанська, італійська; Мазе – англійська; Ман – португальська; Мер – французька.

 Ведучий 2. Тож як ми вимовляємо слово мама, нас розуміють і чують усі матері планети Земля

Ведучий 1. У дитячому садочку вихователька запитала ким вони хочуть стати у майбутньому. Одна дівчинка відповіла –« Я хочу бути мамою…». Діти підняли її на сміх, але вихователька сказала, що бути мамою найважче. Бо мама – це і лікар, і кухар, і прибиральниця, і дбайлива няня, і ще багато-багато.

Послухаймо казку про Маму-Гуску (В. Сухомлинський)

КРИЛА МАТЕРІ

В.Сухомлинський

 

    Спекотного літнього дня вивела Гуска своїх маленьких жовтеньких гусенят на прогулянку.

    Вона вперше показувала діткам великий світ. Цей світ був яскравим, зеленим, радісним: перед гусенятами розкинувся величезний луг. Гуска навчала діток щипати тонесенькі стеблинки молодої травички. Стеблинки були солодкими, сонечко теплим й лагідним, трава м'якою, світ затишним, добрим і співав безліччю голосів бджіл, жучків, джмелів, метеликів. Гусенята були щасливі.

    Вони забули про матір і розійшлися величезним зеленим лугом. Коли життя щасливе, коли на душі мир і спокій, про маму часто забувають. Стривожившись, Гуска стала скликати дітей, але не всі вони послухалися. Раптом насунулися темні хмари, і на землю впали перші великі краплі дощу. Гусенята подумали: світ не такий вже й затишний та добрий. І тільки-но вони про це подумали, кожне згадало про матір. Несподівано кожному з них стала потрібна, ой, як потрібна мама. Вони підняли маленькі голівки і побігли до неї.

    А тим часом з неба посипалися великі градинки. Гусеня ледве встигли прибігти до матері, вона підняла крила і накрила ними своїх дітей. Бо крила існують, насамперед, для того, щоб накривати дітей – про це відомо кожній матері, а потім вже для того, щоб літати. Під крилами було тепло і безпечно; гусенята чули гуркіт грому, який долітав ніби здалеку, завивання вітру і стукіт градин. Їм навіть стало весело: за материнськими крилами коїться щось страхітливе, а вони у теплі та затишку. Їм і на думку не спадало, що крило має два боки: всередині було тепло і затишно, а зовні – холодно й безпечно.

    Потім усе затихло. Гусенятам хотілося скоріше на зелений луг, але мати не піднімала крил. Маленькі діти Гуски вимогливо запищали: "Випускай нас, мамо". Так, вони не просили, а вимагали, бо коли дитя відчуває міцну, сильну материнську руку, воно не просить, а вимагає. Мати тихо підняла крила. Гусенята вибігли на траву. Вони побачили, що в матері поранені крила, вирвано багато пір'їнок. Гуска важко дихала. Гусенята все це бачили, але світ знову став таким радісним і добрим, сонечко сяяло так яскраво та лагідно, бджоли, жуки, джмелі співали так красиво, що гусенятам і на думку не спало запитати: мамо, що з тобою? І тільки одне, найменше і кволе гусеня підійшло до матері й запитало: "Чому в тебе поранені крила?" Вона тихо відповіла, ніби соромлячись свого болю: "Все добре ,сину".

    Жовтенькі гусенята розсипалися по траві, і мати була щаслива

 

Учень 4.

 День Матері і день весни ясної.

Квітує травень, бджілкою дзвенить.

День Матері – Мадонни пресвятої!

Для тебе пісня хай у світ летить!

 

Ведучий 1.  У народі споконвіку дуже шанують матір. Великим гріхом вважалось сказати грубе слово матері чи виявити не повагу. « Не соромся старої матері й латаної сорочки», – учить народна мудрість. (Презентація «Діти у вишиванках з мамами»)

 

Пісня Н.Май «Мамина сорочка»

 

Мені сорочку мама вишивала

Неначе долю хрестиком вела

Щоб лихих стежинок не шукала

І до людей привітною була

Виконуй доню – мама говорила

Життя закони, істини прості

Не зраджуй землю, що тебе зростила

Не залишай нікого у біді

 

Приспів (2):

А сорочка мамина біла-біла

А сорочка мамина серцю мила

А сорочка мамина зігріває

Я її до серденька пригортаю

 

Літа неначе птахи пролітали

Матусі коси дивом зацвіли

І я сорочку білу вишиваю

Як вишивала матінка мені

Виконуй доню – мама говорила

Життя закони, істини прості

Не зраджуй землю, що тебе зростила

Не залишай нікого у біді

 

Приспів. (2)

 

Мінус -ТУТ

 

Ведуча 2. Матусина свята любов оберігає і захищає дітей у далекій дорозі. Рідну неньку згадують у молитвах. Мати стоїть біля витоків нового життя. Вона плекає це життя й зміцнює. У цьому її Боже призначення і найголовніша сутність.

Учень 5.

 Молитву шепче трепетно вустами,

У Бога просить за своє дитя.

І захищає серцем і руками

Малу й тендітну крихітку життя.

Ведучий 2.  До вашої уваги пісня «Молитва за маму»

СЛОВА:

Нічка заглядає, стукає в вікно,

 Тихий сон до хати проситься давно.

 Стану на колінця, ручки я складу,

 У молитві Бога попрошу:

 

 Я благаю, Боже, Боже дорогий,

 Дай здоровя, щастя матінці моїй,

 Щоб моя матуся, зірочка моя,

 Щоб завжди щаслива, радісна була.

 

 Місяць, наче човник, зірочки малі,

 Тихий сон, як котик, ходить по землі,

 Стану на колінця, ручки я складу,

 У молитві Бога попрошу:

 

 Я благаю, Боже, Боже дорогий,

 Дай здоровя, щастя матінці моїй,

 Щоб моя матуся, зірочка моя,

 Щоб завжди щаслива, радісна була

Мінус -ТУТ

Ведучий 1. Мама відчуває свою дитину з моменту зачаття, вона знає кожен наш порух, погляд, думку. А чи ми знаємо своїх матерів?

Гра «Мікрофон»

  • Які квіти любить твоя мама?
  • Яку музику слухає?
  • Якому кольору надає перевагу?
  • Які цукерки подобаються мамі?
  • Як ти втішаєш маму, коли вона сумна?
  • Як часто говориш чарівні слова?
  • Коли востаннє мама купила собі новий одяг, взуття?

 

Ведуча 1. Немає на землі людини ближче і дорожче, ніж мама. Мама – це не тільки добрі очі, дбайливе серце, ніжне дихання і ласкаві руки рідної людини.

Ведуча 2. Мама – це ще й ангел-хранитель, завжди оберігає від неприємностей, переживань і проблем.

Ведуча 1.Святкування Дня матері – це чудова можливість висловити свою подяку і безмежну вдячність за все, що роблять для нас наші мами, за їх любов і розуміння.

Як би у тебе була можливість попросити у золотої рибки одне-єдине бажання чи ти би попросив щось для мами?

(Відповіді дітей)

Ведуча 2. У цей святковий день, дорогі матері, прийміть слова вдячності, любові і поваги! Нехай у Ваших очах не гаснуть усмішки!

Ведучий 1. А зараз Гуморина для наших мам

 

Гумор

1. Наші мами й тата нечасто посміхаються – їм не до посмішок.

2. Але ж сьогодні день особливий!

3. І що ти пропонуєш?

4. Допомогти мамам посміхнутися.

5. «Батьківські посмішки» – так називаються мініатюри із життя школярів. Тож не забудьте посміхнутися!

Жарт 1. – Петрику, чому в тебе один черевик білий, а другий – чорний? Біжи додому та перевзуйся.

– Та я вже бігав. Так дома теж один білий черевик, а другий – чорний.

Жарт 2. Сценка «Хитрий Миколка».

 Добрий день, тітонько.

 Добрий день, Миколко. Візь­ми ось, племінничку, одну гривню на цукерки..

 Ні, тітонько, не візьму.

 Чому?

– Бо тато сказав би, що я їх десь поцупив.

 Так скажеш, Миколко, що тітка дала тобі.

 О, тато не повірить, що тітка дала так мало.

Жарт 3. – Петрику, скажи, іменник жінка якого роду?

– Якщо в платті, то жіночого, а якщо в джинсах, то чоловічого.

Жарт 4. Картає знов учителька Миколку:

– Ти і сьогодні запізнився в школу!

Невже тобі не може мати

Ніде будильника придбати?

– Будильник в мене є, та що я з ним зроблю?

Він дзвонить ще тоді, коли я міцно сплю.

Учень 6.

 Хай рікою щастя ллється

Хай в сім’ї добро ведеться!

Хай живуть у серці

Почуття високі!

Хай дарує доля

Сто щасливих років.

Ведучий 2 От які гарні слова! Тож бережіть і шануйте своїх мам.

Ведучий 1 Хай кривда минає серця материнські,

Сльоза лиш від радості хай би була.

Ведуча 2   Хто маму забуде, той долі не має,

То ж дбаймо, щоб мати щасливо жила!

Ведучий 1. Інколи життя складається так, що матері далеко від рідного дому. Мами-заробітчанки, які важко працюють, аби забезпечити своїм дітям майбутнє… Коли ніч крилами огортає землю, ангел-хранитель за молитвою маминого серця береже сни її дітей, переводить через хиткі кладки життєвої ріки і пекучими маминими сльозами змиває плями їх душ.

Пісня- кліп  Віолетти Тимофієвої "Мати емігрантка" -ТУТ

 

Ведучий 2. Ми виростаємо, вилітаємо з родинного гнізда, мужніємо, створюємо свій власний світ та обмежуємось телефонними дзвінками до батьків і що раз рідше переступаємо поріг рідної хати.

Кліп «Мам…» К. Скрябіна- ТУТ

Ведучий. Знаєте, колись ваші мами були юні і безмежно закоханими у ваших батьків. У їх пам’яті перший танець з вашим татком. Давайте їм подаруємо зараз щасливі емоції спогадів.

Сини і доньки викликають на паркет своїх мам.

Вальс для мами. Наталія Май -ТУТ

 

Учень. Сьогодні у цій залі свято

Ми дуже раді всіх вітати!

І сподіваємось, що кожен

Для себе щось узяти зможе.

Учень. Хтось настрій добрий запозичить,

Бо посмішка усім нам личить,

Хтось слову доброму зрадіє,

Бо про добро усі ми мріємо.

Учень. Та починати вже нам час,

Сюди запросили ми вас.

Аби всім разом у дружнім колі,

В домівці нашій – рідній школі –

Сердечно й щиро привітати із сьогоднішнім маминим святом!

Ведуча 2. Звучить пісня «Дякую , тобі мамо»

Ти навчила мене відрізняти
Чесне слово від злої неправди
І любити навколишній світ
Розуміти кохання і гріх
Ти співала мені колискові
Вчила вірі надії любові
І в садочку і в школі казали
В світі все починається з мами

Приспів:2 р

Дякую тобі,мамо
Все життя в боргу перед вами
За турботу любов і віру в себе
Дякую моя нене

Ти мене до грудей пригортала
Коли було мені так погано
Цілувала ніжно в чоло
Світило сонце і щастя цвіло
Ти співала мені колискові
Вчила вірі надії любові
І в садочку і в школі казали
В світі все починається з мами

Приспів:2 р

Дякую тобі,мамо
Все життя в боргу перед вами
За турботу любов і віру в себе
Дякую моя нене

Мінус - ТУТ

Ведуча 2 На цьому святі вшановуємо всіх матерів: Матір, котра нас на світ привела; Матір кожної дитини, навіть сироти – велику Матір-Україну; Матір усього світу – Божу Матір.

Ведуча 1 Мама… В усі часи, всі народи пов’язували з нею найсокровенніше , возвеличували її, як найбільшу святиню. Вона – корінь життя, берегиня роду людського, вона та квітка, промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше. Не дарма ми кажемо: мати – Вітчизна, Ненька-Україна.

Ведуча 2. Прийміть у дарунок танець. Під мелодію з фільму «Мій ласкавий і ніжний звір» ТУТ

Ведучий 1. Щороку другої неділі травня весь світ відзначає День Матері. А починалося все так…

Ведучий 2.Маленька американка Анна Джарвіс дуже рано втратила найдорожчу в світі людину – маму… Дівчинка була певна, що її мама найкраща у світі. Минув час, вона виросла і зрозуміла, що для кожної людини її мама – най… най… най…

Ведучий 1. То чому б для усіх мам не створити найкраще у світі свято? – думала вже доросла Анна Джарвіс. Ось так у травні, у 1910 році і з’явилося свято – День Матері.

Ведучий 2. Свято Матері має в Україні триєдину суть. У цей день ми складаємо шану найдорожчій в світі людині – своїй матусі. Цього дня ми вшановуємо й Божу Матір – Діву Марію та свою Вітчизну – неньку-Україну.

Ведуча 1.Тож прийміть у дарунок  вірш:

Ой маю я  три матері, та всі три хороші

Три матері, три квіточки, як три красні рожі.

Перша мати непорочна, як лілея біла

Із Дитятком-Немовлятком Пречистая Діва.

Друга мати – це найкраща на світі країна,

Земля наша, наша славна Ненька-Україна.

Третя мати – що ж про неї гарного сказати?

Це ласкава, люба, мила, рідна моя мати.

Ой маю я три матері, та всі три хороші

Три матері, як квіточки, як три красні рожі.

 

Ведучий 2 Сьогодні день, немов велике свято

Про рідну маму мову поведемо.

Гостей до нас прийшло дуже багато

Низький уклін вам щиро шлемо.

Ведучий 1 Ласкаво просимо, ласкаво просимо,

Вас, любі гості, мами, вчителі,

Ми дуже хочемо, завжди ми хочемо,

Щоб було вам радісно в душі.

Ведучий 2 Красиво і світло в нашому залі

Квіти навколо стоять вогняні,

Сьогодні у школі Матусине свято

І хочеться всіх привітати мені.

Ведуча 1.До привітань приєднуються наші найменші школярі 1 клас з віршем «Коли буду мамою….»(Вірші 1 клас)

1.Дівчинка: Коли буду мамою, буду бізнес-леді я!
Діловий костюм вдягну, на роботу я піду!
Буду в банку працювати -
Гроші буду рахувати! 


2. Коли буду мамою,

Буду всім коханою.

Вечір, вся родина вдома,
Прожену я свою втому, 
діткам казку розповім
любим та маленьким,
У неділю я у парк
Поведу рідненьких!


3: Коли буду мамою -
Буду дуже вправною!
Всі ще сплять, а я на кухні
Тістечка готую пухкі.
Смажу курку до сніданку
Нагодую всіх я зранку!
Щоб уся моя родина
Була здорова і щаслива!


4. Дівчинка: Коли буду мамою-
Буду дуже доброю!
Буду діток цілувати,
Разом з ними міркувати:
І про зорі, і про сонце,
що заглядає у віконце.


5. Коли буду мамою,

Буду я веселою,

Будем з дітками гуляти,
Пісні весело співати!


6. Дівчинка: Коли буду мамою-
Буду господинею!
Найкращий то мій дім,
Міста вистачить усім!
Для дітей кімнат багато -
Не життя , а просто свято!


7. Коли буду мамою-
Буду дуже модною!
Червоним губи намалюю,
Очі гарно нафарбую,
Сукню одягну бузкову,
Чобіточки кольорові!
Як побачать мої дітки,
Скажуть:МАМО,ТИ МОВ КВІТКА!
 

Ведуча 1. Кожна мама знаходить для своєї дитини найласкавіші слова:моє сонечко, моя квіточка, моя кровиночка, мій ріднесенький…Послухайте розмову матусі із сином.

Ведуча 2 Скільки спогадів залишає в душі рідна оселя, де голубили нас теплі руки, раділи ласкаві рідні очі, де живе материнська любов.

Ведуча 1.Звучить пісня «Мамине сонечко»

Мінус + караоке- ТУТ

 

Ведучий 1.  Дорогі наші мами! Прийміть найщиріші вітання з ніжним, ласкавим і світлим для всіх святом – Днем матері!

Ведучий 2.Подарувати життя маленькій людині, вигодувати й виростити її, зберігати від негараздів, часом жертвувати собою заради щастя дітей – це і є заповітне призначення жінки. З глибокої давнини і до цього дня, жінка оточена святим ореолом материнства.

Ведуча 1.Від усієї душі бажаю всім жінкам-матерям здоров’я, щастя, надійної чоловічої підтримки, родинного благополуччя, взаєморозуміння і відповідного тепла від своїх дітей!

Ведуча1. До вашої уваги пісня «А я бажаю вам добра» -ТУТ

 

Ведуча 2 Шановні гості, ми раді, що ви прийшли до нас на наше свято. Ми бажаємо вам щастя, здоров’я, благополуччя, радості, успіхів у всьому.

Дякуємо за увагу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Список використаних джерел

1. Ляшик Тетяна Вікторівна Сценарій свята «День матері» https://www.schoollife.org.ua/266-2019/

 

3. Назаренко Альона Вікторівна  «Використання ігрових педагогічних технологій у навчально-виховному процесі початкової школи»  https://studfile.net/preview/5512835/

4. Ігрові технології як інструмент профілактичної роботи спеціалістів психологічної служби закладів освіти : [навч.-метод. пос.] / автор-упорядник Т. В. Войцях. – Черкаси : Черкаський ОІПОПП, 2014. – 92 с.

5.  Дититна і школа.  Ігрові технології на уроках https://sites.google.com/site/ditinaiskola/dla-vciteliv/igrovi-tehnologiie-na-urokah

 

 

docx
Додано
20 січня 2022
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку