Сценарій випускного вечора

Про матеріал
Сценарій випускного вечора для 11-класників. Особливістю даного сценарію є те, що він розрахований на не велику кількість учнів. Вданому випадку в класі були лише дівчата.
Перегляд файлу

 

 

Випускний вечір в 11 класі -2022 рік

*** _______________

***_______________

Вед 1.Спадає голосів строката повінь,
Спливла у літо гомінка ріка,
І зала  одягла вбрання святкове,
Затамувавши подих: мить яка!

 Вед 2.Про цю хвилину мріємо щороку,
Її чекаємо, як вищої мети:
Випускники ідуть з останнього уроку,
Щоб вирушити у  нові світи.

Вед: Добрий вечір, шановні пані та панове! Ось і настав цей радісний і водночас сумний день, день прощання зі школою, з дитинством.

Вед: Дитинство – маленька безтурботна країна. І  скільки б ми не шукали цю країну на карті, - все даремно, лише солодкий спогад про неї мимоволі стискає серце .

Вед: Тож дозвольте розпочати неповторне, незвичайне свято - випускний бал, до якого одинадцять років, як по східцях, довелося підійматися нашим випускникам.

Вед: Білокрилими птахами пролітають роки,

                    За світанками нові стають небокраї,

                    Відлітають у вирій випускники,

                    Вільним птахом у небо високе злітають.


Вед:Дорослими вже стали наші учні
Їх повноліття і тріумфу час настав
Тож просимо випускників востаннє
Зайти у цей святковий рідний зал!

Вед. Тож давайте запросимо наших випускників. Зустрічаймо їх добрим словом ,поглядом світлим, музикою та оплесками наш 11 клас.

*** вихід випускників

*** фон. слова ведучих

Вед. У школі світ навколишній відкрили,

Попереду ще іспити — серйозні й нелегкі.

Ідіть вперед в майбутнє незнайоме,

Чекає вас воно десь вдалині.

Вед.Попереду життя — незнане, невідоме.

Йому усі ви скажете:

«Нас з радістю прийми!».

Вед.Це ж вам усім країну будувати,

Щоб вами лиш пишатися могла.

Щоб всі незгоди з нею подолати,

Щоб Україна наша в радості жила!

 

Вед.Урочистий вечір , присвячений врученню атестатів про повну загальну освіту випускникам 2022 року Грем`яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів оголошується  відкритим.

***  Звучить гімн України.

Вед. Нині в нашій країні важкі часи – війна. Вже звичними стали звуки повітряної тривоги, кожного дня ми моніторимо новини із фронту, то тут, то там дізнаємося про «прильоти», із завмиранням серця прислуховуємося до колись таких звичних звуків пролітаючого літака. Час зупинився на даті 24 лютого. І ось уже чотири місяці, як  усі ми, чим можемо, допомагаємо наблизити той такий бажаний час перемоги. Тож давайте оплесками подякуємо нашим батькам, рідним, друзям, сусідам, знайомим,  які ціною власного життя захищають нас. І дякуючи яким, ми з вами змогли сьогодні зібратися на випускному вечорі.

(оплески)

Вед. Та, нажаль, є і ті, хто вже не зможе обійняти матір, поцілувати кохану чи коханого, відвести свою дитину до школи чи погратися з онуками, кому вже не продзвенить останній дзвінок. Вшануймо ж хвилиною мовчання усіх загиблих у цій страшній та жорстокій війні.

(хвилина мовчання (Плине кача)

 

Вед. Сьогодні, дорогі випускники ,можливо, як ніколи, ви відчуєте, що школа  -це ваш рідний дім. І сьогодні він в сяйві квітів ніби притих, щоб попрощатись з вами. випустити в далеку дорогу, яка називаться дорослим життям.

Вед Ще крок…І все…вам вручать атестати,

 І перед вами ляже сто доріг,

Та з них ви завжди будете вертати

На дорогий усім шкільний поріг.

Вед. Атестат – документ про освіту,

Перепустка в нове життя

Посміхайтеся ж ,друзі, привітно

Кличе юність вперед майбуття.

Вед. Слово для привітання та вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 2022 року надається директору школи Болотнюку Євгенію Олександровичу та заступнику директора Лисенко Ользі Георгіївні.

( Вітальне слово директора, вручення атестатів)

Вед. У ці дні, атестати отримують  випускники нашої України. Ми зараз духовно приєднуємося до молодого покоління . що вступає у життя. Атестати в руках тримають випускники Києва, Львова, зруйнованого Харкова, прифронтового Запоріжжя, окупованого Херсона та нашої маленької Грем`яцької   школи. Тож привітай, Україно. своїх дочок і синів . які виходять у самостійне життя.

*** Блок  Перша вчителька

Вед. Росте людина. Її життя починається світанком душі – дитинством. Залишається воно у пам’яті як потаємне і світле. І скільки б не пройшло років, берег дитинства притягує до себе, повертає з найвіддаленіших куточків людської пам’яті.

Вед.  Багато людей ще пам’ятає наших випускників маленькими, дехто й  досі вважає їх такими.

Вед. Самі випускники вважають, звісно, інакше. Та й хіба можна повірити, дивлячись на цих красунь, що вони колись були маленькими.

Вед. Але ж були. І сьогодні ми хочемо, щоб згадали ви і перші літери букваря, перші слова на дошці, мелодійний дзвінок, що кликав на урок, і повернулися на мить у Дитинство.

Вед  Шановні випускники, а ви пам’ятаєте 1 вересня 2011 року? Одягнену новеньку  шкільну форму, величезні букети квітів з-за яких вас не було помітно. Ви вперше переступили поріг школи.

Вед І зустрів вас перший вчитель, з яким ви робили перше в своєму житті відкриття.

Вед  Саме вони, перші вчителі, відкривали вам світ і дарували свою любов і душевне тепло.

Вед  Ви згадайте,  якою  була ця перша осінь.  Із маминої руки  вашу долоню  вчителька перша взяла. І ви їй  довірились як своїй мамі, і все з нею ділили – і успіх і горе.

Вед Тож сьогодні ми запрошуємо до мікрофону  вашу першу вчительку Макогончук Наталію Василівну.  (та Дусь Марію Петрівну)

(слова вдячності від випускників)

________ Шановні Наталіє Василівно (та Маріє Петрівно) ! Ми безкінечно вам вдячні за те, що були з нами з першого шкільного дня.

_________ За те, що навчили нас читати і писати,  а ще за те, що саме ви відкрили двері у світ знань. Здоров’я вам, добра на довгі роки.

 

*** Блок Батьки

Вед. Знаєш, на чиєму місці я не хотіла б сьогодні бути?

Вед. Директора?

Вед. Зовсім ні. Спробуй ще вгадати.

Вед. Випускниць, які змушені стояти на підборах ціле свято?

Вед. Знову ні. Я не хотіла б бути сьогодні на місці батьків. Думаю, батькам випускників зараз найважче.

Вед. Випускники! Попереду — незвідана даль. Позаду — батьківський поріг, протоптана стежка у шкільному дворі, незрадлива мамина усмішка зі сльозою на щоці…

Вед. Та де б ви не були, куди б вас не закинула доля, на вас завжди чекатимуть ті, для кого ви одні в цілому світі, єдині і неповторні, — ваші найближчі, найрідніші люди, мама і тато.

Вед. Це вони дали вам життя, піклуються про вас щодня, щохвилини. Друзі, погляньте на своїх батьків! Які вони молоді, красиві і горді сьогодні!  Але за цими сліпучими усмішками і щасливими поглядами ховається стільки пережитих болей, виплаканих сліз, переборених труднощів.

Вед. Погляньте на своїх батьків і ви помітите, що на очах у них непрохані сльози. Сльози радості і сльози смутку. І кожна мама в думках промовляє те саме: «Боже, вбережи мою дитину!». Бо де б ви не були, що б не робили, мама завжди буде думати про вас.

Вед. Материнське серце ніколи не стомлюється повторювати: «Хай щастить тобі, дитино». А батьківське плече завжди приходить на допомогу у скрутну хвилину.

Вед. Сьогодні наші випускники вирушають в далеку дорогу. А як без благословення найдорожчих, найближчих людей – їх батьків? Звичайно, вони, схвильовані, тут, поруч зі своїми вже дорослими дітьми.

Вед. До слова запрошується  ….

_________ Позаду удачі і невдачі, сльози радості і печалі. Всі ці роки з нами були наші найближчі  люди,  наші батьки, які готували нас до дорослого життя, а тепер разом з вчителями вивели нас на цей шлях.

________  Ми розлітаємось,  але не спалюємо за собою мости, а залишаємо ту дорогу, яку ви проклали до наших сердець. І в цей радісний і сумний день ми говоримо вам спасибі.

________ І нехай нам здається, що часом ви не розумієте нас, даремно хвилюєтесь, зайво переживаєте.  Така батьківська доля. Ще не раз ви підставите нам своє плече підтримки, так само будете хвилюватися, і переживати за нас.

__________ Рідні наші! Мамо! Тату! Дякуємо за те, що дали нам життя, що завжди любили й вірили в наші сили.

_________ Ваші натруджені руки, добре серце завжди допомагатимуть у житті, а промінь сімейного вогника світитиме в далекій і незвіданій дорозі.

_________ Рідні наші, дякуємо за те, що ростили нас, віддаючи свою молодість і життя, раділи та сумували разом з нами. Вибачте нас за всі прикрощі, що вам завдали, і повірте, що ми будемо гідними називатися вашими дітьми.

(Танець з батьками)                                                                                                                         

 

 

 

***Блок класний керівник

Вед. Із початкової школи, із теплих і лагідних рук першої вчительки ви, сьогоднішні випускники, потрапили у велику школу, з великою кількістю кабінетів і також з великою кількістю вчителів.

Вед. Як легко було б вам розгубитися в цьому шкільному морі, якби вас не зустріли. не підтримали турботливі руки класного керівника.

Вед.  Школа. 11 незабутніх років. Вони назавжди залишаться в вашій пам'яті як захоплююча пригода.

Вед: Ось і настав вечір, коли ви останній раз зібралися всі разом, і разом з вами ваші дорогі, улюблені вчителі.

 Вед: На вашому шкільному, життєвому шляху, 6 років з 11, вона була вам класною мамою.

Вед: А зараз ми запрошуємо до слова вашого класного керівника Чумак Галину Борисівну

____________.Шкільне дитинство дзвоником злетіло,

Доросле починається життя.

Нам щойно атестати всім вручили,

Путівку в невідоме майбуття.

 

________ Ми два крила, що летимо в майбутнє,

Назустріч всім вітрам, лише вперед.

Нас всіх чекає радість незабутня.

Ми віримо: щасливим буде злет!

 

_______ О мрії наші, зіткані з проміння

Вчительської любові і батьківського тепла,

Здійснитися ви маєте неодмінно,

Бо школа нам багато знань дала!

 

_________ Все, і все іще попереду:

Бал випускний – це лиш межа тонка,

Дитинство залишилось на тім березі,

Світанок долі жде мене, випускника.

 

____________ Ще мить – і назавжди залишимо школу,

Підемо всі в самостійне життя,

Та рідний поріг не забудем ніколи,

До нього серця наші знов прилетять!

 

______________ Ну а сьогодні скажемо: « Прощай»

Рідній школі своїй, учителю і парті.

Життя доросле! Ти нас зустрічай!

Ми доведемо, чого ми в світі варті!

***фінальна пісня

 

***_________________________________

Вед. Вічні істини будемо знов відкривати

Щоби зрештою кожен із вас зрозумів: 

Шлях скінчився- але все одно це початок

Це насправді початок для інших шляхів.

 

Вед. Погляньте, як сонце іскриться,

Новий прощаваючи день.

Рушайте на штурм таємниці

Під звуки небесних пісень.

 

Вед. Ваша мрія хай зіркою світить,

Кличуть вдаль вас далекі шляхи.

Україно! Ідуть твої діти!

Тож приймай їх в обійми свої!- 

 

*** (Випускники під шкільні мелодії виходять з площі через арку).

 

 

 

 



1.Останні хвилини

І кожен піде ....

У свій загадковий шлях де мрії збуваються

Ще вчора дитина ти

А завтра твій день

Вже так по-дорослому той день починається

Брідж:

Згадати що є....кожному своє

Але є що так нас всіх обєднує

Коридори школи .... спогади приколи ,

І перше кохання і трабли навколо

Але ті часи такі незабутні

І ми в останнє в тому залі присутні

А завтра кожен піде до своєї мети

Приспів :

Я буду сумувати за тобою

- Школа....

Це не повернеться вже ніколи

Іду в життя доросле за метою

- Школа.....

все що дала ти я візьму з собою

2.В твоїй голові стільки різних думок

Але лиш одна визначає ким станеш ти

Це думка про те як зробити цей крок

Щоб не зупинитись за мить до своєї мети

Брідж:

Згадати що є....кожному своє

Але є що так нас всіх обєднує

Коридори школи .... спогади приколи ,

І перше кохання і трабли навколо

Але ті часи такі незабутні

І ми в останнє в тому залі присутні

А завтра кожен піде до своєї мети

Приспів:(3)

Я буду сумувати за тобою

- Школа....

Це не повернеться вже ніколи

Іду в життя доросле за метою

- Школа.....все що дала ти я візьму з собою

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пилюк Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
2062
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку