Сценарій випускного вечора в стилі телепередач

Про матеріал

Сценарій випускного вечора в силі відомих телепередач. Розробка допоможе класним керівникам та педагогам-організаторам в організації тематичного випускного вечора

Перегляд файлу

       1.Блок «ПОЧАТОК»

 

Ведуча. До неба музика сягає, наче мрія, і тане в квітах урочистий зал.

В очах у кожного і радість, і надія…У школі випускний останній бал.

 Сьогодні ми зібрались для прощання. Все в нас і смутком, й радістю дзвенить.

Це свято зрілості, і свято розставання, і майбуття прекрасна світла мить.

  • А ти не знаєш, чому сьогодні в коридорах нашої школи у такій великій кількості зібралися відомі ведучі українських телепередач? Чому так багато камер на території школи? Може, знімається якийсь телесеріал?
  • Та ні, це просто українське телебачення завітало до нас у гості, щоб привітати наших випускників.
  •  І це не випадково. Школа у цьому році прощається з дітьми, яких можна назвати справжніми зірками сцени і телебачення. Скільки святкових програм вони підготували і провели, скільки радісних хвилин подарували всім нам своїми веселими номерами! І ось сьогодні у школі для них остання програма, останній виступ.

 

Увага! Тільки сьогодні і тільки для вас в ефірі святковий випуск телепередачі «Перемикаючи канали»! 

 

2.Блок «КАТЯ ОСАДЧА»

Катя Осадча: Вітаємо всіх небайдужих до найсвіжіших новин зіркового бомонду! В день,  коли країну поглинула хвиля випускних вечорів ми з вами знаходимось у самому центрі найвизначніших подій! Новомиколаївська школа радо дарує світові своїх випускників. Хто ж вони ці неповторні та неперевершені місцеві знаменитості? Це «Світське життя», я – Катя Осадча, ми – починаємо!

(вихід та представлення випускників)

 

Катя Давайте ще раз привітаємо гучними оплесками наших зірок! Цей день і ця мить запам’ятаються їм надовго. Мить, коли спливають останні хвилини школярства бо вже зовсім скоро вони отримають атестати, і це вже буде нова історія.

Катя Доброго вечора, дорогі випускники! Вважаю за честь стояти поруч з вами, а тим більше представляти вас всій Україні. Отож, чим будете дивувати нас сьогодні?

Випускник:  Доброго вечора, Катю! Доброго вечора, шановні глядачі, Україно! Ми вдячні вам за можливість весь сьогоднішній вечір бути у прямому ефірі!

Випускниця: Ми підготували ряд спецвипусків відомих вам телевізійних програм аби показати справжні реалії нашого життя на шляху до отримання атестату!

Катя Осадча: Що ж переконана що це буде щось надзвичайно цікаве! А я свою місію виконала, тож тепер слово за вами!

Випускниця: Дякуємо, Катю! Ваші оплески!

 

 

3. БЛОК «ВРУЧЕННЯ АТЕСТАТІВ»

Ведуча .Урочистий вечір, присвячений врученню атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 2016 року Потіцької  загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів оголошується відкритим.

Гімн України

Ведуча На нашому святі присутні почесні гості

(представлення гостей)

Лунають сьогодні прощальні слова, вручать вам всім атестати. 

Це ваші перші дорослі права,- спішили ж бо всі виростати. 

Хвилина урочиста наступає , важливий і хвилюючий момент, 

Що ви у школі все опанували засвідчує цей цінний документ. 

Ведуча Для оголошення наказу по Новомиколаївській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів про випуск учнів 11 класу запрошуємо директора школи Піщану Олену Олександрівну.

Виступ директора школи. Вручення атестатів.

(привітання від гостей)

(символічне дерево з листочками)

Ми завжди будемо пам’ятати, що ми діти нашої школи, ми знаємо, що нас тут завжди підтримають, порадить. Сьогодні ми хочемо підтримати нашу шкільну традицію і поповнити наш шкільне дерево своїми листочками.

 

Випускник : Шкільне дитинство дзвоником злетіло,                                 Доросле починається життя                                                                                                                              Нам атестати щойно всім вручили -                                                                                                                Путівку в невідоме майбуття.

Випускник : Ще мить – і назавжди залишим школу,                                 Підемо усі в самостійне життя,                                                                                                                Та рідний поріг не забудем ніколи                                                                                                                До нього серця наші знов прилетять.

 (пісня випускників)

Тільки-тільки пролунав дзвінок

Та не покличе він нас на урок

Швидко рік закінчився

Хто як міг так і вчився

Та на серці жаль

 

Розум каже часу не гай

Свою стежку скоріш шукай

Але тягне до школи

Рідних вчителів мови

І на серці жаль

 

Сьогодні ніч!Не будем спати

Схід сонця треба разом зустрічати

Сьогодні ніч! Не будем спати

Кричать «ура» настала випускна пора!

Випускна пора! Випускна пора!

Випускна пора! Випускна пора!

 

З залу дивляться на нас батьки

Тільки їх уже випускники

Знають всі не чекають

Та вони не лякають

І на серці жаль

 

Сьогодні ніч!Не будем спати

Схід сонця треба разом зустрічати

Сьогодні ніч! Не будем спати

Кричать «ура» настала випускна пора!

Випускна пора! Випускна пора!

Випускна пора! Випускна пора!

 

БЛОК

«ЛІГА СМІХУ»

«ПЕРША ВЧИТЕЛЬКА»

  

Випускниця.

Любі наші вчителі! Ось і добігає час прощання з вами. Сумно, звичайно. Але сьогодні все таки потрібно хоча б на коротку мить і нам, і вам відкинути сум і просто радіти веселим хвилинам свята краси і молодості

(танець з указками)

 

Випускниця: Як сказав класик «усі ми родом з дитинства», і хоч не класики стверджують що дитинство закінчується там, де починається школа, насправді, це зовсім не так. І зараз ви в цьому переконаєтесь До вашої уваги виступ фіналістів нинішнього сезону «Ліги Сміху»!

(гімн Ліги сміху)

 

Випускник: Що перетворює дошкільнятко у першовересневого школяра? Найомріяніша річ символ іншого дорослого життя.

Випускниця: Звичайно це він. Універсальний та багатофункціональний портфель!

Випускниця: Портфель – це річ яка з роками стає все менших розмірів, а у студентів він взагалі трансформується у зошит з ручкою.

Випускниця: Взимку портфель може слугувати чудовими санчатами!

Випускник: А влітку – штангою для футбольних воріт чи навіть м’яча.

Випускник: А ще – це чудовий засіб самооборони.

Випускниця: Сховище іграшок, цукерок, соків та бутербродів, а у майбутньому косметичок (тихо) чи цигарок.

Випускниця: Через рік портфель стає скарбницею археологічних артефактів, де можна відшукати все  - від вдало засушеного качанчика з яблука.

Випускниця: Наборів різних мандаринових шкірок.

Випускниця: Вкритих небесно-блакитною пліснявою бутербродів з ковбасою.

Випускниця: До безслідно зниклого пів року тому хом’ячка.

Випускниця: Наступна найголовніша річ для школяра – ручка.

Випускниця: З кожним роком вона викликає все більше здивувань – навіщо вона,якщо є клавіатура? Наївно було думати що її призначення писати. Отож розберемо все детальніше.

Випускниця: По-перше, ковпачок ручки вдало присмоктується до язика.

Випускниця: По-друге, верхню частину ручки дуже зручно гризти. Це стимулює діяльність мозку, а не втамовує голод як дехто помилково вважає.

Випускник: По-третє, основна її частина легко перетворюється на найпоширенішу шкільну зброю – трубочку-плювачку.

Випускник:  І четверте – найголовніше та найцікавіше – паста. Шляхом не хитрих маніпуляцій буде наглядна причина вийти з уроку.

Випускниця: Щоденник.

Випускниця: Що?

Випускниця: Ну, щоденник.

Випускниця: А що це?

Випускниця: Що ти постійно ховала від батьків?

Випускниця:  Чіпси ховала, шоколадки, цукерки.

Випускниця: Та ні, пам’ятаєш книжечка була така в першому класі? Ще оцінки ставили і зауваження писали.

Випускниця: Ааааааа…

Випускниця: Щоденник річ необхідна але мінлива. Має здатність зникати або з’являтися в найнесподіваніші моменти.

Випускниця: Сучасні видавці намагаються зробити його оформлення якомога привабливішим, але вчителі не завжди підтримують їх ідею, тому позитивних функцій небагато.

Випускниця: Ще змалечку вчителі нам прищеплюють думку, що зошит – це обличчя учня.

Випускник: Припустімо, що це правда.

(фоторяд)

Випускник: Ну, і нарешті, підручники.

Випускниця: Підручники – це святе.

Всі разом: Про них – ні слова.

Ведуча: Хоч це і був виступ команди фіналістів нас же цікавить думка експерта, а точніше першого вчителя. На їхні плечі лягає нелегке завдання – знайти підхід до кожної дитини та допомогти зробити перші кроки до дорослого життя – світу пізнання і науки.

Випускниця: Дякуємо Вам за все . За перші писані літери, перші приклади, сонечка за відмінну роботу, за перші виступи на шкільній сцені, участь у конкурсах та олімпіадах. Низький Вам уклін та гучні оплески

 

4. Блок

«КЛАСНИЙ КЕРІВНИК»

Випускниця у мистецтві людину, яка веде творчий клас, називають майстром. У спорті, того, хто керує командою – тренером. На підприємстві його ім’я – начальник. У дитячому садочку – няня.

Випускниця. А ще цю людину можна назвати опікуном, другом, адвокатом, психотерапевтом, бойовим командиром. Усі ви, мабуть, здогадалися, що мова йде про класного крівника.

 Музична заставка передачі «Один за всіх»

Карпачов. Добрий вечір. В ефірі проект «Одна за всіх». Мене звати Дмитро Карпачов. У нас ви побачите лише правдиві історії, які не залишать вас байдужими. Сьогодні в нашу студію завітала класний керівник 11 класу Новомиколаївської школи. І ось що вона розповідає.

Класний керівник. (голос за сценою) Справа в тому, що мій випускний клас – найкращий у всій школі. Я про це неодноразово вже заявляла і в передачі «Україна має талант», і в «Х-факторі»…Куди я вже тільки не зверталась!  Їздила і на «Голос країни», відвідала передачу «Ліга сміху».. За 7 років нашого спільного проживання  ми так зріднились,  що я не знаю, як відпустити моїх дітей в доросле життя.

 

Карпачов.  Тетяна Геннадіївна не уявляє життя без своїх дітей і готова хоть сьогодні відправитись за ними у їх доросле життя. Чому ці діти не виходять з думок Тетяни Геннадіївни?  І яка вона, класний керівник випускників? І як змогли наші випускники завоювати її серце?

Розібратись в цій історії нам допоможуть наші експерти – випускники 2018 року.

 

Виступ 11 класу

 

 

Блок для директора

 «ОЛЬГА ФРЕЙМУТ»

Ведучий: Ми всі знаємо, що робить оператор – він управляє камерою. Актори грають, сценаристи пишуть. А що ж робить режисер? А режисер насправді робить все, щоб втілити в життя конкретне бачення картинки. Сьогодні ми говоримо про людину, яка наділена глибоким баченням того, як повинен виглядати кінцевий результат, людина, котра є зразковим керівником.

 

Заставка «Ревізора»

Вітаю вас, мої найдорожчі друзі! Ми – в Новомиколаївці, поряд з відомим навчальним закладом Дніпровького району. Сьогодні я, Оля Фреймут, тут, аби перевірити, як готується школа до випуску в доросле життя учнів 11 класу. Цікаво, а чи витримає шкільна громада зустріч із «Ревізором»?  Пішли зі мною перевіряти!

одягає рукавички. Випускники приймають участь

Отже…Я вже одягла свої рукавички…Проходьте, проходьте зі мною..Боже мій, дивіться яка тут краса! Дивіться, шо тут таке? Дивіться.

До школи веде прекрасна бузкова алея, на фоні якої зроблено мільйони  селфі та фото. Я не уявляю де ще і в якій школі ви таке побачите. Йдемо далі..

Скільки навколо зелені… Перед нами шкільне подвір’я. Ой, а куди це побігли діти?  Так це ж шкільна  їдальня! Там є смачні запіканки, які відповідають усім ГОСТ стандартам.

Ой рівень шуму на шумомірі зашкалює! А де це всі поділись? Ідеальна тиша…

Вчитель: - Тихіше. У нас іде урок .

Ольга:- А що відбувалося 2 хвилини тому?

Вчитель:-Ми готувалися до свята, яке незабаром буде у нашій школі.

Ольга – о це файно. За дисципліну вам плюс і а дозвілля учнів також.

Йдемо  далі…Дивіться…Боже…Дивіться…Так…Проходимо…Кабінет української мови, класна кімната наших 11-класників…Дивіться…Дивіться…Боже…Жодної пилинки…Дивіться.. Розумієте?...Дивіться…Дошка вимита…Дивіться? Хіба таке буває в травні місяці? Дивіться…Вона вимита…Все таке чепурненьке…Охайненьке… Дивіться…Чисті…Мої рукавички все ще чисті…Неймовірно…Хлопці, виведіть мене, будь ласка, на вулицю…Так….Я вам дякую…Чисті…Дивіться…Дивіться….

Отже, друзі, я провела тут час…І мої очі щасливі побачити тут неймовірну красу і чистоту, які панують в цій незвичайній школі....Програма «Ревізор»  та я, її ведуча, Оля Фреймут, рекомендує Новомиколаївську школу  всім батькам і майбутнім учням цього освітнього округу!

(до директора) Жіночко….Жіночко….…Не чує…Я вибачаюсь….Оля Фреймут, «Ревізор»…Ми рекомендуємо Ваш заклад…Дивіться…Дивіться…Я Вас вітаю! (обіймає директора) Я Вас вітаю!

Вип. В директора робота не проста,                     Шкільні проблеми, і сільські, й районні.                                                                                                  Документації щодня листків до ста,                                                                                                              Та ще й уроки, зошити, контрольні…                                                                                                  Журнали перевірити щораз,                                                                                                                               Тому і світиться її вікно щоночі.                                                                                                                Робота завжди забирає час,                                                                                                                              А ще якщо робить з душею хочеш.                                                                                                                Спасибі за вимогливість і волю,                                                                                                                Спасибі за повагу й розуміння,                                                                                                                Спасибі за комп'ютери у школі,                                                                                                                Спасибі за знання і за уміння.                                         

         

Вип. З іменем директора нашої школи в кожному учнівському серці прокидається ніжність і гордість. Добра Вам і здоров'я, дорога наша Олена Олександрівна, світлої долі та плідної праці на освітянській ниві. Хай Вам завжди таланить у всіх добрих починаннях.

БЛОК

ВЧИТЕЛІ

Випускниця: А ми повертаємо до нашого прямого ефіру. І на часі – погода.

На вимогу випускників українським гідрометцентром був складений особливий прогноз погоди на наступний навчальний рік у нашій школі. Тож яка метеорологічна ситуація передбачається та до чого слід готуватись слухайте далі.

Ведуча прогнозу

З 1 вересня у центральній області школи очікується приплив нового циклону. Атмосферу помітно пожвавить та освіжить легенький вітерець у вигляді учнів що перейшли з молодших класів до середньої ланки. У східних областях стовпчик термометру не перевищуватиме норму адже тут знають яке періодичне місце ртуті в періодичній системі які ії фізичні властивості та що з нею робити у разі надзвичайної ситуації.

На півночі буде спекотно. Подекуди від розваг, подекуди від нормативів. А в районі бібліотеки  спостерігатиметься той самий циклон що був і у центральних областях.

На південному заході очікуються дощі з чисел та фарб та незабаром хмари відступлять і буде сонце адже знання це світло.

І на завершення прогноз погоди у столиці себто кабінет директора. Тут як завжди. Клімат сприятливий для плідної роботи та нових звершень. Опадів не передбачається. На цьому все. Дякую за увагу! З вами була я - _________________! До нових зустрічей!

 

Випускник: Як на мене то доволі гарний прогноз! Звісно, адже в нашій школі працюють найкращі вчителі! І нашим випускникам надзвичайно приємно бачити їх обличчя у цьому залі! Кажуть, що від лікарів та вчителів ми завжди очікуємо дива, але коли воно дійсно відбувається то ніхто чомусь не дивується. На перший погляд справді ну що тут такого випустили черговий клас, але важко збагнути та усвідомити скільки сил вони витратили на те аби вони сьогодні побачили наших випускників такими які вони є!

(виступ для вчителів)

 

 

 

Випускник

Шановні вчителі! Всі ці одинадцять років ви допомагали нам у створенні прекрасного серіалу про наші шкільні роки. В ньому розповідь і про наше дитинство, успіхи, поразки, справжніх друзів, перше кохання… Цей фільм ми назвали «Одинадцять незабутніх років». І сьогодні ми хочемо сказати що ви – це «Краща кінокомпанія»!

Випускник.

У в день такий – урочистий, святковий,

Дозвольте вашу працю вшанувати

І квіти ці, принесені сьогодні,

Від всього серця вам подарувати

( Вручення квітів вчителям)

(пісня випускників)

Випуск, випускний

Завтра вже не треба йти до школи

Випуск, випускний

Вас ми не забудемо ніколи

 

Радісний цей день і час

Атестат сьогодні має кожен з нас

Та чомусь всі батьки

Розуміють діти їх випускники

 

Будили нас кожного ранку

Бажали нам смачного сніданку

Водили нас за руку до школи

Ми це не забудем ніколи ніколи

Та час промайнув

Випуск

Дорослими стали

Ний

Нам треба сказати що не сказали

Спасибі рідненькі за все що нам дали

Випуск, випускний

Завтра вже не треба йти до школи

Випуск, випускний

Вас ми не забудемо ніколи

 

Знаєм ми що час нам іти

Досягати своєї мети

Витріть сльози шановні батьки

Ми дорослі вже ми випускники

 

Вірте в нас що все здамо

І найвищі бали будуть в ЗНО

Вчителі знання давали

Вимагали щоб усе ми пам’ятали

 

Який склад яка будова

Про що йдеться про що мова

Хто коли та що відкрив

Скільки років він прожив

Багато питань ще можна назвати

 Та часу не хочеться нам витрачати

Прийміть нашу люб’язність від серця вітання

І на останок такі побажання

Хай буде достаток у кожному домі

Хай будуть здорові всі друзі знайомі

Щоб ви вчителі ще дітей наших вчили

Ну і звичайно щоб ми їх учили

 

Випуск, випускний

Завтра вже не треба йти до школи

Випуск, випускний

Вас ми не забудемо ніколи

 

Знаєм ми що час нам іти

Досягати своєї мети

Витріть сльози шановні батьки

Ми дорослі вже ми випускники

 

Випуск, випускний

Завтра вже не треба йти до школи

Випуск, випускний

Вас ми не забудемо ніколи

 

Знаєм ми що час нам іти

Досягати своєї мети

Витріть сльози шановні батьки

Ми дорослі вже ми випускники

 

 

 

БЛОК ДЛЯ БАТЬКІВ

«КОХАНА МИ ВИПУСКАЄМО ДІТЕЙ»

Карпачов:

Герої, яких ви неодноразово бачили на цій сцені вам уже добре знайомі, але такими красивими та елегантними вони були не завжди. Настав час познайомитись з тими людьми, які весь час були так би мовити за кадром. Це люди які пройшли випробування домашніми завданнями, батьківськими зборами, протертими джинсами та рваними портфелями, іспитами. Та що там говорити, ви зараз самі з ними познайомитесь. Це шоу «Кохана, ми випускаємо дітей» зустрічайте наших героїв!

Карпачов

Доброго вечора, шановні батьки, розкажіть нашим глядачам, що привело вас до нашої студії, з якими проблемами ви зіткнулись готуючись до випускного.

Батьки: Підготовка до ЗНО! Вибір сукні!

Карпачов : Отже, давайте розберемось детальніше. Як ви впорались зі своїм першим завданням вибором одягу для випускного?

Випускниця: Можна про це ми розкажемо?

 

- Ой гарненька в тебе, доню, фігурочка!

- В цьому платті мамо я ніби дурочка!

- Та купуйте вже що хочте, я плачу!

- Ні, я іншого хочу!

- Нашо ,доню, оцей крик істеричний?

Може купимо костюм? Він практичний.

- Та беріть і те, і те. Я плачу!

- Ні, я іншого хочу!

- Мамо візьмемо оце: воно модне,

водночас таке просте і благородне!

- Ну давайте вже скоріш! Я плачу

Ні! Я іншого хочу!

 

+ пісня, слова і коровай

 

Пісня для батьків

 

Слов любви еще недо сказано

Сколько, родные наши, для вас?

Двери нам в жизнь открываете,

Частичку души отнимая сейчас (2 раза).

Мама, родная, взгляни на меня.

Сердце тебе эту песню поет.

Знай: буду лучшей я для тебя. Люблю.

 

Припев:

Кто подставит крепкое плечо тебе,

Скажет мудрые слова, посоветует,

Как жить, мне жить,

Спину не сгибать свою назло судьбе,

Именем и честью свято дорожить, дружить..дружить

 

Взгляни, мой отец, сейчас на меня.

Моя ладонь превратилась в кулак.

Я твердый  характер возьму от тебя.

Вот так!

 

Впереди у нас воля вольная,

Что теперь нам с нею делать?

Скажи, скажи.

Улететь хотим, но тянем все равно,

Головы на плечи терпеливе сложить .. сложить.

Родныеглазаглядят на меня.

О том, что я вырос, не надо грустить.

Пока не сумел я чего-то понять, прости.

 

Родные, вы в серце моем навсегда.

Спасибо за все, что выдать  мне смогли.

Мне светом любви будет ваша звезда… в  пути.

 

 

Вип. Прощальний вальс….Скільки в ньому спогадів,мрій і сподівань,радості і смутку,світлої печалі…..Які щемливо-ніжні почуття охоплюють душу!Переповнює серце любов до життя,до своєї юності,до вас,дорогі вчителі,до вас, однокласники…..

Сьогодні,може,як ніколи,ми відчуваємо,що школа-це наш рідний дім,адже тут ми виросли.І сьогодні зал у сяйві кваітів і святкового вбрання  ніби притих, щоб попрощатися з нами, провести нас у далеку дорогу, яка називається дорослим життям.

ВАЛЬС

 

Ведуча

11 років тому ви прийшли до школи,

11 разів з тих пір схилялися до шкільного порогу осінні айстри, прошуміло над школою 11 зимових хуртовин, 11 весен буяли білим цвітом. І всі ці 11 років поруч з вами по бурхливому шкільному морю йшли ваші вчителі. І в цей урочистий вечір, прийміть слова привітання від них.

  (номер від вчителів)

 

 

1-й Вчитель:

Рушник – на щастя – долю оберіг,

Прийміть в дарунок від своєї мами.

Щоб він завжди вас у путі беріг

Й вертав додому рідними шляхами.

 

2-й Вчитель:

Ідіть вперед,

Не бійтесь перешкод

Для вас відкриті всіх наук дороги

А мамин рушничок

Хай прокладе щасливий шлях

До звершень й перемоги.

 

Ведуча

Два крила в рушничка,

Мов два птаха,

Понесуть у далекі світи.

Мамо й тату, любов ваша ніжна

Завжди буде із ними іти.

Подаруйте рушник на дорогу,

Щоби, як там не склалось життя,

Серцем би повертав до порогу,

Із якого підуть  в майбуття.

 

(пісня Родина, родина) царемонія з рушниками

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лагода Євгенія Олександрівна
    Підкажіть будь-ласка на яку пісню, в блокі вчителів, випуск випускний
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
20 липня 2018
Переглядів
11963
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку