Що таке технологія. Основні види технологічної діяльності у побуті. НУШ технологія 5 клас

Про матеріал
Створено відповідно до модельної навчальної програми «Технології. 5–6 класи» для закладів загальної середньої освіти (авт. Ходзицька І. Ю., Горобець О. В., Медвідь О. Ю., Пасічна Т. С., Приходько Ю. М.), що рекомендована Міністерством освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 12.07.2021 №795)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке технологія. Основні види технологічної діяльності у побуті.

Номер слайду 2

Зміст уроку. Мінімаркетингові дослідження4 Проєктування як вид діяльності1 Основні етапипроєктної діяльності2 Графічні зображення в проєктуванні3

Номер слайду 3

Актуалізація знань. Чи знаєте ви, що означає термін «проєктування»? А що таке проєкт?Із чого починається створення нового виробу?Які ви знаєте правила внутрішнього розпорядку в навчальній майстерні? Які ви знаєте правила безпечної праці?

Номер слайду 4

Проєктування як вид діяльностіДіяльність, під час якої розробляють та обґрунтовують зовнішній вигляд майбутнього виробу, визначають його властивості та спосіб виготовлення, називається проєктуванням. Проєкт — це нова ідея, задум, призначений стати майбутнім виробом. Де використовується проєктування?будівництво авіація автомобілебудування виготовленні одягу

Номер слайду 5

ПРАКТИЧНА ВПРАВА

Номер слайду 6

Основні етапипроєктної діяльності

Номер слайду 7

ПРАКТИЧНА ВПРАВА. Який етап проєктної діяльності зображено на малюнку?

Номер слайду 8

ПРАКТИЧНА ВПРАВА. Який етап проєктної діяльності зображено на малюнку?

Номер слайду 9

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПІДГОТОВЧИЙ ЕТАПКОНСТРУКТОРСЬКИЙ ЕТАПТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЕТАПЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАППРАКТИЧНА ВПРАВА

Номер слайду 10

Графічні зображення в проєктуванніЕСКІЗ (МАЛЮНОК)виконують від руки;відображає зовнішній вигляд виробу, як його уявляє розробник. КРЕСЛЕНИКвиконують за допомогою креслярських інструментів, із зазначенням усіх розмірів, масштабу тощо. ОБ’ЄМНЕ ЗОБРАЖЕННЯостаточний вигляд виробу із різних боків.

Номер слайду 11

Мінімаркетингові дослідження. Цей вид діяльності передбачає збір інформації щодо майбутнього виробу. Виріб має бути таким, щоб якнайкраще відповідати бажанням і потребам споживачів. Анкета — це низка запитань, на які опитуваний має дати стислі відповіді. Етапи проведення анкетування:

Номер слайду 12

Рефлексія1. Який технологічний процес називається проєктуванням?2. Назвіть основні етапи проєктування виробу.3. Люди яких професій створюють проєкти нових виробів?4. Які графічні зображення є в проєктуванні?5. Що таке мінімаркетингове дослідження?

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Скласти асоціативний кущ до слова «проєкт» за допомогою цифрових засобів. Надіслати в гугл-клас. Приклад:

pptx
Додано
7 серпня 2023
Переглядів
2864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку