Сценарій "Веселі старти"

Про матеріал
Спонукати учнів до систематичного фізичного самовдосконалення; сприяти утвердженню пріоритетів ведення здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги.
Перегляд файлу

 «Веселі старти»

 

(спортивні змагання для учнів гуртожитку ДНЗ Чортківське ВПУ»

 

 

Мета: спонукати учнів до систематичного фізичного самовдосконалення; сприяти утвердженню пріоритетів ведення здорового способу життя, розвитку рухових якостей, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги.

 

Учасники: змагання проводяться між учнями гуртожитку. Команди складаються з 10 учнів. Між собою команди відрізняються формою одягу, емблемою, девізом.. Болільники  оформляють свої місця різними лозунгами, плакатами.

 

Обладнання : спортивний інвентар (два обручі , дві скакалки, два баскетбольні м’ячі ,тенісні ракетки , кеглі, канат, дві естафетні палочки).

 

Суддівська бригада: Журі складається з представника адміністрації училища, члена учнів старших курсів, які у свій час брали участь у змаганнях "Веселі старти". Хід їх коментує вихователь гуртожитку. Оцінювання проводиться за такою схемою: перемога — 3 очки; нічия — 2; поразка — 1. Переможець визначається за сумою очок, набраних у кожній грі програми.

 

Порядок проведення змагань: свято починається виходом і шикуванням команд. Капітани рапортують головному судді про готовність взяти участь у змаганнях, після чого він вітає учасників, оголошує змагання відкритими. Команди вітають одна одну, журі, вболівальників і йдуть до місця старту. Змагання закінчуються нагородженням переможців: команди одержують дипломи відповідних ступенів, цінні подарунки.

 

Бігова естафета

 

Конкурс «Стрибки боком» Учасники вишиковуються в колону. Перший учасник біжить до прапорця, повертається до команди і передає естафету наступному учаснику. Виграє команда, яка швидше подолала естафету.

 

Кожен учасник стрибає до фінішу – правим боком, назад – лівим .

Гра розвиває спритність, силу, витривалість.

 

Конкурс: «Передача м’яча »

 

Команди шикуються в колонах по одному, піднявши руки .За командою вчителя перший гравець передає м’яч іншому .Останній гравець із м’ячем біжить уперед і передає знову м’яч. Перемагає та команда, у якій перший гравець першим зайняв своє місце.

 

Примітка. Гра розвиває спритність, силу, витривалість.

 

Конкурс «Пінгвіни з м’ячем»

 

Команди шикуються у колони за лінією старту . За сигналом перші номери, затиснувши між колін баскетбольний м’яч, рухаються до свого кольорового кегля. Коли гравець досягне кегля, він бере м’яч до рук і бігом повертається до своєї команди.

 

Примітка. Гра розвиває спритність, силу, витривалість.

 

Конкурс  «Ведення баскетбольного м’яча»

 

На відстані 20м від команд стоять прапорці. На дистанції до прапорця стоять шість кеглів .За сигналом перший гравець веде баскетбольний м’яч «змійкою» до прапорця та назад до своєї команди. Передає м’яч другому гравцеві. Перемагає команда, яка першою завершила естафету, не припускаючись помилок.

 

Примітка. Гра розвиває спритність, силу, витривалість.

 

Конкурс «Катання обруча»

 

Кожен учасник команди по черзі  повинен прокотити обруч від старту до фінішу .

Примітка. Гра розвиває спритність, силу, витривалість.

 

 

Естафета "Тачка".

 

Учні шикуються в колони по одному, де перший гравець кожної команди займає положення упору лежачи, а другий тримає його за гомілки ніг. За командою ведучого "Руш" перша пара пересувається до позначки й повертається назад. Такі ж дії повторюють наступні учасники. В естафеті виграє та команда, яка швидше закінчила гру.

 

Примітка. Гра розвиває силу, витривалість.

 

 

 

Естафета "Жонглер"

 

Колони команд займають місце на старті. Капітан тримає в руці тенісну ракетку, на якій лежить м'ячик. За командою "Руш" гравець біжить між стійками змійкою до певної позначки й повертається назад без подолання перешкод, передаючи ракетку з м'ячиком наступному учаснику, а сам стає в кінці колони. Виграє команда, яка швидше закінчить естафету.

 

Примітка. Якщо учасник гри сходить з гри, втрачає м'ячик або торкається стійок, команду штрафуються.

Гра розвиває координацію рухів, спритність, швидкість.

 

 

 

Естафета "Струмок"

 

Команди гравців розміщені в колоні по одному перед стартовою лінією. За сигналом "Руш" ведучі біжать до орієнтира й повертаються назад. До нього приєднується наступний гравець, з яким долають цю ж дистанцію, а далі третій, четвертий. і так усі гравці в гуртах. Виграє команда, яка швидше завершить гру.

 

Примітка. Команду штрафують у випадку розриву ланцюга колони.

Ця гра розвиває швидкість, витривалість.

 

 

 

Естафета "Фут - Бас"

 

Гравці розміщуються в колону по одному. Хлопці обводять м’ячем стійки, розміщені на дистанції, ногою. Перемагає команда, яка швидше, без штрафних очок закінчить змагання.

 

Примітка. За пропущену стійку під час обведення м'ячем або її збиття команду штрафують одним очком.

Естафета розвиває спритність, швидкість, координацію рухів.

 

 

 

Конкурс стрибунів

 

У змаганнях беруть участь усі команди повним складом. За командою "Руш" учасники команд стрибають через скакалку, обертаючи її вперед. Виграє команда, яка швидше закінчила гру.

Примітка: гра розвиває витривалість, координацію рухів, швидкісно-силові якості.

 

Естафета "Повітряний міст"

 

Команди шикуються колонами за зростом (спереду найменші) паралельно одна до одної. На відстані 3 м від них креслять лінію, до якої виходять капітани з волейбольними м'ячами в руках. За сигналом кожний капітан кидає м'яч першому гравцю своєї колони, той ловить його, а потім швидко повертає назад і присідає. М'яч від; капітана летить до другого гравця, який робить те саме, і т. д. Гра закінчується, коли останній гравець передасть м'яч капітанові й він підніме його. Гру повторюють два-три рази. Якщо м'яч упав на землю, його можна підняти й продовжувати гру. Виграє та команда, яка швидше збудує "повітряний міст ".

 

Примітка. Гра закріплює навички володіння м'ячем, розвиває спритність, координацію рухів.

 

 

Стрибки в мішках.

 

Учасники шикуються за лінією старту. Перший учасник залізає в мішок, стрибає до прапорця, вилізає з мішка, біжить до команди ті передає мішок наступному учаснику команди.

 

Примітка. Гра, розвиває спритність, координацію рухів, витривалість.

 

 

Перетягування каната.

 

Учасники  шикуються в колону одна навпроти іншої. По команді учасники починають перетягувати канат. Перемагає команда, яка швидше перетягнула іншу за умовну лінію.

 

Примітка. Розвиває координацію рухів, швидкісну витривалість, швидкісно-силові якості.

 

 

Конкурс  «Інтелектуальний  конкурс »

 

Питання до конкурсу:

  1. Скільки  гравців у футбольній команді ? ( 11 гравців )
  2. Як часто проводяться Олімпійські ігри ?( Раз у 4 роки )
  3. Який м’яч найважчий ?( Баскетбольний)
  4. Який м’яч найлегший ? (Тенісний )
  5. Які ви знаєте ігрові види спорту ?( Волейбол, футбол …)
  6. Хто такий Віталій Кличко? ( Боксер)
  7. Скільки білих фігур у шахах? (16)
  8. Які ви знаєте фізичні якості (Спритність, витривалість, сила …)

 

(Поки судді підводять підсумки вікторини, проводиться гра ).

 

 

Вихователь. Зараз ми з вами  пограємо у веселу гру «футбол».Ця гра на уважність, отже ,слухайте уважно умови гри . Коли я підніму праву руку вгору – всі кричать «футбол»; ліву руку – «штанга »; руки в «замок » - «мимо »; дві руки вверх – « гол ».

Ось так весело і просто ми пограли з вами у футбол .

 

 Оголошення підсумків конкурсів .

 

Нагородження переможців.

 

 

1

 

doc
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку