Сценарій свята Останнього дзвоника -2018

Про матеріал

Сценарій останнього дзвоника для українських школярів.

Травневий день відлунює святково. Тут радість й смуток у душі тремтить. Зібрало нині свято нас чудове: Дзвінок останній в школі продзвенить.

Перегляд файлу

Останній дзвінок -2018

 

Звучать фанфари  ( виходять діти –першокласники )

Хлопчик     Так , друзі, в нас все гаразд ?

Дівчатка     (відповідають всі  разом ) Гаразд !

Хлопчик      Подвір’я позамітали ?

Дівчатка      Позамітали !

Хлопчик      Кульки розвісили ?

Дівчатка      Розвісили !

Хлопчик      Випускників причепурили ?

Дівчатка     Причепурили !

Хлопчик     Завучам зачіски зробили ?

Дівчатка     Зробили !

Хлопчик      А гарну погоду на сьогодні замовили ?

Дівчатка     Замовили !

Дівчинка     Тільки один рік у школі , а працюємо , як Попелюшки . Ну нічого без нас не можуть ці дорослі!

Хлопчик      Що правда , то правда!  Ну що ж, друзі , можна  свято розпочинати?

Дівчатка      Можна !

Хлопчик      Розпочинаємо ?

Дівчатка     Розпочинаємо !

 

ЗДВР: Доброго дня шановні учні, вчителі, батьки, гості  сьогоднішнього свята!

Я безмежно рада вітати вас!  В цю мить нас зібрала всіх особлива подія – Останній шкільний дзвінок! Свято, яке щороку учні  чекають з особливим відчуттям  радості, та коли воно приходить – стає надзвичайно сумно!  Сьогодні  прощаються з рідною школою найстарші наші діти – учні 11 класу.                                                                                                                                                    Скільки праці, недоспаних ночей, вивчених віршів,  написаних творів, доведених теорем, розв’язаних задач, диспутів залишається позаду. Позаду – протоптана стежка у шкільному дворі, весела безтурботна пора – дитинство… Попереду – незвідана даль.  Та це буде завтра, а сьогодні у нас СВЯТО.  І випускники  вже чекають  на свій святковий парад .

Вед. 1:                                                                                                                               

Від хвилювання   не забракне слів ,                                                                                                            Стрічай же, школо, найдорожчих учнів ,

Вед.2:                                                                                                                                Веселих і палких випускників                                                                                                 Прекрасних , юних , мрійних і жагучих !!!

(з’являється хлопчик ) Хлопчик    Стоп , стоп , стоп !  Зачекайте! У нас проблеми!  Випускники бояться виходити ! Кажуть, що у них ДЗВОНИКОФОБІЯ!

Ведуча   Правда? А класний керівник !

Хлопчик    Та класний керівник так хвилюється, що вже всю валеріанку поїла  і   нічого не допомогло !

Ведуча  Ну і що ж нам робити ?

Хлопчик  Не хвилюйтеся, люба . В мене є план «Б».

Ведуча   Який !?

 Хлопчик   Пропоную підтримати їх гучними оплесками.

 Ведуча  Гаразд! У супроводі   класного керівника   Гуділіної Юлії Василівни  та  першокласників  на святкову площу виходять  учні 11

класу,  зустрічайте їх  гучними оплесками та щирими посмішками.

 (Звучить музика. Вихід випускників )

ЗДВР.  Дорогі друзі !  Найочікуваніше  шкільне  свято, свято «Останнього дзвоника» оголошується відкритим !

 

Вед.1. Зібралась вся шкільна сім’я-
Майбутнє України, її слава.
Рівняймось, струнко всі!
Лунає Гімн держави.       

 

(Звучить  Гімн  України)

 

Вед.2:

Тож наше свято розпочато.

Це день останнього дзвінка.                                                                                                     Гостей хороших в нас багато –                                                                                                    Тож їх представити пора.

ЗДВР: До нас на свято завітали:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вед. 1:

Яке пишне розмаїття,

Посмішки, букети!                                                                                                                         І уже дорослі діти                                                                                                                      Готові до злету.

Вед.2:

І уже шукають крила

Простору довкола…                                                                                                      Побажає добра і сили                                                                                                             Їм, директор школи!

ЗДВР: Наших гостей, батьків, випускників, учнів, вчителів вітає директор школи Краснодемський Юрій Йосипович.

 

(Виступ директора)

  Ведуча. Напевно наші випускники пам'ятають про те, що 1 вересня їх надихали на гарне навчання наші почесні гості. А сьогодні вони прийшли привітати нас зі святом та побажати щасливої дороги випускникам .

 

ВИСТУПИ ГОСТЕЙ

1.________________________________________________________________

2.________________________________________________________________

3.________________________________________________________________

4.________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Вед. 1:                                                                                                                              Останній дзвоник – свято незвичайне,

З ним зв’язані надії, сподівання,                                                                                         Його чекають учні й вчителі,                                                                                                   Діти й батьки, дорослі і малі.                                                                                                            Для школярів – завершує він рік,                                                                                                            І завтра ждуть канікули усіх…         (4 клас готуються до танцю)

Вед. 2: Особливими будуть канікули для наших четвертокласників, адже з нового навчального року вони вже не повернуться до своєї першої вчительки, бо вже переступили першу шкільну сходинку і після канікул будуть глибше пізнавати цей складний світ науки.

 

Четвертокласники:

  1. Ми, звичайно, не найстарші,                                                                                                 Але вже й не малюки.                                                                                                            Знають всі: четверті класи –                                                                                                       Це також випускники!
  2.  Зібрались дружно ми на святі –                                                                                  Сьогодні вже в четвертий раз.                                                                                                 Тож побажайте нам удачі,                                                                                                      Бо ми підем вже в п’ятий клас.
  3. Дорогі випускники!                                                                                                                Ми і ви закінчили навчання,                                                                                                        Ми і ви тепер випускники.                                                                                                            Ми ще будем в рідній школі,                                                                                                Вас покликали незвідані шляхи.
  4. Хай, що наснилося,                                                                                                                Хай, що судилося,                                                                                                              Щастям зоріє весь час.                                                                                                                  Ми ж вас вітаємо                                                                                                                              І всім побажаємо:

РАЗОМ: Хай щастить вам. В добрий час!

 

ЗДВР: Дорога шкільна родино! Прийміть танцювальний подарунок від учнів 4 класу.

 

Танець 4 кл «Канікули»

Вед. 1:

О, рідна школо! На твоїм порозі                                                                                                 Стрічає також свято твій 9 клас.                                                                                                   Останній дзвоник продзвенить сьогодні                                                                                        Можливо і для декого із вас.

Вед. 2:                                                                                                                                                       Але не забувайте, що попереду у вас іще державна підсумкова атестація.  То ж побажаємо вам удачі, хай щастить. А ми всі разом будемо тримати за вас кулачки!

1-а ведуча.                                                                                                                               Дитинство моє, ніби парусник в морі,                                                                                              За вітром пливе і його не спинить.                                                                                                           Дитинство моє, ніби вранішні зорі,                                                                                                      Так швидко зникає у небі за мить.

2-а ведуча.                                                                                                                                      Дитинство, ти житимеш завжди у школі.                                                                                                   І хай летить час, за роками роки,                                                                                                                                Та гамір дітей тут не стихне ніколи,                                                                                                   Бо поруч зі старшими є малюки.

ЗДВР: Сьогодні на випускників з цікавістю і нетерпінням дивляться їх молодші друзі. Зараз вони стануть вам гідною зміною, тож послухаємо їхні побажання. Зустрічайте оплесками учнів першого класу!
 

  1. Виступ учнів 1 класу.
  2. ( першокласники дарують подарунки)
  3. Танок першокласників з одинадцятикласниками________________

(після танцю 11кл відводить дітей на місце і стають на поріг)

ВИСТУП    ВИПУСКНИКІВ:

 

1. Ну, ось і все. Школу закінчено. Уроків більше не буде.

2. Все буде: коледжі, університети, робота, сім’я, а ось школи вже не буде… І дитинства також не буде.

3. Дитинство минуло. Воно відходило по краплині, тихо і непомітно, з першим словом, з першим кроком, з першим уроком і першим екзаменом.

4. - Ти віриш, що все це відбувається з нами?
5. - Ти про що?
6. - Я про те, що уже все –все в минулому – всі 11 років.
7. - Та ні, ще не все. Хіба у нас був випускний?

8. - А от цікаво: що нас чекає попереду? А попереду- ціле життя, цікаве і захоплююче . Злети , падіння.

9.  Але  ми їх не боїмося , бо з честю долати усі труднощі нас навчила школа, наші вчителі. 

10. Насте, а ти пам’ятаєш себе в першому класі?

11. Ну… це вже було так давно, що важко пригадати… Але, знаю точно, що ніколи не забуду своїх перших вчителів: Ярмош Тетяну Петрівну, Євдокимову Людмилу Апполінарівну,  Гуділіну Юлію Василівну.

12. Ви нас добру і  грамоти   навчили,                                                                                                                        І раду дати нам  малим могли .                                                                                                             І в наших душах сонце засвітили,                                                                                                  І крила для польоту нам дали

 13. Перша вчителька  зіронька ясна,

 Ви нам шлях прокладали  до знань.                                                                                                                                          Тож прийміть від нас  квіти прекрасні,                                                                            І  вінок  «золотих»  побажань .

( Випускники вручають  квіти  першій вчительці  під мелодію)

 

14. Початкову школу А-клас закінчував із Юлією Василівною. Яка разом із нами перейшла до п’ятого класу і стала класною матусею. 

15. А Б-клас повела шкільними шляхами Воронцова Валентина Павлівна.  Вона прожила з нами 4 шкільних  років,  створюючи  атмосферу  добра  та затишку.

16. І сьогодні в самостійне життя нас проводжає Гуділіна Юлія Василівна, яка після дев’ятого класу продовжувала керувати вже зведеним класом. Тож надамо їй слово!

( виступ кл. керівника)

 

 

 

15. У  нас є класна  керівниця                                                                                                                                                 Як мама, чуйна і терпляча.                                                                                                                                        І з нею ми жили щасливо ,                                                                                                             Ділили радості й невдачі. 

 16. Дружили  мріяли , навчались .                                                                                               Сумна  сьогодні наша мама,                                                                                                Бо  ідемо ми вже зі школи.                                                                                                               Та її  мудрії поради                                                                                                                                     Ми не забудемо ніколи!                                                                                

17. Тож  сьогодні  приймайте від нас                                                                                                  Квіти  ці, що любов’ю зігріті .                                                                                                        Знає весь 11 клас –                                                                                                           Ви   найкраща у цілому світі!

( Випускники вручають  квіти класним кер., виконують пісню)

 

Пісня______________________________________________________

 

18. Директор в школі – ніби батько.
Суворий добрий, кращий всіх,
Працює з дня у день завзято,
На нього нам жалітись гріх.
Спасибі, наш директор милий,
Ми вдячні вам до сліз.
Не знаємо, де берете сили,
Тягнути такий важкий віз!

19. Заступники в школі – то сили потужні.                                                                          Процент успішності і якість знань,                                                                                                       І купи зошитів в безсонні ночі,                                                                                                                             І серце сповнене любові і страждань -                                                                                                     Ми не забудем Ваші добрі очі.                                                                                                        

20. Для нас Ви розклади складали,                                                                                                       Ще й про виховання наше не забували.                                                                                                            І ви прекрасно розуміли                                                                                                                                              Чому у джинсах ми ходили.                                                                                                                                 Тож за все пробачте нас!                                                                                                  Ми ще не раз згадаєм Вас.

 

21. Да, нелегко нашій адміністрації  справлятися із батьками, із вчителями, а особливо із нами, учнями. А їх в нашій школі майже 300. Юрій Йосипович, Любов Федорівна, Людмила Анатоліївна ми вдячні Вам за ваш професіоналізм та мудрість. В знак вдячності прийміть від нас ці весняні квіти.

( Випускники вручають  квіти  адміністрації школи)

 

1.Хто скаже нам, що школа в житті не головне?
Не вірте ви такому, ми знаємо одне.                                                                                              Без школи і освіти ніяк не обійтись, 
Хоч нині жити важко, Учителю, кріпись.

 

5.Ми хочемо бажати вам всі неодмінно,
Щоб у школі  відбувались найкращі лиш зміни.                                                                     Щоби міністерство всіх вас розуміло
Й полегшити працю усім вам хотіло.

 

  1. Щоб нам зауважень у райво не робили,
    Щоб гості з дарунками лиш приїздили,                                                                                     А учні занадто, щоб не пустували,
    Гостей дорогих дуже щиро вітали.

 

  1. Щоб спонсори були у нас грошовиті,
    Були школярі і здорові, і ситі.                                                                                                             Знаходився час, щоб для гумору й сміху,
    А діти росли вчителям на потіху,

 

  1. Частіше були всі веселі й ласкаві,
    Проходили заходи в школі цікаві.                                                                                 Щоб учні всіх вас поважали й любили,
    Щоб міцно в польоті тримали вас крила.

 

  1. Хай щастям і сміхом наповниться дім…
    За ваші турботи –

Учні (разом). низький вам уклін!

 

  1. Дорогі вчителі! Ви оберігали наше дитинство, то ж нехай ці  квіти і наша щира любов будуть для вас.

 

(звучить  музика, випускники дарують квіти і запрошення на випускний вечір вчителям)

 

  Ведучий     Шкільний вальс,  грає  барвами  фарб  у  небі,
                       Шкільний вальс наче казка приходить до тебе.
                       Кружляє вальс, напружені руки,
                       Шкільний вальс нагадає  про зустріч й розлуку.

 

ВАЛЬС 11 – КЛАСНИКІВ

 

ЗДВР: Як і кожне прощання з рідною школою хвилююче, сумне. Хвилюються випускники, адже попереду ще випускні екзамени, хвилюються вчителі - це частина їхньої любові, душі і ласки. Та найбільше мабуть хвилювань у батьків - їхні діти стали дорослими і невтримна материнська сльоза, що блищить в очах - це радість і смуток, надія і сподівання. Шановні батьки! Ми віримо, що ви сьогодні щасливі бачити своїх дітей дорослими, змужнілими і надіємось, що ваші сподівання і мрії теж обов’язково здійсняться, і ви завжди будете гордитися своїми дітьми. 

Вип.  1. Моя люба мамо, калиновий цвіт,

              В тобі, рідна мамо, весь мій любий світ.

 

 Вип.  2. Тато ти – мій скарб найбільший, ти – мій цвіт живий,

               Ти – моя перлина, татусю дорогий.

 

  Вип. 3. Де можна більше зачерпнуть любові,

                Де взяти більше доброти,

                Ніж в материнськім ніжнім слові,

                Ніж з батька щедрої руки?

Вип 4. А сьогодні, за давнім звичаєм поблагословіть нас, своїх дітей на щасливу дорогу в самостійне життя.

(звучить музика, батьки піднімаються на поріг)

Привітання батьків:

 

Тато: Донечка  люба, мама: рідний мій сину!

Виберіть чисту життєву стежину.

 

Юності вашої квітне розмай,

Ми вам пахучий спекли коровай.

 

Лагідні руки те тісто місили

Хай не бракує наснаги і сили.

 

Любляче серце його зігрівало,

Щоб у житті вам всього квітувало.

 

Впала у тісто солона сльоза –

Хай обмине вас життєва гроза.

 

Квітне калина на хлібі оцім,

Щоб не забули ви батьківський дім.

 

   Батьки дарують коровай дітям 

 

Вед. 1  

Підходить до завершення вже свято ,

Пісні лунали , сказано  багато .                                                                                                                                                      Пора й урок останній розпочати ,

Тож час вже слово дзвоникові дати !

ЗДВР:   Ось і настала кульмінаційна хвилина нашого свята.

Зараз продзвенить    сріблястий дзвоник,  дзвоник дитинства , юності  , надії… Право дати останній дзвінок надається одинадцятикласникам.

 

(дзвенить дзвінок)  Першокласники на сходах стають по обидві сторони

 

ЗДВР:  Шановні батьки! Ми пропонуємо вам провести своїх доньок та синів до класу, на останній урок в стінах рідної школи.

(Під музику батьки заводять 11кл. до школи. Першокласники на порозі дзвенять дзвіночками)

 

ЗДВР: Шкода з цими учнями прощатись.

 

 

Вед. 2: Так, з друзями нелегко розлучатись

Та зміна гідна їм уже готова                                                                                                     І восени знов прийме рідна школа                                                                                        Когорту першокласників завзятих                                                                                                         І знову ми зберемось всі на свято.

Ю.Й.: За традицією місце 11-класників займають 10-класники. Привітайте їх оплесками.

  

Вед.1 : А ми ж канікулів веселих вам бажаєм

Бо всі вже зачекались їх – ми знаєм                                                                                                  Тож набирайтесь сил, відпочивайте.

Вед.2 : Веселих канікул.

 

РАЗОМ: До зустрічі у вересні! Бувайте!

 

1

 

docx
Додано
8 липня 2018
Переглядів
1206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку