Сценарій урочистої частини випускного вечора

Про матеріал
Сценарій урочистостей з нагоди вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти.
Перегляд файлу

Сценарій випускного вечора 11 класів

(фанфари)

ВЕДУЧА 1. Добрий день, шановні вчителі, батьки, випускники і гості нашого свята! Це свято найдорожче для всіх, хто зараз знаходиться тут, на подвір’ї ліцею. Воно найдорожче і бентежне для батьків, які протягом одинадцяти років хвилювалися за своїх дітей і разом з ними переживали всі перемоги і поразки.  Воно дороге вчителям, які, як ніхто, проводили більшість часу з дітьми.

ВЕДУЧА 2. І, звісно, це чудове свято з нетерпінням чекали випускники, тому що немає у шкільному житті більш хвилюючої миті, бо вони в останнє входять у стіни рідного ліцею як учні, а виходять самостійними людьми.

ВЕДУЧА 1. Ми раді вітати найталановитіших, найкрасивіших, найспортивніших, найрозумніших юнаків і дівчат – випускників 2024 року! Вони спалахували яскравими іскорками на уроках, блищали на контрольних і олімпіадах, виблискували на позакласних заходах!

ВЕДУЧА 2. Тепер цих 39 зірочок будуть сяяти у великому житті! У кожної зірочки своє ім'я. Кожна зірочка унікальна і неповторна.

Давайте всі разом, з добрими і милими усмішками на обличчі, під теплі і дружні оплески зустрінемо надзвичайно красиве, чарівне, і, звичайно ж, схвильоване сузір'я випускників та їх класних керівників!

ВЕДУЧА 1. Зустрічайте! 11-А клас! Класний керівник __________________

ВЕДУЧА 2. 11-Б клас! Класний керівник ______________________________

ВЕДУЧА 1. Увага! Урочистості з нагоди вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 2024 року оголошується відкритим!

Гімн України

ВЕДУЧА 2. Цього року свято юності та краси можливе тільки завдяки нашим мужнім і непереможним героям, воїнам, які третій рік поспіль спиняють ворога, собою закривають нас від небезпеки і зла. У нашій країні йде війна, яка щодня забирає життя українців, чимало закладів освіти зруйновані, багато вчителів та їхніх вихованців більше ніколи не зможуть прийти в улюблену школу. Та попри все наша країна дає гідну відсіч ворогу і незабаром ми усі святкуватимемо таку омріяну перемогу.

ВЕДУЧА 1. Ця перемога і майбутнє нашої держави залежить від кожного з нас, а особливо від нашої молоді.  Дивлячись на наших випускників, ми з гордістю усвідомлюємо, що Україні є ким пишатись і є кому творити її світле майбутнє.

ВЕДУЧА 2.  Живе і тримається сильна Вкраїна…

Така в цілім світі єдина - одна!

Пишається  цвітом  червона калина,

А цвіт її дивний народ об’єднав!

Флешмоб під пісню  «Ой у лузі червона калина»

ВЕДУЧА 1. Сьогодні, схилімо голови у скорботі перед пам’яттю полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала ця страшна війна.

Хвилина мовчання.

ВЕДУЧА 2. Наші випускники проводять останній  день  у стінах ліцею. Довго вони чекали на цей день - радісний й сумний одночасно. Позаду безліч великих і малих подій, з яких було зіткане шкільне  життя. Попереду їх буде ще більше, але все, що зустрінеться на життєвому шляху - буде завтра, а сьогодні – прекрасне свято, свято музики і пісень, любові і надій.

ВЕДУЧА 1.  Завтра дороги у всіх розійдуться. У кожного в житті розпочнеться свій шлях. Але ці роки, які ви провели разом, назавжди залишаться у вашій пам'яті!

ВЕДУЧА 2  Хтось пізніше згадає про них з радістю, хтось з тугою, хтось, може бути, і з болем. Але так чи інакше, теплі, веселі, яскраві моменти  життя у ліцеї, цікаві, корисні заняття добрих і толерантних вчителів – все це ви не зможете забути ніколи!!!

ВЕДУЧА 1.  Коли світять зорі – шлях стає світлішим, а ліцей – це всесвіт, де вчителі і учні перетворюють звичайну будівлю в особливий, гамірливий, бурхливий, але доброзичливий будинок, де з кожним роком одні розумнішають, інші мудрішають і всі разом стають ближчими та рідними один одному.

ВЕДУЧА 2. Закінчується прекрасна пора. Невпинно лине час, відраховуючи секунди, хвилини, години, тижні, місяці, роки.

До вашої уваги  пісня у виконанні наших випускників!

Зустрічаємо бурхливими оплесками!

ВЕДУЧА 1.  Відомо нам досить давно,

   Життя людини, як кіно.

      Всі жанри ми зустріли тут,

                        Бо наш ліцей – це Голівуд.

ВЕДУЧА 2.  Ось і в нас вийшов супер-мега блокбастер під назвою «До кінця виживають найсильніші».

ВЕДУЧА 1.  Напевно всім відомий американський оскароносний фільм «Одного разу в Голлівуді».  І ми вирішили також почати зі слів «Одного разу…»

ВЕДУЧА 2.  Десь недалеко від Києва, в маленькому мальовничому містечку _______, 1 вересня 2013 року розпочалася історія наших випускників. Дехто з радістю та завзяттям, дехто з острахом та сльозами на очах, прийшли до _______________________Вас зустріла усміхнена та привітна перша вчителька__________. Саме вона стала режисером-постановникам перших 4-ьох років вашого шкільного життя.  Це вона взяла ваші тендітні рученята і повела за собою у чарівний світ знань, такий складний і незвіданий. Це на неї, добру і лагідну, дивилися ви з надією, у неї шукали захисту. Ловили кожне її слово, пильно вдивлялися в очі, шукаючи там відповіді на всі запитання.

Сьогодні в час розлуки з ліцеєм візьміть у дорогу життя поради своєї першої вчительки. Слово для привітання надається _____________________.

Виступ першої вчительки.

ВЕДУЧА 1.  Закінчилася початкова школа. Більшої трагедії  не могло і бути. Кожен день ходити по різних кабінетах, різні вчителі, ім'я кожного з яких неможливо запам'ятати.

Жах, паніка. Що робити? І тут з'являються вони – класні керівники – «рідні душі» у цьому потоці різноманітності. Їм можна розповісти все, або майже все; вони можуть поговорити з батьками так, як... Загалом вміють розмовляти з батьками.

 Вони знають про вас багато таємниць, іноді невідомих вам самим. Вони люблять вас такими, якими ви є, хоча й кажуть, що вам потрібно змінитися.

ВЕДУЧА 1. Ці люди зіграли чи не найголовнішу роль у нашому блок-бастері. Ми запрошуємо до слова класних керівників ____________________

Виступ класних керівників.

ВЕДУЧА 2. 11 довгих років йшли зйомки нашого серіалу. За цей час було витрачено 150 кг крейди, 2300 штук зошитів, 2 млн. 300 000 нервових клітин, 150 кубометрів чорнила, з'їдено 880 000 булок у нашій їдальні, випито 120 000 літрів чаю та кави.

ВЕДУЧА 1. Наш фільм був би зовсім нецікавим без інших персонажів. Без людей, які 11 років направляли нас на правильний шлях, допомагали знайти себе та не заблукати у вирі знань і подій.

ВЕДУЧА 2. Дорогі вчителі, ви творили для нас дива. За кожним нашим успіхом стоїте ви. Тисячі слів не зможуть висловити наші щирі почуття до вас.

Тому залишається лише одне достатньо значуще слово. Слово - «Дякуємо».

ВЕДУЧА 1. Дякуємо, за вашу працю, за вашу витримку і професіоналізм, за вміння робити складні і незрозумілі речі простими…

 Ми вдячні вам за увагу і турботу, приділену кожному в урочний і позаурочний час, за наполегливість під час пошуків відсутніх на уроках учнів, за винахідливість під час виставлення оцінок.

ВЕДУЧА 2. Дякуємо Вам за тепло вашої душі, за науку життя, за все, чому ви нас навчили. Щира подяка всім працівникам ліцею, без яких ми також не змогли б  закінчити зйомку нашого фільму: соціальному педагогу, психологу, секретарю, бібліотекарю, медичній сестрі, працівникам кухні, техпрацівникам, завгоспу. Ці квіти для вас!

Під музику дарують квіти.

ВЕДУЧА 2.  Головними спонсорами нашого фільму, як завжди, виступили наші єдині і неповторні батьки. Відомо, що через наше шкільне життя вони постраждали найбільше: змінився їх бюджет і побільшало сивого волосся.

ВЕДУЧА 1.  Але тепер, коли випускники стоять на порозі дорослого життя, хочеться почути від них напутні слова.

ВЕДУЧА 2. До слова запрошується _______________________________

Виступ батьків

ВЕДУЧА 1. Ваші діти вирішили зробити вам сюрприз. Зустрічаємо бурхливими оплесками!

Пісня для батьків.

ВЕДУЧА 2. Наша кінострічка майже добігає кінця. Але у всій цій історії варто поставити крапку.

ВЕДУЧА 1. Настає дуже важливий момент у житті випускників - ще кілька хвилин і вони стануть володарями документа, який без слів розповість про те, які вони розумні та  здібні.

ВЕДУЧА 2.  Для вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти запрошується директор ліцею ________________ та заступник директора з навчально-виховної роботи __________________.

Вручення атестатів і нагород. Слово директора.

ВЕДУЧА 1. Наш блокбастер вже майже закінчився.  Але фільм життя ніколи не закінчується. Дія іде за дією, міняється тільки фабула, з’являються нові герої.

ВЕДУЧА 2. Завтра ви почнете писати нову п’єсу. І наш вибір – кого і як грати. У житті немає простих ролей, але будь то комедія чи драма – треба відіграти чесно й талановито, не перегравати й не фальшивити. А у своєму шкільному кіно ми ставимо крапку.

ВЕДУЧА 1. Ще не раз у ліцеї лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку ліцей прощатиметься зі своїми випускниками. А ви, дорогі випускники, востаннє стоїте на цьому святковому подвір’ї. Запам’ятайте себе такими! Молодими, гарними, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії та сповнення своїх мрій і сподівань.

ВЕДУЧА 2. Дорогі випускники! Запрошуємо Вас для виконання традиційного випускного вальсу!

 Випускники танцюють вальс. 

ВЕДУЧА 1. На цьому урочистості з нагоди вручення атестатів про здобуття повної загальної середньої освіти оголошується закритим!

Гімн України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
7 червня
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку