Сценарій виховного заходу "Місія честі, любові, добра" (до Міжнародного Дня захисту дітей)

Про матеріал

Сценарій "Місія честі, любові, добра" присвячено Міжнародному Дню захисту дітей. У цікавій ігровій формі навіть найменші вихованці табору з денним перебуванням можуть засвоїти найголовніші принципи Декларації прав дитини.

Перегляд файлу

 

Місія честі, любові, добра

Сценарій заходу до Міжнародного Дня захисту дітей

 

Ведуча. Добрий день, дорогі діти, шановні  гості свята! Щиро рада бачити вас в цій залі — таких гарних, життєрадісних, усміхнених. Маю надію, що такий настрій буде панувати весь день, адже причина дуже поважна: 1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний День захисту дітей. Його було проголошено ще в далекому 1949 році на Московській сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, а в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини. Здавалося б, для чого це дитині, від чого і від кого треба захищати малюків?

Статистика стверджує, що на планеті щоденно 80 тис. дітей помирають з голоду в найбідніших країнах  Азії, Африки, Латинської Америки; 40 тис. — від нестачі ліків і медичної допомоги. Дітей підстерігає неписьменність, непосильна й багатогодинна робота заради шматка хліба, різні хвороби, нещасні випадки, грубість дорослих, а часом — і жорстокість батьків.

Принципи декларації прав дитини передбачають: дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ, який, до речі, в Україні набув чинності з вересня 1991 року, наголошує, що діти повинні виховуватись в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру та братерства. Давайте познайомимося з цими принципами на практиці.

1.Перше право – право на ім’я.

Давайте познайомимося

- Мене звати Надя. А як звуть вас? Давайте ви всі одночасно промовите свої імена.

- !!!

- Чудово, тепер я знаю як кожного звуть! ))

2.Наступне право – право на здорове зростання і розвиток.

Поїхали

Запропонуйте дітям пригадати, де розміщені на їх обличчі ніс, очі, губи, где знаходяться інші частини тіла. Не забули? Реакція залу однозначна: подив, сміх, дотепи-репліки. А тепер ми перевіримо, чи так це. Здійснимо подорож по собі самому. Всі повинні плескати по колінках та разом промовляти: «Поїхали, поїхали, поїхали...» При цьому гравці дивляться на ведучого. Він припиняє «рух», називає та показує частини тіла (потилиця, ніс, рот, рука, очі тощо). Діти повинні показати у себе ту частину тіла, яку він назвав. Потрібно бути уважним, оскільки може прозвучати слово «вухо», а ведучий в цей час гладить свій живіт. Хто найуважніший? Давайте дізнаємося: «Поїхали, поїхали, поїхали... Вухо. Поїхали, поїхали, поїхали... Вухо сусіда. Поїхали, поїхали, поїхали...»

3.Ще одне право – право на сприятливі умови для фізичного, розумового, морального, духовного розвитку. Для хорошого морального розвитку необхідні ввічливі слова та звертання. Тому пограємо у гру

Будь ласка

Ці чарівні слова ми промовляємо, коли про щось просимо. Попросіть дітей виконувати всі Ваші команди, але при умові - ви будете дуже ввічливими - після команди Ви скажете слова «будь ласка». Якщо Ви ці слова не скажете, команда не виконується.

4. Для ефективного розумового розвитку потрібна хороша увага.

Все навпаки

На будь-які фрази ведучого гравці повинні відповідати навпаки. Наприклад, ведучий говорить <добрі>, гравці - <злі>. Ось можливий текст гри. Ведучий: <Здрастуйте, діти>. Гравці: <До побачення>. Ведучий: <Да, здрастуйте>. Гравці: <Ні, до побачення>. Ведучий: <Ну добре, до побачення>. Гравці: <Здрастуйте>. Ведучий: <Ой, діти, які ви хороші>. Гравці: <Погані>. Ведучий: <Ну погані>. Гравці: <Хороші>. Ведучий: <Ви ж щойно були поганими>. Гравці: <Хорошими> тощо.

5.А для фізичного розвитку в першу чергу необхідне правильне харчування.

Відгадайте загадку: Навесні кладемо в ямку, восени збираємо. У супи, борщі, салати цілу зиму маємо… (Картопля) Так, наступна гра називається

Картопля

Нехай на будь-яке Ваше запитання діти відповідають: «Картопля». Питання  можуть бути звернені до всіх, а іноді краще спитати одного. Наприклад: «Що в тебе на цьому місцй?» (показав на ніс). Ось кілька питань, які можна задати: Що ви їли сьогодні на обід? - А що ви хотіли би з’їсти на вечерю? - А хто це запізнюється та зараз входить в зал? - Що привезла вам в подарунок мама? – Про що ви мрієте вночі? - Як звуть твою собаку? ... тощо.

6. І останнє. Дитина повинна виховуватися в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру, а також у повному усвідомленні, що її енергія та здібності мають бути присвячені служінню на користь інших людей.

Хто? З ким? Куди? Навіщо?

Умови наступні: Всі, на кого Ви показуєте, повинні миттєво відреагувати та відповісти на Ваше питання.  При цьому відповідати потрібно словами, що починаються на одну букву.

Наприклад, на букву «М».

Вы: Хто?

1 дитина: «Мама»

Ви: З ким?

2 дитина: «З Машею»

Вы: Куди?

3 дитина: «В Мінськ»

Вы: Навіщо?

4 дитина: «За молоком»

Ви оголошуєте чергову букву, швидко задаєте питання та показуєте, кому вони адресовані. На роздуми - долі секунди.

Перше червня — святковий день для дітей. Але й для нас, дорослих, теж. Хай всі дні для вас, дорогі діти, шановні дорослі, освячуються щирими усмішками і добрими справами.

 

 

 

 

 

 

 

E:\Здоровчик 2018\Фото\Закриття\IMG-b01889e1aac9c6b014c5c622b034a605-V.jpg

E:\Здоровчик 2018\Фото\Веселка\IMG-0369d8ad36d0f8c8326141d39b7583b6-V.jpg

E:\Здоровчик 2018\Фото\Веселка\IMG-e3c1d91f43ecea7c91d5d1e0aa405cc5-V.jpg

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Просяник Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Діти Виноград
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
28 липня 2018
Переглядів
13687
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку