Сценарій змагань до Дня цивільного захисту

Про матеріал
Розроблений матеріал сприятиме формуванню в дітей комплексу навиків і вмінь діяти індивідуально та колективно у будь-яких екстремальних ситуаціях; розвивати фізичні показники, загартованість; стимулювати розвиток витривалості, мужності, рішучості, кмітливості; формувати в дітей навики орієнтування в повсякденному житті, під час надзвичайних ситуацій, що спричинені техногенними, природними катастрофами. Матеріал допоможе перевірити якість засвоєння учнями знань, набутих умінь та навичок із цивільного захисту. Формувати вміння спостерігати, аналізувати, робити висновки; правильно й критично оцінювати свою поведінку в надзвичайній ситуації, а також вчинки товаришів, знаходити учнями правильне рішення.
Перегляд файлу

 

 

 

Сценарій до Дня цивільного захисту

«Завжди напоготові»

(Спортивні розваги для учнів 5- 6 класів)

 

 

Мета - сприяти формуванню в дітей комплексу навиків і вмінь діяти індивідуально та колективно у будь-яких екстремальних ситуаціях; розвивати фізичні показники, загартованість; стимулювати розвиток витривалості, мужності, рішучості, кмітливості; формувати в дітей навики орієнтування в повсякденному житті, під час надзвичайних ситуацій, що спричинені техногенними, природними катастрофами. Перевірити якість засвоєння учнями знань, набутих умінь та навичок із цивільного захисту. Формувати вміння спостерігати, аналізувати, робити висновки; правильно й критично оцінювати свою поведінку в надзвичайній ситуації, а також вчинки товаришів, знаходити правильне рішення.

Виховувати працелюбність, чесність, відвагу, дисциплінованість, увагу до ближнього, потребу жити в мирі та злагоді, займатися фізкультурою та спортом для зміцнення здоров`я; здатність приходити на допомогу людям; у разі потреби діяти обізнано, спокійно, особисто й колективно. Виховувати почуття співпричетності до долі та проблем інших, відповідальність за близьких, оточуючих, власну Батьківщину.

Форма проведення: змагання

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    Хід змагання

Вчитель – Добрий день, дорогі друзі! Сьогодні ми запросили вас взяти участь у грі, приуроченій  Дню цивільного захисту, назва якої  «Завжди напоготові»

 За цей рік Україна пережила  багато повеней,які принесли не тільки руйнування споруд чи доріг ,матеріальних втрат, але й людського життя. Тому сьогодні , наші спортивні змагання будуть містити тренувальні вправи боротьби із водною стихією. Важливо у таких ситуаціях, щоб людина не розгубилася, взяла себе в руки й пригадала, як поводитися за таких обставин, як урятуватися самій й як допомогти вижити іншим.

 Для цього у нас є дві команди:

– «Всезнайки»

Капітан. Наш девіз:   Ми завжди напоготові,

                                      Всім допомогти готові.

                                      А знання – це наша сила.

                                       Застосуємо їх вміло.

  • Та команда  «Рятівники»

Капітан. Наш девіз:       Ми – загін рятівників,

                                        Дружних, вмілих малюків.

                                        Ми тренуємо руки, ноги,

                                           Не страшні нам перешкоди,

                                          Всіх врятуємо з біди!

Вчитель Шановні учасники команд, кожен з вас повинен під час змагань дотримуватись правил техніки безпеки: не штовхатись, бути толерантним зі своїми товаришами, обережними зі спортивним інвентарем. 

А оцінювати майстерність наших учасників будуть судді:

1. _____________________________________

2. _____________________________________

3. _____________________________________

4. _____________________________________

Вчитель – Для виконання державного гімну стояти – струнко!

(Звучить гімн)

А зараз слухайте завдання естафет:

Естафета «Збираємо аптечку»

 Команди  шикуються в колону  по одному. На відстані 10 метрів від команди  на підлозі лежать медикаменти, які ви повинні зібрати у санітарну сумку. Естафета закінчується тоді, коли останній гравець повернеться із укомплектованою сумкою до лінії старту. Виграє команда, яка раніше справилась з завданням.

Естафета «Рятівник»

  За сигналом учителя направляючі кожної команди біжать до своїх команд і беруть за руки наступного учасника своєї команди. Тепер вони біжать парами, тримаючись за руки, оббігають місце повороту і повертаються знову до своїх команд. Після цього у гру вступають треті номери команд, які беруться за руки з другими і так доти, доки всі гравці не пробіжать парами. Перемагає команда, яка закінчить біг першою без порушень правил.

Вчитель – Дорогі учасники змагання уже пройшло декілька видів змагань. А зараз вашій увазі результати перших двох конкурсів.

(Слово суддів)

Естафета  «Подолай стихію»

  У капітанів команд в руках скакалки. За сигналом вони перші біжать до стійки, оббігають її, повертаються назад і подають один кінець скакалки другому гравцеві, а другий залишають у себе в руці. Потім обидва тримають скакалку поблизу підлоги, біжать уздовж своєї колони:один праворуч, другий-ліворуч. Гравці в колоні перестрибують через скакалку. Добігаючи до кінця колони капітани команд залишаються там, а другі біжать зі скакалками вперед і продовжують гру. Естафета закінчується тоді, коли останній гравець повернеться зі скакалкою до лінії старту. Виграє команда, яка раніше справилась з завданням.

Естафета «Перенесення потерпілого»

Учасники стають парами та подають один одному руки так, щоб вони переплелися. Долають дистанцію несучи м’яч  зверху на руках. Естафета закінчується тоді, коли остання пара повернеться до лінії старту. Виграє команда, яка раніше справилась з завданням.

Естафета «Водокачка»

Команда шикується в колону по одному, на відстані витягнутої руки один від одного. По команді учасники передають відро один одному. Естафета закінчується тоді, коли останній гравець повернеться з відром до лінії старту. Виграє команда, яка раніше справилась з завданням і менше зробила помилок (відро не можна перевертати).

Вчитель – Ось і завершилося змагання. І зараз на вас чекає хвилююча мить – нагородження. Кожен з вас приклав максимум зусиль для того, щоб заробити якомога більшу кількість балів для своєї команди. Тому природно, що кожному з вас хотілося б здобути перемогу. Але за законом змагань переможцем стає лише одна команда. Тож бажаю всім вам успіху і надаю слово головному судді змагань.

Вчитель – Отож, як бачимо, іноді складні життєві обставини вимагають від людини мужності та рішучості, вмілості та вправності, вміння не розгубитися у складній ситуації. Я гадаю, що тепер  ви, діти, будете сприяти зміцненню свого здоров’я та якісно вивчати «Основи здоров’я», щоб подолати будь-які проблеми.

Вчитель Дякую всім за співпрацю. До нових зустрічей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
2570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку