Що ви знаєте про професію "кухар"?

Про матеріал
Презентація для дітей до Міжнородного дня кухаря і кулінара. Професія кухаря – одна з найдавніших, дуже творчих і завжди актуальних. Це нескінченний простір фантазії для тих, кому подобається створювати нові приголомшливі смаки та відкривати маленькі дива іншим через власну кулінарію. В презентації містяться: 1. Відомості про професію "кухар"; 2. Завдання для учнів; 3. Вправи та запитання; 4.Гра"Простіше простого".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що я знаю про професію «кухар»?

Номер слайду 2

Кухар –це не просто професія, це – мистецтво!20 жовтня – міжнародний день кухаря і кулінара

Номер слайду 3

Професія кухар, що це означає?

Номер слайду 4

Кухар - це фахівець з приготування їжі. Доброго кухаря іноді називають чарівником, адже він може з самих звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який доставить радість і насолоду людям.

Номер слайду 5

Давайте разом складемо вимоги до професії кухар:1. Click to add Title2. Click to add Title3. Click to add Title4. Click to add Title5. Click to add Title

Номер слайду 6

Гра «Простіше простого»Як називається документ в якому міститься інформація про інгредієнти та їх кількість для страви?

Номер слайду 7

Гра «Простіше простого»Курячий солярій – це?

Номер слайду 8

Гра «Простіше простого»Яка риба в святкові дні одягає шубу?

Номер слайду 9

Гра «Простіше простого»Що італійці їдять кілометрами?

Номер слайду 10

Які на вашу думку у професії «кухар» є плюси і мінуси?

Номер слайду 11

Як називається ця людина?

Номер слайду 12

Як називається ця людина? Спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів, для чого необхідний вишуканий смак, фантазія і винахідливість

Номер слайду 13

Як називається ця людина? Організовує процес приготування продуктів. Визначає якість сировини, розраховує його кількість для отримання порцій готових продуктів, калорійність добового раціону. Розробляє рецепти нових фірмових страв і становить на них технологічні карти. Оформляє необхідну документацію, інструктує кухарів.

Номер слайду 14

Незвичними для нашого слуху, але необхідними в ресторанному справі є такі спеціальності: соус’є (фахівець з приготування соусів); грільє (спеціаліст з грилевой обсмажуванням); ентреметьє (цей кухар відповідає за овочеві страви і гарніри); патисьє (строго кажучи, пекар, відповідає за власну выпечную продукцію ресторану); пассоньє (готує рибу); роттисьє (спеціаліст з м'ясних страв і соусів до них), а також ряд інших. Структура кулінарної бригади складна, і кожен кухар працює на користь загальній справі під керівництвом шефа, використовуючи власний вузькоспеціальне інструментарій навичок.

Номер слайду 15

Де може працювати кухар?

Номер слайду 16

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого. Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Кухар – це людина, професією якої є приготування їжі.

pptx
Додано
17 жовтня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку