Сценарій збору органів учнівського самоврядування

Про матеріал
Матеріал, насичений інтерактивними вправами, містить цікавий матеріал щодо організації зборів учнівського самоврядування. В рамках учнівського конкурсу "Лідер року 2020"
Перегляд файлу

ЗБІР ОРГАНІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

«HAPPY LAND»

Що ж таке це самоврядування,

як співпрацює воно з навчанням.

Швиденько  вам розкажемо

Ще й наочно  все покажемо.

Голова  Ради учнівського самоврядування. Мої щирі вітання всім, хто завітав до нас. Прекрасний і водночас тривожний сьогодні світ. І кожна дитина – це окремий світ фантазій, творчості, бажань, мрій. Їй багато дано. Багато й вимагається від неї. І щоб не загубитися, не збитися з правильного шляху, кожному з нас потрібен орієнтир. Ми народились в різний час, в різних сімʼях. Полюбляємо різну їжу та слухаємо різну музику. Деколи ми говоримо різними мовами, дивимося різні фільми і не маємо спільних друзів. Але у нас є одна спільна риса – всі ми учні найкращої школи!

Вилянська школа випустила в світ не одну відому людину. Серед випускників є вчителі, лікарі, будівельники, письменники, художники і навіть депутати.  Можливо, що присутні сьогодні теж будуть мати успіхи в майбутній кар’єрі, але найголовніше – бути добрими людьми, бо саме на таких тримається сьогодні світ.

Шкільні роки стануть незабутніми і значно вплинуть на характер кожного з вас. А одним із шкільних орієнтирів повинна стати участь у роботі учнівського самоврядування. Це свій мікросвіт, у якому учні спільно з вчителями-координаторами  господарюють, творять, керують,  приймають і виконують власні рішення. Шкільна республіка «Країна майбутнього» створена для того, щоб життя в школі зробити змістовним і цікавим, щоб кожен зумів би себе реалізувати.

Я – Ярова Анастасія, учениця 9 класу

Роль моя тут всім відома –

Я навчаюся у школі,

Все люблю творить нове,

Цим і школа в нас живе

Я довго думала про те,

Що вам цікаво знати,

Як виступ свій підготувати

І що вам показати.

Як вкластися у декілька хвилин,

Цього я ще не знаю.

І розказати так про все,

Щоб вам було цікаво.

Щоб часу не витрачати,

Давайте асоціативний кущ складати.

Інтерактивна вправа «Я – лідер»

Інструкція: викласти своє бачення особистості лідера нашої школи, описати його одним словом.

Комунікабельний  відкритий   чесний   інноваційний    мобільний   сучасний

 

C:\Users\ASUS\Desktop\unnamed.jpg

Пристрасний   креативний терплячий    наполегливий  компетентний

 

Наступна вправа « Дерево бажань » (5 хв.)

 

 

 

 

C:\Users\ASUS\Desktop\d0bdd0b0-d0b3d0bed0bbd0bed0b2d0bdd183.png

Інструкція: вам пропонуються кольорові папірці, на яких треба написати, де можна застосувати ваші лідерські здібності. У яких сферах ви хотіли б їх проявити. Скільки б не було б прочитано, але бажання щось змінити, дати можливість нам бути собою, відчути, що ми не сторонні спостерігачі, а активні учасники шкільного життя – ось що повинно бути першочерговим для нас. Зараз ми з вами пропрацюємо основний блок, центр інформації наших зборів. Оскільки саме зараз ми повинні визначити основну форму співпраці.

 

 

 

 

 

 

Карта знань

 «Учнівське самоврядування»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Руханка

«Ведмідь Чарлі «Аґаду»

Інструкція: ведмедик Чарлі і його запальний танець допоможе провести надзвичайно продуктивну руханку, подарує учням позитивні емоції і додасть енергії для успішного навчання.

Голова  Ради учнівського самоврядування. Учнівське самоврядування – у нашій школі сьогодні  це доросле і серйозне життя, це активна життєва позиція, це формування особистісних рис, можливість проявити свої лідерські здібності та навчитися бути лідером. Тому нам потрібно розвивати уміння жити серед людей, створювати позитивне виховне середовище, в якому є місце для кожної ДИТИНИ, для кожної її ідеї. 

Зараз ми з вами сладемо і затвердимо правила активного учасника шкільного самоврядування, опрацювавши хмаринку тегів.

Інтерактивна вправа «Хмаринка тегів»

C:\Users\ASUS\Desktop\лідер року\Word Art.jpeg

Психонастанови – теги лідера Вилянської школи

  1. Мрій!                                       5. Не бійся!
  2. Дій!                                         6. Вдосконалюйся!
  3. Твори!                                    7. Мотивуй!
  4. Досліджуй!                                 8. Пізнавай!

 

Вправа  «Літературна хвилинка»

Час на 12 речей

Знайди час помріяти - це піднесе твою думку до небес.

Знайди час працювати - це ціна успіху.

Знайди час для роздумів - це джерело сили.

Знайди час для розваг - це таємниця молодості.

Знайди час на питання - це основа знань.

Знайди час на молитву - це дорога до Бога. Молитва вимиває порох землі з твоїх очей.

Знайди час допомогти і втішитися друзями - це джерело щастя.

Знайди час любити - це таємниця життя.

Знайди час посміхатися - це допомагає в життєвих турботах.

Знайди час милуватися красою - вона скрізь навколо тебе, в природі.

Знайди час на підтримку здоров'я - це справжній скарб життя.

Знайди час планувати - це таємниця, як знайти час на перших 12 речей.

Голова  Ради учнівського самоврядування. Самоврядування в нашій школі – це свій мікросвіт, у якому учні спільно з вчителями-координаторами  господарюють, творять, керують,  приймають і виконують власні продуктивні рішення.

Про учнівське самоврядування сьогодні говорять усі, однак розуміють це по-різному. Самоврядування передбачає, що його органи мають реальні права, а не лише обов'язки, і реально відповідають за свою роботу.

 

 

Фідбек  роботи учнівського самоврядування

«HAPPY LAND»

Вересень – організація, вибори учасників учнівського самоврядування. Тиждень протидії булінгу "Не вдавай, що не бачиш!"

Жовтень – учні, вчителі та працівники Вилянської школи приєдналися до збору продуктів харчування та смаколиків для воїнів, які на даний час знаходяться в зоні проведення ООС та захищають нас усіх та нашу рідну неньку - Україну від лихого нападника.

Листопад – ТИ ПРИНІС МЕНІ ЯБЛУКО? Лінійка пам'яті. Перегляд анімаційного ролика "Голодний Дух" (до Дня пам'яті жертв Голодомору), "Колискова Голодомору".

Грудень – загальношкільний захід «Українська хустка - символ жіночої краси та волелюбності». Флешмоб під гаслом "Зроби фото з хусткою".

Січень – організація і проведення «Кольорового тижня». Усі класи школи брали участь у вікторинах, артпроектах, фотоквестах, руханках, веселих перервах та кольорових солодощах. 29 січня 2020 року відбувся ІІ етап районного конкурсу солістів-вокалістів та читців «Зіркова мрія - 2020» в рамках проведення обласного фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії-2020». Наші учасники: Стебельська Ліліана (2 клас), Терлецька Дар'я (4 клас),  Ружанська Катерина (7 клас). У школі запустилася ігрова імпровізація (гепенінг): кожен учень може проявити свою соціальну активність в Інтернет – мережах з допомогою хештегів.

Про нас трішки розказала,

Та всього не показати,

Треба більше часу мати.

Й учням більше участь брати.

 

 

Публічний виступ

Мій фактор успіху

Успіху в житті сприяє формула: ідея + віра в неї + робота на результат. Розшифрую. Для мене ідея – це причина, яка повинна мати наслідок. Важливо робити те, що ти любиш, у що віриш. Я б навіть сказала, фанатично любиш, вважаєш справою всього життя, і тоді життя буде сповнене успіху!

Але все йде від ідей, вони виникають спонтанно і можуть бути божевільними, головне – знати, що немає нічого неможливого. У мене не ідеальна фігура, у мене є шрами, бо в мене є своя власна історія. Комусь я подобаюсь, а комусь – ні. Іноді я різна, деколи роблю і кажу божевільні речі, але я – особистість, і впевнено йду до мети, бо я вмотивована: батьками -  вдома, вчителями – в школі.

Фактор успіху -  це працьовитість в одному флаконі з вибором мети. Якщо придумати свою власну ідею і наполегливо її реалізовувати, то успіх обов'язково стане супутником.

Немає нічого дієвішого для досягнення успіху, ніж зосередженість і дисципліна. Без дисципліни успіх неможливий, тому що успіх не буває разовим досягненням. Тому потрібно час від часу здійснювати маленькі успіхи, щоб прийти до великого.

Я думаю, найголовніше – вчасно зрозуміти, яке заняття для тебе може бути справою всього життя. Людина продовжує жити в людях, які її пам'ятають і люблять, і в своїх справах. І краще, щоб тебе згадували з любов'ю, ніж проклинали. Успіх, на мій погляд, – це привносити щось хороше в це життя, а не забирати.

Всі досягають успіху по-різному: хтось силою, хтось неймовірними зусиллями, а хтось – з легкістю, ніби це звичайна буденна річ.

Думаю, у кожного є внутрішня тяга, яка і веде, просто потрібно вміти до неї прислухатися і вірити їй. Саме вона і підкаже, яку освіту обрати і коли потрібно відпустити, а коли – наполягати.

Сучасний темп  життя кидає нас у вир шалених потоків інформації, планів, цейтнотів, дедлайнів. Як серфінгісти ми підкорюємо ритм цього всього,ловлячи хвилю успіхів. Вище, стрімкіше. До зірок. Головне не зійти з дистанції. Ось і мій фактор успіху:

Робити усе, що ваша душа просить!

Бути завжди першою і стояти рівно!

Тримати удар!

Не чекати весну, літо, вечора п’ятниці, комплімент чи відчуття щастя!

Танцювати, не звертаючи увагу на погляди!

Хвилини щастя – не кінцевий результат, а моє життя!

Кидайте виклики особисто собі. І робіть трошки більше, ніж можете.

Попереду ціле життя! Тож не забудьте натиснути Enter!

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Форись Олена Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1860
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку