Сценарій виховного заходу "Жив собі пес."

Про матеріал

Виховний захід, який базується на українській народній казці, ідеально підійде для класного керівника учнівського колективу 6-7 класу, який складається з 8-10 учнів. Дітям дуже сподобалось брати участь у постановці .

Перегляд файлу

ЖИВ СОБІ ПЕС

(Присвячено рокові собаки)

 (Звуки: півень кукурікає, корова мукає, село)

Ведучий: В одному селі жив собі колись пес. Все життя вірно він служив господарю, але ось постарів: нюх не той, око вже не те і ноги, як не свої. Господарі в нього були люди добрі та все терпіли.

Господар виходить потягається, біля нього вилазить немовля, господиня йде з відром перечіплюється за Сірка і падає.)

 

Ведучий: Ось так жив собі Сірко з дня на день більше спав ніж гавкав, але всі до нього звикли тому й не лаяли. Але ось однієї ночі, коли все село вже спало лише молоді хлопці та дівчата справляли вечорниці,  до хати прийшов злодій.

(звучить пісня «Соловей у саду тьох да тьох, Сірко спить, хлопці і дівчата під руки йдуть в одну сторону, злодій крадеться до хати, чути шум, Сірко піднімає голову, але знову засинає. Злодій вилазить з вікна і несе повний мішок вкраденого.Знову чути шум, Сірко піднімає голову, розглядається, чухає лапою за вухом, раз гавкає і знову засинає. Злодій йде, повертається до глядачів каже: « Ги, Ги, Ги», і виходить.Молодь знову йде в другу сторону, звучить пісня «Ой, мамо, люблю Гриця» )

 

Ведучий: Настав ранок, Господарі прокинулись і зрозуміли, що їх пограбували вночі.

(Кричить господиня, кричить дочка, кричить немовля. Господар бере Сірка і дає йому копня, виганяє пса, Сірко бігає навколо ялинки)

 

Ведучий: Біг Сірко, біг і добіг до лісу. Захекався бідолаха та й впав спочити. (чути шум лісу, зозуля кує, пташки щебечуть) Пролежав так Сірко до вечора. А вночі почув він якийсь шурхіт. Дивиться, а то вовк-сіроманець до нього підходить.

Вовк: Бог на поміч. Ти шо? Заблудився?

Сірко: Та я теє, вирішив прогулятись…

Вовк: Ага…

Сірко: Гуляв…

Вовк: Ага… Вигнали

(Сірко опускає голову)

Вовк: А помниш, як ти мене ганяв?

Сірко: Та я теє…

Вовк: Ага, ну да… робота така, да? Ох… А я все життя тут мотаюсь туди-сюди і ніхто мені сам навіть костомашку не дасть…

Сірко: Я теє…

Вовк: Тепер як я (сміється, але різко хапається за спину) Ох!

Сірко і вовк сідають разом, обнімаються і починають вити, виходять.

 

Ведучий: Вранці  вийшли мужики на сінокос. (Звучить пісня «Касіл Ясь канюшину»)

(Виходять мужики з косами, ставлять торбу з салом на пеньок, клепають коси, а один хлопець колупається в носі, головний мужик дає йому по потилиці, починають косити.)

Ведучий: Вовк почув запах сала тай прибіг, а Сірко разом із ним. І тут у них виник план.

(Вовк підкрадається до сала і краде його, а мужики починають кричати. Вибігає Сірко і женеться за вовком, доганяє, починають гризтись. Сірко забирає сало і віддає господареві. Господар гладить собаку і забирає додому)

 

Ведучий: Ось так допоміг вовк Сіркові повернутись до хати. І став наш пес знову поживати собі й не тужити. Навіть іще краще.  Більше спав, ніж гавкав.  З часом забулись всі неприємності……., все забулось. Аж настала зима, господар справляв весілля вдома, бо дочку видавав заміж. Зібралась повна хата людей, столи аж гнулись від всяких наїдків. Ну, ми ж українці, весілля справляємо так, що потім два тижні доїдаємо те, що наготували на один день.

(Танець під пісню «Василина». Звучить весільна музика, гамір, всі сідають за столи)

 

Ведучий: Поки всі веселились в хаті, Сірко почув як виє в лісі той, хто допоміг йому колись.

(Сірко біжить круг ялинки , а вовк сидить на пеньку тай виє і труситься від холоду)

 

Сірко: Я теє…

Вовк: Шо? Знов те саме?

Сірко: Нє… Ти теє… Їсти хочеш?

(біжать двоє за ялинку, а в хаті всі танцюють, весілля йде повним ходом, вовк захований за столом, а Сірко йому все наїдки подає. Вовк вже наївся, всі гості сідають за стіл і починають співати.(звучить пісня «Ой там на горі») Вовк каже: «Шас спою», Сірко запихає йому в губу їжу. Вовк наївся і каже: «А тепер точно заспіваю» і починає вити. Всі гості поперелякувались і починають кричати і втікати хто куди. Всі озброїлись і стоять напоготові біля стола. Сірко починає гавкати і виганяє вовка з хати. Всі біжать за ними. Сіко з вовком відірвались від людей. Захекались та відпочивають.)

Сірко: Ти теє…

Вовк: Спа-си-бі

Сірко: Аааа…

Вовк: Ти заходь якщо що

Звучить музика . Всі виходять і кланяються.

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Kovalchuk Tetiana Viktorivna
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
777
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку