Сценарій свята до Дня працівників освіти "Казка для вчителів"

Про матеріал

Ця розробка допоможе в підготовці та проведені свята до Дня вчителя. Виховує в учнів повагу до вчительської праці, розвиває творчість, артистизм, колективізм та відповідальність.

Перегляд файлу

Сценарій свята до Дня працівників освіти «Казка для вчителів»


Вітання вчителів

Ведуча 1: Дорогі, любі наші вчителі! Сьогодні, у цей чудовий осінній день, ми зібралися, щоб привітати Вас, із таким чудовим святом – Днем вчителя!  Адже, якби там не було,  а професія «Вчитель» найпочесніша, бо саме від вчителя людина робить перший крок у майбутнє.

Ведуча 2: Саме вчитель супроводжує людину чималий проміжок її  життя, стає її наставником, порадником, другом…

Ведуча 1:Вчитель віддає своїм учням не тільки знання, а й  тепло свого серця, частину себе.

Ведуча 2: Тож,  ми з радістю вітаємо Вас, любі наші педагоги, з вашим професійним,  прекрасним святом.

Ведуча 1: І в цей осінній святковий час

Прийміть побажання від усіх  нас!

Хай буде здоров”я міцне, мов граніт,

І з ним Вам прожити не менше ста літ.

(Пісня «Берізка»)

Всі разом: Зі святом, любі вчителі!

Ведучий 2: Дорогі наші вчителі, життя – це найцінніший дар, який має людина, і кожен намагається  прожити його, як омога краще. Та в житті, як говориться, як на довгій ниві – буває всього: і печаль, і радість; і горе, і щастя. Але ми хочемо, щоб у вашому житті було більше казкових моментів, щоб ваші очі іскрились радістю, а на обличчях були щасливі посмішки.

Ведуча 1: Тому, сьогодні ми вас запрошуємо в чарівний світ казки.

(Мелодія « В світі казок)

(Вибігає  Старичок – чарівничок)

С.Ч.: Доброго дня всім! Я старичок-чарівничок, вітаю вас у світі чарівних казок!  Понад усе в житті я люблю розповідати казки, а ще, робити різні сюрпризи і несподіванки, а допомагає мені  троль Буркутун – знайомтесь будь-ласка! (Звучить музика «Раптом як в казці скрипнули двері», з’являється, вибігає троль в руках страровинна книга)

Б.: Кликали, пане чарівнику?

С.Ч.: Звісно кликав, ніколи тебе не знайдеш, ледащо, давай  привітайся з народом, І до роботи пора.

Б.: Добре, добре. Доброго дня всім.

С.Ч.: Ну, так от, сьогодні я хочу привітати всіх вас з таким чудовим святом Днем вчителя і подарувати казку про Царство Розумних Учнів, а ще показати, як там вітають зі святом вчителя.

  (Сідає на пеньок,бере книгу, розгортає її) Отож, В тридевятому царстві, в тридесятому государстві є Царство Розумних Учнів, ну, ЦРУ значить. (Слайд 1)

Живуть там надзвичайно розумні учні і наймудріші вчителі

 Управляє там всім, вельможний цар Анатолій Петрович І. .(Слайд 2)

Він дуже за царство  дбає, себе не шкодує, іноді навіть ночами не спить,  думи думає та звіти пише, як би зробити так, щоб життя в царстві ще кращим стало. Словом, правитель мудрий, але суворий.

Б: Сильно суворий?

С.Ч.: Жесть!

Б.: А може його задобрити можна?

С.Ч.: Як же, його задобриш? Хіба що історію всю бездоганно вивчити? Так кому ж це до снаги?

Б.: А як би, кликнули клич, може, і знайшлися б богатирі серед народу, сильномогучі в історії.

С.Ч.: Гей, народ! Чи знайдуться серед вас богатирі, готові зранку до вечора історію вивчати?

Голос із залу: Ми краще територію в порядок приведемо!

C.Ч,: Ну, от бачиш, а ти кажеш задобрити. Отож, правитель суворий, а  народ у тому царстві ой, який веселий: і співати вміє й танцювати, а як настає час День вчителя святкувати той, взагалі немає що сказати. Та й що там говорити – дивіться самі!

(Худ.№)

С.Ч.: Отже, народ веселий, цар мудрий, а допомагає царю  в усьому його вірна помічниця судариня-бариня  Людмила Володимирівна (Слайд3) людина відповідальна, надзвичайно розумна і завжди пильно слідкує за роботою придворної челядді.

Та в царя-батюшки є ще одна помічниця, Олена Олександрівна(Слайд4)— на всі руки  майстриня, все уміє, все встигає, за вхідною - вихідною інформацією з інших государств споглядає.

С.Ч.: А ще, в тому государстві є царством малечі, і керують тим царством дві сестриці: Маргарита Василівна та Яна Володимирівна(Слайд5) а допомагає їм їх помічниця  Анастасія Іванівна (слайд 6)

Б.: Я тільки не знаю, як їм вдається вгамовувати ту малечу? Я якось до них зайшов, а там в царстві  народу дрібного -  Всі кричать, бігають, галасують, пищать. Нічого зрозуміти не можна!

С.Ч.: Та дарма, що бігають та галасують, а своїх вихователів діти люблять,  і навіть підготували для них  художній номер.

Худ.№

С.Ч.: Та в царстві малечі не тільки виховують дітей, але ще й навчають, і цим займаються аж чотири  наймудріші боярині Ольга Василівна, Ірина Анатоліївна, Наталія Станіславівна та Яна Сергіївна(слайд 7)

Б.: І за знання та тепло їх сердець учні їм безмежно вдячні, і в подарунок підготували цю пісню

(Пісня )

С.Ч.: Ще проживають  в  царстві дві княгині-філологині Ольга Іванівна та Ірина Володимирівна . (Слайд 8)

Б.: Які ще фі-го-ло-гі-ні?

С.Ч.: Е, полегше! У моїй присутності попрошу не виражатися!

Б.: А що я такого сказав?

С.Ч.: Не фігологіні, а філологині. Це такі вчительки, які мови викладають.

Б.: Так би відразу і сказали. І що ці філогігіні?

С.Ч.:  Так одна ще нічого, правда, учням  довідники велить кожен урок тягати, а ось інша … Діти іноді взагалі не можуть зрозуміти, чого їй від них  треба?

Б.: Це чому?

С.Ч.: Так вона українською якось не дуже, все більше англійською розмовною шпрехає.

Б.: А,… тоді зрозуміло. Ой, як я тих учнів  розумію.

С.Ч.: Отож, бо й воно. Та не менше роботи в царстві у скарбникарів Юлії Вікторівни та Юлії Миколаївни(слайд 9), Вони ж бо своїм рахуванням вже так всіх «дістали», що учні вже все що можна в царстві по три рази перерахували.

Б.: Так що, можна сказати що в царстві учні знають абсолютно все?

С.Ч.: Ну, все, не все, хто зна? Проте хай самі про це скажуть.

(Худ.№ «Сумно»)

Б.: Отож, що стосується знань, це ще питання, а от вчителів вони своїх люблять і поважають.

С.Ч.: При дворі Анатолія Петровича І ще числяться алхімік Тамара Миколаївна, вона ж і біолог вищої проби, вчитель праці та мистецтва Лідія Іванівна та великий географ Вікторія Володимирівна.  Всі  розумні – жесть.  Великі науки знають, підопічних високим матеріям  научають.  Учні майже весь граніт наук згризли, та музичний дарунок їм підготували.

(Худ.№.)

 

С.Ч.:В царстві, Також, є придворні  дами —  асистенти вчителів: Леся Станіславівна, Олена Сергіївна, Анна Олександрівна та Юлія Миколаївна.  Вони палички-виручалочки в будь-якій надзвичайній ситуації, так би мовити.  Знають все, і в будь який момент можуть замінити будь якого вчителя. А як саме вони це роблять – дивіться самі.

(Сценка 9,10 класу)

С.Ч.:  В тому  царстві є диво – дивне, диво – дивнеє, соловей – розбійник  є, Василем Васильовичем зветься (слайд ). Як свисне, так всі діти від малого до великого в його лігво збігаються, яке залою спортивною називається, і ну, під його дудку там танцювати:   І скачуть, і стрибають, м’ячики через невід кидають. Краще раз побачити, ніж десять почути.

 

Б.: Та ви що?

С.Ч.: Я не що, я Хто. І не перебивай мене.

Ну, так от, є в тому  царстві і почесні жителі: Тетяна Іванівна, , Світлана Савівна, Тетяна Василівна, Валентина Онуфрієвна, Людмила Іванівна, Надія Денисівна . Щоправда, вони вже на заслуженому відпочинку, і  рідко переступають  поріг царства  , все більше мандрують по закордонах, але своєю  самовідданою працею вони будували і зміцнювали  Царство Розумних Учнів, за що до нині їм велика шана і подяка, а також, і музичний дарунок.(Худ.№)

Б.: Мене тут, один почесний житель просив зачитати  його заповіт, щоб всі чули. Тож, послухайте будь ласка. (Заповіт)

Б.: І доречі, не всіх  придворних ви пане чарівнику назвали, є при дворі  ще дворецький  Станіслав …  із своїми підданими: Людмилою Анатоліївною, Світланою,,, Юрієм Миколаєвичем та Дмитром,,,,Які дбають про порядок  та тепло у царстві, а ще цілительниця  Марина Олександрівна, та знахарка    Тереза Дмитрівна, що за здоров*я усіх відповідають,  а також, стряпчі Лідія Василівна, та Тетяна Олександрівна,  які про ситі кишечники турбуються. Ось. І всі в царстві одна велика родина, яка сьогодні святкує  велике свято — День працівників освіти.

С.Ч.: І як я вже казав, я люблю робити сюрпризи і несподіванки, тому, всіх жителів Царства Розумних Учнів я запросив у цю залу святкувати День Вчителя  і підготував всім подарунки. Тож, зустрічайте: Анатолій Петрович І! Оплески, будь ласка!  Ой, Анатолію Петровичу, корону забулись, то ось вам – запасна буде! А ще цукерочку, щоб вам солодко було.

 Б.: А Вам, Людмило Володимирівно, даруємо писало, щоб  письменницею стали.

С.Ч.:Олено Олександрівно,  вам даруємо доляри, на комп*ютерні окуляри.

С.Ч.: Щоб в царстві дрібного народу завжди було тихо, Вам, Маргарито Василівно, як старшому вихователю даруємо клейку ленту,Якщо будуть галясати – примотайте їх до стільця, а якщо надумають кричати Ви, Яно Володимирівно, разом з Анастасією Іванівною запхніть їм до рота ось ці жувальні цукерки – якраз до вечора і пережують.

Б.: Вам же наймудріші боярині царства дрібного народу подарунок заморський.  Як «дістане» Вас  малеча, та стане Вам тяжко, ви його розгорніть, і життя відразу солодшим  стане.

Б.: Вам же, дорогі фіфологині…

С.Ч.: Та не фіфологині, а філологині! Коротше, Вам даруємо український алфавіт: одна повторе, друга вивчить – ми ж на Україні живемо.

Б.: А нашим бариням точних наук ми даруємо по пачці відбірного насіння: поки його перерахують – учні хоч відпочинуть трішки.

С.Ч.: А  алхіміку, трудовику та географу ми вручаємо по пакетику чарівних камінців, кожна з них знає що з ними робити.

Б.: Нашим чарівним ассистентам ми приготували по чашечці кави, та от біда – кава є, води нема; та ви  народ винахідливий – щось придумаєте.

С.Ч.:  Солов*ю-розбійнику ми даруємо повітряні кульки, щоб легені тренував, та свистів гарно.

Б.: Почесним жителям ЦРУ  за їх віддану працю – солодкі цукерки, щоб їм смачно жилося.

С.Ч.: Шановному дворецькому та всім його підопічним, а також, цілителям та стряпчим – пакунок солодощів, щоб їм гарно смакувало за чашечкою чаю.

Б.: Ну, що, Здається всіх привітали, подарунки всім подарували.!

С.Ч.: Ні не всім!  Ми зовсім забули привітати ту, без якої в Царстві Розумних Учнів було б нудно, і зовсім не весело,  яка може зробити із мухи – слона ,і  із  звичайного будня - велике свято…

Б.: Ми забули привітати – педагога-організатора Царства Розумних Учнів, Наталію Олександрівну?

С.Ч.: Так,так.  Тож, шановна Наталіє Олександрівно, ми щиро вітаємо Вас, з Днем вчителя. А учні  царства розумних учнів підготували вам сюрприз. (5клас)

Б.: Шановна аталіє олександрівно, І як організтору святкування сьогоднішнього свята надаємо вам слово.

Н.О.:

(Худ.№ вчителів)

Ведуча 1:

У цей день святковий, коли вчителі

Мають змогу хоч трохи спочити,

Ми бажаєм від учнів всієї землі:

Хай ваш шлях вистеляють лиш квіти.

Ведуча 2

За бездонний колодязь душі своєї

За все те, що віддали і віддаєте нам,

Хай щастя вам буде зорею,

За все сьогодні ми гаряче дякуєм вам.

Ведуча 1:

Бажаєм злетів і нових висот,

Щоб труднощі зникли навіки,

Побільше щоб отримувати нагород,

І щастя плинуло, мов синьоокі ріки.

Ведуча 2:

 Хай незгоди й негаразди вас обминають.

Хай душа і тіло ваші старості не знають,-

Щоб попри всі проблеми і капосні реформи,

Ви ніколи не втрачали бадьорої форми.

Ведуча 1:

 Бажаємо мати гарну квартиру чи хату,

Достаток щоб в них був завжди,

Бажаємо мати збільшену зарплату,

Щоб від гривень тріщали ваші гаманці.

Ведуча 2:

 Щоб мали щастя і здоров*я ви багато,

Щодня щоб їли м’ясо й мармелад.

Щоби на вас із неба падав

Лише щасливий зорепад.

(Фінальна пісня )

Ведуча 1: На цьому наше свято закінчується, але ми не кажемо вам «Прощавай!» Ми кажемо «До побачення!» і запрошуємо всіх на фотозйомку!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
7 листопада 2019
Переглядів
1425
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку