Сценарій свята до Дня працівників освіти «Променад де Франс»

Про матеріал

Сценарій свята до Дня працівників освіти «Променад де Франс» у французькому стилі (І. Манузіна, Ю. Стьопенко). Мета заходу: сприяти вихованню в учнів поваги до професії педагога, формувати високі моральні якості, розвивати талант, артистичні здібності й творче мислення вихованців.

Перегляд файлу

«Променад де Франс»

(сценарій свята до Дня працівників освіти)

 

Мета: сприяти вихованню в учнів поваги до професії педагога, формувати високі моральні якості, розвивати талант, артистичні здібності і творче мислення вихованців.

Обладнання: мультимедійна презентація, оформлення сцени у французькому стилі.

Хід проведення

Звучать фанфари

Учениця:

(співає на мотив пісні Едіт Піаф «Падам»)

Мов на небі яскраві зірки, 

Палають і сяють вони.

Блискучі чарівні вогні,

Мерехтять своїм сяйвом вгорі.

 

Цей вогонь у очах не згасає,

Цю професію знають усі,

Бо любов до дітей вас єднає,

Бо ви – гордість, ви – вчителі,

Мудрі мої. Яскраві вогні!

 

Приспів:

Тренуй, формуй, навчай,

І щодня, щосекунди палай!

Виховуй, повчай, наставляй,

І на лоні професій сіяй.

Розвивай, досягай, спонукай,

Всім даруй свій незгасний вогонь,

Бо учительській праці й ціни вже нема,

Яскраво сіяє вона!

 

Виходять ведучі

Ведучий 1: Добрий день, шановні гості!

Ведучий 2: Бонжур, мадам та месьє!

Ведучий 1: Свято відкривала чарівна вихованка відділення художньої гімнастики.

Ведучий 2: Я впевнений, що майже кожен з присутніх хотів би зараз опинитися десь посеред лавандового поля. Уявіть: над вами сяє яскраве сонце, вдалині видніються виноградні плантації, ви тримаєте в руках гарячий і хрусткий круасан з шоколадом і просто насолоджуєтеся своїм життям.

Ведучий 1: Сьогодні ми поринемо у подорож чарівною Францією, завітаємо і до вишуканого Парижу, відвідаємо тихий та ніжний Прованс, і наостанок доторкнемося до неземних краєвидів Лазурового берега.

Ведучий 2: Франція – це мрія багатьох. Дуже колоритна і солодка країна, що має незлічену кількість видатних місць та пам’яток. Ось тобі, Валерію, що перше спадає на думку, коли згадуєш про цю країну?

Ведучий 1: Звісно, найперше – це знаменита Ейфелева вежа, її витончені форми, багата історія і безліч яскравих вогнів.

Ведучий 2: Це те, що я хотів від тебе почути, бо для мене Париж – це теж мільйони вогнів на вежі вночі, сяйво, блиск…

Ведучий 1: Знаєш, з чим можна порівняти ці вогні?

Ведучий 2: Навіть не здогадуюся.

Ведучий 1: З професіями! Лише подумай, скільки у світі різних спеціальностей і кожна з них особлива, неповторна, кожна заворожує унікальністю, але є серед них одна, яка, безумовно, переважає над іншими. Це професія педагога!

Ведучий 2: О, я думаю, що серед усіх вогнів-професій, учительська праця – це цілий прожектор. Адже щоб працювати будь-де, спочатку необхідно навчитися. А навчає хто? Правильно, вчитель!

Ведучий 1: Саме тому сьогодні ми святкуємо День працівника освіти – свято тих людей, які все життя яскраво палають самі і запалюють вогонь в інших.

Ведучий 2: Педагоги – це люди, які втілюють мрії в життя, а сьогодні, шановні наші, ми хочемо здійснити і ваші мрії, саме тому ми вирушаємо в захопливу подорож країною, де панує не лише любов, а й вир позитивних емоцій. Зустрінемо оплесками вихованок відділення художньої гімнастики з хореографічною композицією «Вітання з Парижа».

 

Танець «Вітання з Парижа»

Виходять ведучі

Ведучий 1: Педагог! Яке близьке й дороге серцю слово! Багато чого забуває людина, багато що стирається з часом в її пам’яті. Минають роки, тьмяніють спогади про дитинство і юність, але пам'ять про улюблених педагогів непідвладна часу.

Ведучий 2: Учителя складно не порівняти з чарівною квіткою, яка щодня сама живиться новими знаннями і усіляко намагається передавати їх своїм учням.

Ведучий 1: Моя мама завжди казала, що найкраща квітка – це лаванда.

Ведучий 2: Цікаво, а чому так? Мені здавалося, що жінки дуже люблять троянди.

Ведучий 1: Лаванда – абсолютно незвичайна квітка: вона має заспокійливу дію, як у валеріани, і протизапальну дію, як у шавлії, але при цьому має приємний аромат. Ну і важко не помітити, яка ця квітка прекрасна зовні, особливо, якщо йдеться про неперевершене поле лавандових квітів.

 Ведучий 2: Дійсно, унікальна квітка. Я ніколи і не замислювався про це. Така тендітна і гарна зовні, але яка потужна і корисна у своїх властивостях. Певно, що саме така квітка і уособлює педагогічну діяльність.

Ведучий 1: А особливо діяльність людей, що працюють в нашому закладі, адже це справді незвичайні люди.

Ведучий 2: У нашому ліцеї працюють найкращі педагоги, які своєю працею роблять незамінний внесок у його розвиток, відкриваючи істину успішного майбуття спортивно-обдарованої молоді.

Ведучий 1:

Там, де ціле лавандове поле,

Там, де сонце яскраве пала,

Там велика душа педагога

Простягається в небі сповна.

 

Така щира, велична, прекрасна,

Така, що собою нагадує сад,

Чудесний сад, де юність прекрасна,

Сад, виплеканий з настанов та порад.

Ведучий 2: Слово для привітання надається справедливому та надійному директору нашого навчального закладу.

 

Слово директора

 

Ведучий 1: Дякуємо Вам, за ці щирі, добрі слова та побажання.

Ведучий 2: Вітальним дарунком для всіх присутніх стане ніжний квітковий вальс.

Вальс

Виходять ведучі

 

Ведучий 1: Ви відчуваєте, наскільки пронизане стало повітря атмосферою ніжного Провансу?

Ведучий 2: Я думаю, це складно не відчути. Одразу уявляю себе десь на подвір’ї маленького ресторанчика, де смачно пахне кава, чути хрускіт французької випічки, де вирує аромат лугових квітів і пряних трав.

Ведучий 1: Приємно було б прогулятися колоритними вуличками, пронизаними теплом південного сонця.

Ведучий 2: Естетика Провансу захоплює багатьох своєю унікальною затишною енергетикою і легким середземноморським шармом, зачаровує своєю атмосферою простоти і гармонії.

Ведучий 1: Справді, так і праця кожного з членів колективу нашого закладу: вчителів, які не лише передають нам свої знання, а й вміють зробити складні речі легкими і зрозумілими.

Ведучий 2:  Тренерів, які бачать нас, своїх вихованців, наскрізь, вони бачать те, чого часом не помічаємо ми, вірять в нас, коли ми опускаємо руки, дають новий стимул для спортивних звершень.

Ведучий 1: Вихователів, які вміють відчувати настрій, бачити в очах тривогу чи зажуру, підтримати, застерегти від необдуманих кроків, не вимагаючи нічого натомість.

Ведучий 2:  З першого погляду їх робота здається простою, але за цим ховається тяжка праця, спрямована на досягнення високої педагогічної мети та бажаних результатів.

Ведучий 1: Також хочеться сказати слова подяки всім іншим службам!

Ведучий 2: Це методисти, які надають безцінну допомогу в організації роботи ліцею. Це бібліотекар, який зберігає та примножує основний багаж знань, викладений в підручниках!

Ведучий 1: Дякуємо медпрацівникам, які всі свої сили спрямовують на збереження та покращення найдорожчого скарбу людини на землі – здоров’я!

Ведучий 2: Бухгалтерам – які постійно ведуть лік усьому.

Ведучий 1: Секретарям, через руки яких проходить вся паперова робота.

Ведучий 2: Дякуємо дієтичній сестрі і всім працівникам їдальні за гарний настрій, особливо після обіду!

Ведучий 1: Господарчій службі,  яка підтримує порядок і комфорт у ліцеї.

Ведучий 2: Дорогі педагоги та всі працівники нашого закладу! Ми щиро вдячні за вашу натхненну працю, за ваше вміння долати життєві труднощі, за ваше невичерпне терпіння у спілкуванні з нами, юними спортсменами!

Ведучий 1: Дорогі наші педагоги, сьогодні ми б хотіли, щоб ви на цей короткий час забули про свої буденні турботи й щоденні проблеми, а разом із нами провели приємні хвилини відпочинку, бо сьогодні ваше професійне свято.

Ведучий 2: Вітальним подарунком для всіх присутніх стане вокальна композиція «Прованс» від ліцеїстки відділення важкої атлетики.

Пісня

Прогулянки в парку

Такі приємні та тривалі

В країні пантомім,

Казкових кінофестивалів.

Алеї та сади,

Затишна атмосфера міста,

Хрумтить в руках багет –

Тож мрія не така терниста.

 

Приспів:

Завтра в 7.35

Я буду в Борисполі

Сідати у літак.

Чекаю тільки так,

Щоб в небі хмарин ріка,

Посадка була м’яка

Де-небудь у Парижі.

А там вже зовсім близько

І Прованс.

 

Багряний горизонт,

Французьке зустрічаю сонце.

І кави аромат,

Доноситься з мого віконця.

 

Приспів

Виходять ведучі

 

Ведучий 1:  Нехай у вашій пам’яті залишаються найяскравіші моменти вашої роботи, зустрічі з чудовими людьми та ми –  ваші вдячні ліцеїсти, яким ви даєте путівку в життя.

Ведучий 2:  Вам, люди нелегкої найпочеснішої, найсвятішої на землі професії, складаємо сьогодні величальні слова та просимо у Всевишнього для всіх вас щасливої долі.

Ведучий 1:  Саме ви заслуговуєте на найкращі нагороди світу!

Ведучі йдуть. Виходить ведуча Каннського фестивалю на червону доріжку пі спалахи камер папараці.

 

Ведуча: Доброго, доброго дня усім присутнім! Бонжур мадам та месьє. Ми раді вітати вас на щорічному Каннському фестивалі! Лазуровий берег омивають теплі хвилі, палає яскраве сонце, а ми не змінюємо наших осінніх традицій вітати найкращих з найкращих! Але сьогодні ми будемо говорити не про кінофільми чи акторів, а про режисерів. Та не про тих, що ми звикли чути щодня, а про особливих – людей, чию професію теж можна порівняти із режисерською діяльністю, адже вони, в якомусь сенсі, режисують частину дитячого життя. Саме так, мова про педагогів. Бути вчителем – це не просто обрати фах, це означає взяти на себе відповідальність за життя і долю людей. Тому Каннський фестиваль-2020, присвячений Дню працівника освіти, оголошується відкритим. Шановні гості, увага на екран.

 

Відео про Каннський фестиваль

 

Ведуча: Щороку на фестивалі переможці номінацій отримують «Пальмову гілку», яку вважають однією з найпрестижніших у світі нагород. Цього року премій буде декілька у різних номінаціях.

Отож, на червону доріжку для отримання нагород запрошуємо переможців.

(Номінації:

  • «Найкращий педагогічний керманич навчальної частини»;
  • «Найкращий педагогічний керівник спортивної частини»;
  • «Найкращий педагогічний керманич виховної служби».

А для отримання найпочеснішої нагороди в галузі освіти та спорту запрошуємо нашого директора.

Вручення подарунків номінантам

 

Ведуча: Ми висловлюємо вам свою вдячність, повагу та захоплення! Дякуємо вам!

 А тим часом для наших переможців звучить святкове вітання з Лазурового берега від ліцеїстки відділення легкої атлетики.

Учениця:

Лазуровий берег – що за місце!

Під променями сонця й моря шум,

Із ніжністю й подякою у серці

Святкове привітання Вам несу.

За вашу щиру та безцінну працю

Бажаємо відпусток у Париж,

Горнятко кави й круасан на таці,

Пригод багато й різних дивовиж.

Нехай легкий приморський вітерець

Здійма у вир емоції бурхливі,

Наповнює постійно гаманець,

І здійснюються, здійснюються мрії!

 

Виходять ведучі

Ведучий 1: Що ж, Лазуровий берег не може не зачаровувати своєю красою: ласкаві хвилі, яскраве сонце, зелені пальми – і все це сьогодні лише для вас, дорогі педагоги.

Ведучий 2: Нам, вашим вихованцям, дуже приємно вітати вас усіх і дарувати хоч маленьку частинку насолоди.

Ведучий 1: Вітати тих, хто виховує молодь, веде її життєвим шляхом, формує її світогляд і душу. Сьогодні ми хочемо подякувати усім вам за таку нелегку та плідну працю.

 

Учениця:

Я в мільйонах професій блукаю,

Мені відкрито тисячі доріг,

Та найперше, що не забуваю –

Хто мені у житті допоміг.

Хто щодня давав мудрі поради,

Хто розмовами печаль проганяв,

Хто, місцями, не давав мені ради,

Наставляв, тренував і навчав.

 

Хто зі мною й суворо і жартом,

Хто пояснював все день за днем,

Хто мене, забувати не варто,

Наповнював власним вогнем.

Це ті люди, що сяють яскраво,

Їх з зірками я можу рівнять,

Їм безмежне «Спасибі!» і «Браво!»

Я готова на весь світ прокричать.

 

Ваша мудрість як Сена безмежна,

Ваш талант – це як Лувр, його не обійти,

Ваші очі палають, як Ейфеля вежа,

А любов, як Париж – оком не осягти.

Ви, мої педагоги чудові,

Не втомлювалися мене навчать,

Я ж тепер, хоч віршем, чи хоч словом,

Щире «Дякую!» хочу сказать!

 

Виходять ведучі

 

Ведучий 1: Неосяжна, чарівна, різноманітна Франція сьогодні радо вітала вас своїм колоритом. Це країна, яка надихає! Тож нехай для вас, шановні вчителі, ця віртуальна подорож стане справжнім натхненням.

Ведучий 2: Ми від усього серця зичимо вам успіхів у подальшій роботі, творчих злетів, нових досягнень і здійснення мрій.

Ведучий 1: Фінальним акордом нашого свята стане вокальний подарунок від чарівних вихованок нашого закладу.

 

Фінальна пісня

Скарби найкращі – це і є діти.

І мрія в серці кожного є –

У мирі жити і сонцю радіти,

Де майбутнє краще настає.

Здолати можемо всі перешкоди,

Іти до успіху лиш напролом.

І в цьому нам педагог допоможе –

Пораду дасть і зігріє теплом.

 

Приспів:

Моя мрія

Летить на крилах

У небо синє.

Усе в моїх руках.

 

Виходять всі учасники

 

Ведучий 1: Зустрічайте тих, хто сьогодні допомагав створювати для вас цю незабутню атмосферу свята, хто переніс нас у чарівний світ захоплюючої Франції – наших артистів (називають по черзі усіх учасників свята).

Ведучий 2: Ми дякуємо, що ви були з нами і розділили цю хвилюючу й урочисту мить – нагородження найкращих із найкращих. До нових зустрічей наступного року!

Ведучі разом: Нехай щастить!

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку