Сценарій "Випускного балу"

Про матеріал
Сценарій "Випускного балу"- для дітей старшої групи з віршами, таночками та конкурсами
Перегляд файлу

Випускний!

Вед. 1: Шановні гості та  батьки                                                                                            І всі присутні в залі!                                                                                                  До зали зайдуть наші діти –                                                                                    Здорові, гарні, чемні, ще й кмітливі,                                                                     Засяють оченята їх щасливі…                                                                                           І сумно нам, що дітвора садочок залишає…

Вед.2:  У залі цій, для них святково вбраній,                                                                 Відкриють бал свій випускний, останній!                                                            Дивіться усі, пишайтесь, батьки –                                                                       Вітайте, це – випускники!

(Заходять діти парами, їх називає ведуча).

(Діти забігають по черзі).

Танок «Звездный дождь»

1Дит. : Дозвольте розпочати                                                                             чудове наше свято.                                                                                                  Ми на порозі школи,                                                                                             вчорашні малюки.

2Дит. : Ми тут любесенько зростали.                                                                                     Та вже шкільна пора настала.                                                                                         І нас чекає перший клас,                                                                                             Тож прощавай, садочок наш.

3Дит. : Научив ти нас трудитись,                                                                                                                                                       танцювати і співать.                                                                                                                                                                        В школі ми писати будем,                                                                                      вчити вірші із книжок.                                                                                      Та ніколи не забудем                                                                                                                        Наш веселий дитсадок.

4Дит. : З квітами ми усі                                                                                                              І так гарно вбрані.                                                                                                       Тільки шкода, що для нас.                                                                                        Свято це прощальне.

5Дит. : Хай пісня тут лине!                                                                                                  Хай сміх скрізь лунає!                                                                                                     У кожного радісна усмішка сяє.                                                                                      Всі дружні, веселі,                                                                                                            Радійте за нас.

Разом:Ми йдемо у 1 клас!

Пісня: «Ми йдемо до школи»

Вед:     І радісна й сумна пора,                                                                                                 Бо розтаватись нам пора,                                                                                                                              Та ми не сумувати тут зібрались,                                                                                              А пригадати, як все починалось.                                                                           Згадаємо разом ваш перший крок,                                                                                     Як ви маленькі зернятка                                                                                            Прийшли сюди у дитсадок.

(Звучить муз. «Лялипоп», заходять діти мол.групи)

1Дит. : Ось які ви великі стали                                                                                                 Просто тьоті й дяді.                                                                                                              І сьогодні ми малеча                                                                                                               Вас вітати раді.

2Дит. : Скільки ж треба каші з`їсти, щоб такими стати?                                             Кілограмів, мабуть 300, щоб вас наздогнати?

3Дит. : А цукерок, морозива, тістечок і чаю…                                                                      А ковбаски скільки треба? Я не уявляю.

4Дит. : Ми ще трохи підростемо                                                                                      Також в 1 клас підемо.                                                                                                       А вам даєм такий наказ:                                                                                                 Учіться на відмінно                                                                                                           І ждіть у школі нас!

Танок від мол.гр. «                                                    »

Д.вип. :Хай пісні веселі линуть,                                                                                            Не сумуй без нас садок.                                                                                                    І виховуй нам на зміну                                                                                                      Цих маленьких діточок.

«Час летить»

Вед. :   Подорослішали всі, вже до школи вам пора,                                                                      Вас вітають всі довкола і радіє дітвора.                                                                           Та здається так мені ніби іграшки сумні.

Д.вип. : В школу вже ми вирушаєм                                                                                             В дитсадку їх залишаєм!                                                                               Я тебе Мишко лишаю                                                                                                                                 У дитячому садку Іншій мамі доручаю                                                                                                                   Я тепер у школу йду!                                                                                                                               (до дівчинки)                                                                                                                 Любить мед Мишко, малину,                                                                                          Пити чай з варенням звик                                                                                                   Спать лягає на перину                                                                                                              І завжди на правй бік.                                                                                                                    (до ведмедя)                                                                                                                                До побачення, мій любий,                                                                                           Лапку дай свою мерщій,                                                                                                  Я тепер учитись буду                                                                                                      До побачення, малий!

Д.мол.гр : Йди до мене ведмежатко,                                                                                          Не пручайся, мій малюк.                                                                                              Хоч я і сама малятко,                                                                                                                                                                              не впущу тебе із рук.

Вед.: Дякуємо за привітання, до нових зустрічей.

1Дит.: Лялечко моя маленька,                                                                                                         ти така як я маленька!                                                                                                   Але я вже підросла,                                                                                                   Вже до школи йти пора                                                                                                         Не сумуй моя хороша                                                                                                          Дуже, дуже тебе прошу.                                                                                                                  Нам вже досить гратись в ляльки                                                                                      Чекають в школі нас нові турботи                                                                              Дзвінки, уроки, зошити книжки,                                                                                                               Нам на багато років вистачить турботи.

2Дит. : Жилося нам тут весело –                                                                                    Співали й танцювали                                                                                                    І навіть не помітили,                                                                                                            Що вже дорослі стали.

3Дит. : Із друзями й забавами,                                                                                             Із квітами й ляльками,                                                                                                З вихователями ласкавими,                                                                                                  Що були як мами.

Вед. :  Знайте: хто сміється,                                                                                           тому добре живеться,                                                                                                                              Тож смійтеся, мрійте,                                                                                                                                                                                                              Щасливо живіть.                                                                                                            І щире бажання від нас ви прийміть.                                                                              Навчайтесь у школі ви всі на 12                                                                                             І там веселіться, як тут в дитсадку.

Пісня «Жили ми в дитсадочку»

(Під муз. Забігає Нафаня)

Вед. :  Що за гість у нас такий ?                                                                                 Незнайомий і смішний.(розглядає..) Як же тебе звати?

Наф:   Я Нафаня! Ваш дружок, В дитсадку – домовинок!

Вед. : Справді нащ? Ми і не знали – тебе й на свято не позвали.

Наф.: (співає) А літачок летів, колеса терлися,                                                                                 ви не гукали нас, а ми приперлися.

Вед. : Ого! Так ти ще й співак? А де ж ти живеш?

Наф. : Я живу на даху, і під ліжком, і в шафі у групі, на кухні буваю.

Вед. : Познайомились, гаразд! А що знаєш ти про нас?

Наф. : Знаю, хто у вас лінивий, неслухняний і шкідливий, таких дуже я люблю і до школи не пустю : Ну навіщо їм та школа!

Вед. : Ой, Нафаню, зупинись і на себе подивись, Ану дівчатка:                     

Дівч.1: Ти увесь, такий брудкий, неохайний, - ось який.

Дівч 2: Хіба ходять так на свято, будем ми тебе навчати.

Дівч. 1: Вимий личко гарно милом, причешись: на себе у люстерко гарно – подивись. (дають мило, гребінь, зеркало).

Наф. : (складає руки). Що?? Носити гребінець?                                                                  Це ж домовичку – кінець!

Вед. : Ти, Нафаня, не журися, краще з нами подружися. До дівчаток посміхнися і ничого не ламай. Те, що тебе вчили діти, гарно ти запам`ятай.

Наф. : А якщо змінюсь я враз, візьмете у перший клас? Бо не вміючи писати, ні рахувати, ні читати. А ще б хотів навчитись танцювати.

Вед. : Гаразд! Покажемо Нафані майстер клас. Як ми вмієм танцювать?,

Танок «Шалунишки»

Наф. : Ви тепер усі мої друзі (хлопає дітей по долоньках)                                                                   Хочу швидше я до школи!                                                                                                      Там не був  я     ще ніколи.                                                                                                           Там навчать мене писати, і читати й рахувати.

Вед. : І наук багато різних, дуже для життя корисних, опануєш поступово.

Діти : В школі вчитися чудово!

Пісня «Букварик»

Наф. : Так я зразумів, піду вже, тільки ви не забувайте  про  мене добре? Пока!

Вед. : А ми зараз подивимось як наші тата добре вивчили букви  в школі і вміють складати слова.

Гра з татами «Склади слово»

Вед. : Молодці наші татка. А з дітками ми пограємо, і подивимося,як вони вже навчилися рахувати.

Гра «Порахуй»

(Діти під музику рухаються по залу, на закінчення муз.вед. говорить цифру від «0» до «5» діти стають відповідно парами, трійками,…п’ятірками, на «0» присідають)

Вед. : Про те, якими діти були в  садочку, вони приготували частівки…

Дит 1. : Як жилося нам в садочку                                                                                                             весь цей незабутній час                                                                                                          ми частівки жартівливі                                                                                         проспіваємо для вас.

Дит2. : У садочку «Сонечко» весело жилося ,                                                                               Стало нам всім по 6 років                                                                                                          в школу йти прийшлося.

Дит3. : Рано вранці у садку                                                                                                                       я сидів на килимку                                                                                                           іграшки всі порозкидав,                                                                                                                   а збирати їх не став.

Дит4: Вдома цих проблем немає                                                                                                                мама іграшки збирає.                                                                                                                 У садку матусь нема –                                                                                                                         хто розкидав, той й збира.

Дит5: Манну кашу не люблю                                                                                                                     завжди Соні віддаю,                                                                                                                                  а котлету за обідом                                                                                                                          я ще й Соніну зжую.

Дит6. : Як у ліжка ми лягали                                                                                                                то вдавали, що спимо,                                                                                                                             а коли нас залишали                                                                                                                       то летіло все верх-дном.

Дит7. : Нас в садочку заставляли                                                                                                              все зїдати до кінця                                                                                                                            і була для бідних діток                                                                                                                це справжнісінька біда.

Дит8. : Тут у нашому садочку                                                                                                       денний сон буває в  срок,                                                                                                                       не заснуть би нам у школі                                                                                                     коли буде йти урок.

Дит9.: На заняттях не зітхаю                                                                                                               на заняттях я не сплю                                                                                                          І уважно слухаю виховательку свою.

Дит10. :У садочок я прийшов                                                                                                   хлопчиком маленьким,                                                                                                        але потім я підріс                                                                                                                                         бо став розумненьким.

Дит11. :Хоч росточком невеличка                                                                                                     я вже йду у 1 клас                                                                                                                   обіцяю у навчанні                                                                                                        обігнати друзі вас.

Дит12. :Подивіться ви на нас                                                                                                   тут дівчата 1 клас                                                                                                       мами оком не змигнуть                                                                                              дочки заміж вже підуть.

Дит13. : Я до школи готувалась                                                                                              цілий день портфель складала.                                                                                           Лиш помада та румяна                                                                                                                 учениця я  старанна.

Дит14.: Дні у місяці складались                                                                                                   ваші діти підростали                                                                                                                                           тут дружили і навчались                                                                                                                                    з групи в групу разом йшли.

Дит15. : Ми  усе хотіли знати                                                                                                               і навчались залюбки                                                                                                           всі такі розумні стали                                                                                                                               ми тепер випускники.

Вед1. : Ось і зазирнули ми на хвилинку у наше минуле, якими вибули. Подорослішали діти, їм до школи вже пора.  Їх вітають всі  довкола і радіє дітвора.

Вед2. : У кожної дитини своя мрія, Без  мрій наше життя було б одноманітним і не цікавим. А зараз ми дізнаємось як добре батьки знають мрії своїх дітей.

Наташа П. –

Юля В. –

Богдан Ш. –

Надя К. –

Варя П. –

Віталя Ш. –

Соня Л. –

Даріна М. –

Міша Б. –

Соня М. –

Діана Б. –

Максим К. –

Мілана К. –

Соня С. –

Назар М. –

Танок дівчаток «Я рисую»(с лентами)

Вед. : Ой, які ви молодці                                                                                               Веселили нас усіх.                                                                                                        Ну а хлопчики завзято,                                                                                                                  Ще уміють танцювати.

Танок «Мальчишьи мечты»

Вед. : Якщо ти мрієш музикантом стати, то покажи як будеш ти диригувати

Муз. Номер «Хрустальный оркестр»

Вед. : Діти! Сьогодні вас прийшли вітати ваші батьки, Бо без батьків чого ми варті в світі, без маминої ласки і добра, без батьківської строгості і жарту, і без родинного тепла.

Вед. : Дорогі батьки!  Ваші діти хочуть проголосити слова вдячності вам за ваші недоспані ночі, за вашу любов та турботу, яку докладали ви, щоб виростити таких чудових дітей.

Пісня сольна «Батькам»

Дит1. : За все спасибі любі мами,                                                                                      Говорим щирими словами.                                                                                                    І вам і татам  і бабусям й дідусям –                                                                                       усім вклоняємось.

Дит2. : Садочок ми залишаємо,                                                                                        настав прощальний час.                                                                                                           Ви не хвилюйтесь мами,                                                                                                         у нас буде все гаразд.

Дит3. : І тата не хвилюйтесь,                                                                                                      секрети вам відкриєм.                                                                                                       Зібрались тут таланти                                                                                                                           щоб всі збулись надії.

Дит4. : Мами й тата, ми вам бажаємо                                                                               Здоров`ячка багато                                                                                                           Ми хочемо щоб ви,                                                                                                  Завжди раділи і ніколи не старіли.

(дзвенить дзвінок)

Вед. : От  і перший наш дзвінок – починається урок!  Але постривайте, перш загадки відгадайте.

1.Букви всі від «А» до «Я» на сторінках..(Бурваря)

2.Для письма сказати прошу, що потрібно взяти? (Зошит)

3.Ручки й олівці, щоб знали, ми кладемо…(у пенал)

4.Незабаром стрінуть вас школа і просторий… (клас)

Вед.  : А тепер слухайте задачі :

  • З веселих киці грались на травиці.                                                                                                                      Мурчик теж до них підбіг. Скільки  кошенят  усіх?
  • Ось грибочки у гайочку під осикою стоять.                                                                                                                               2 грибочки,  3 грибочки, разом буде..(5)
  • Скачуть жабки: «кВа-ква-ква!                                                                                                                                      Ой, яка мяка  трава!»                                                                                                                                                           Тут – 5 жабок, а там – 2,                                                                                                                                                           Скільки жабок у траві.
  • Біля річки на галявці,                                                                                                                                                           Знайшли моркву сірі зайці.                                                                                                                                               7 морквин – це є не мало.                                                                                                                                             Одну зїли, скільки стало.

Вед.: Дуже добре, ви чудово впоралися із завданням. А ось  наступне завдання проводиться серед батьків наших випускників, 

Гра «Навпаки»

(відповідати у швидкому темпі)

Я слово підберу – «Зима»                                                                                                                  ви навпаки промовте – «Літо»                                                                                                  Коли скажу вам  - «ви дорослі»,                                                                                                         то навпаки скажіть -  «Ми діти».


Чорний -  білий,                                                                                                              Мокрий – сухий,                                                                                                                Стеля – підлога,                                                                                                                     Малий – великий,                                                                                                                        Близько – далеко,                                                                                                                                            Вправо – вліво,                                                                                                                                  


Молодий – старий,                                                                                                                       багатий – бідний,                                                                                                               Порожній – повний,                                                                                                                               небо – земля,                                                                                                                                     швидко – повільно,                                                                                                                  початок – кінець.


Вед.: молодці! (дзвенить здвоник)  Перерва! Тепер можна відпочити і танцювати.

Танок «Хафанана»

Вед. : Сподіваюсь ви малята,  вмієте портфель складати?

Гра «Склади портфель» (Сімейна)

Папи: «Чия кулька швидше лопне?»

 

Вед. : Роки,роки невпинні,невблаганні.                                                                                Вони пливуть рікою в небуття!                                                                                       В безодні тихо тонуть і зникають.                                                                                     На жаль, рокам немає вороття.

Дит. : Дитинство моє, ніби парусник в морі,                                                                                          За вітром пливе і його не спинить.                                                                      Дитинство моє, ніби вранішні зорі,                                                                                    Так швидко зникають у небі за мить.

Дит. :  А зараз на кораблику  дитинства                                                                                Ми попливемо в наші мрії, сни.                                                                              Кораблику, кораблику маленький                                                                               Казкове нам  дитинство поверни.

Танок «Парусник детства»

Вед. : От і закінчується наше свято…                                                                                            Що ж наостанок всім сказати?

Дит. : Скінчились безтурботні роки,                                                                                                                        і скоро нам до школи йти.                                                                                               Слова подяки на прощання                                                                                                                                Усім ми скажемо свої.

Дит. : Усі, хто в дитячім садочку малятам                                                                                                                  дарує щасливі і радісні дні,                                                                                       Прийміть від нас найкращу подяку,                                                                                         ці квіти та усмішки наші ясні!

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
2324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку