Школа - учні - батьки

Про матеріал
Презентація - звернення до батьків про співрацю з школою, про контроль та допомогу своїм дітям. Заклик про небайдужість до дитячих успіхів та невдач.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Школа –учні – батьки. Що заважає і що допомагає дитині вчитися?Осташковецька ЗОШРоща Діна Вікторівна

Номер слайду 2

Хто хоче працювати, шукає можливості, хто не хоче — шукає причини.   Е. Маккензі. Цей відомий афоризм можна перефразувати і для учнів: «Хто хоче вчитися, той шукає можливості, хто не хоче  - шукає причини»

Номер слайду 3

Що ж заважає сучасній дитині вчитися? Друзі4 Проблеми зі здоров`ям. Лінь1Інтернет (соціальні мережі)2 Комп`ютер, телевізор, телефон35 Певні риси характеру (неуважність, незібраність, нерішучість)6

Номер слайду 4

Що ж допомагає сучасній дитині вчитися? Друзі4 Чітка мотивація (вступ до вузу)Батьки1 Вчителі2 Книги, інтернет35 Певні риси характеру (цілеспрямованість, працьовитість, наполегливість)6

Номер слайду 5

Вчителів та батьків об`єднує єдина мета – успіх та гарні результати навчання дитини. А досягнути цього можна лише у тісній співпраці. (Відео)

Номер слайду 6

Як батькам заохотити дитину до навчання? Перш за все, є те, чого робити не потрібно: Не потрібно залякувати і карати, цим ви прищепите дитині не любов до навчання, а страх перед вами. Не потрібно платити за гарне навчання - цим ви розвинете у дитини споживацьке ставлення до життя взагалі, і до вас зокрема. Не потрібно ставити умови і обмеження в категоричній формі - нічого, крім негативних емоцій у дитини це не викличе.

Номер слайду 7

З іншого боку, потрібно і навіть необхідно: З самого дитинства заохотити дитину до постійного здобуття нових знань. Сприяти дитині в навчальному процесі, але не робити нічого за дитину. У випадку якщо є проблеми з вчителями, залагоджувати їх дипломатично. У разі проблем з однолітками в школі, намагатися вирішити їх разом з дитиною. Пояснити дитині, наскільки важливий результат отримання знань. І, нарешті, батькам необхідно пам’ятати, що життя людини не може складатися тільки з роботи і навчання, навіть якщо цій людині всього сім, дванадцять чи п’ятнадцять років.

Номер слайду 8

Як навчити дітей вчитися ? Розпочати потрібно з відношення батьків до навчання в школі і ситуації в середині сім'ї. Байдуже ставлення батьків до успіхів дитини, до школи знижує цінність освіти в очах дитини.

Номер слайду 9

Як навчити дітей вчитися ? Завдання батьків: - позитивна мотивація до навчальної діяльності дитини; - небайдуже та позитивне ставлення батьків до школи; - знання вікових та індивідуальних особливостей своєї дитини.

Номер слайду 10

Як навчити дітей вчитися ?«П'ять шляхів до серця дитини»Діти – це життєва мудрість, майстерність і мистецтво. Діти не тільки і не стільки джерело радості, це щастя створене власною працею. В. Сухомлинський1. Перед вами діти. Вони поводяться як діти. 2. Буває, що їхня поведінка нервує батьків. 3. Якщо я виконаю свої батьківські обов'язки і любитиму дітей, незважаючи на їхні провини, вони виправляться, коли подорослішають. 4. Якщо я люблю їх незважаючи ні на що, вони відчуватимуть упевненість у собі і мою підтримку.«Мистецтво дарувати любов»Будьте гарними батьками для своїх дітей! Вони будуть вам вдячні!На кожному етапі розвитку дитини ми використовуємо різні «мови» нашої любові. Тому для батьків важливо обрати саме ту «мову» (дотик, слова заохочення, час, подарунки, допомогу), яка веде до серця дитини.

Номер слайду 11

Як навчити дітей вчитися ?Встановити контакт з дитиною. Не забувати похвалити дитину, якщо вона заслужила це. Перейти до щоденного контролю над виконанням домашнього завдання. Мати чіткий розпорядок дня. Встановити час і робоче місце для приготування уроків. Привчити дитину не відволікатися під час занять. Зробити період включення в роботу мінімально коротким. Відкладати всі справи, щоб допомогти дитині в навчанні. Не впадати у відчай, якщо негайних успіхів не буде. Стримано ставитися до процесу навчання.

Номер слайду 12

Як же навчити дітей вчитися ?Як встановити контакт з дитиною? усунути все, що породжує конфлікт; перестати читати нотації; не забувати хвалити, якщо дитина заслужила на це;не можна відразу покладати великих надій на виправлення навчальних справ; цікавитися, чим живе ваша дитина; поступово входити в життя дитини, втягувати її в життя сім'ї; вибрати спільну справу, яка викликала б інтерес у школяра і була знайома батькам; спільно планувати бюджет.

Номер слайду 13

Як же навчити дітей вчитися ?Як організувати допомогу дитині в навчанні?щодня перевіряти виконання домашніх завдань; створювати атмосферу доброзичливого ставлення до прохань про допомогу; ніколи не відмовляти в допомозі, відкладати всі справи; батьки повинні самі пропонувати допомогу;пам'ятати, що негайних результатів не буде.

Номер слайду 14

Як же навчити дітей вчитися ?Як домогтися систематичного виконання домашнього завдання? домагатися неухильного і систематичного виконання уроків; ставитися до уроків як до серйозної і важливої справи; не можна відкладати виконання уроків з неважливих причин; домагатися виконання домашнього завдання в певний час і в відведеному для цього місці;домагатися, щоб період включення в роботу був коротким; не дозволяти відволікатися на сторонні справи.

Номер слайду 15

Шановні батьки!Не забувайте про те, що перш за все на Вас лежить відповідальність за виховання і навчання Ваших дітей!Конвенція про права дитини, ст.18. Батьки або у відповідних випадках законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини

Номер слайду 16

Заняття в школі можуть лише надати розумові правила, добуті чужою працею. Але здатність користуватися ними розвиває виключно домашня самостійна праця І. Кант

Номер слайду 17

Ще раз хочу наголосити на необхідності тісної співпраці батьківського та педагогічного колективу за формулою «батьки-діти-школа» І якщо ми, разом з вами, шановні батьки, нині допоможемо нашим дітям розвинути потребу в знаннях, уміння набувати їх, то ці важливі якості залишаться з нею і після закінчення школи. Я впевнена формула «батьки-діти-школа» перейде у формулу «Школа, родина, дитина – успіх».

Номер слайду 18

Наші побажання: Займайтеся зі своїми дітьми, допомагайте їм. Не залишайте в складній справі дитину на самоті. Процес навчання – найважча справа в житті людини.

Номер слайду 19

Наша подяка: Батькам,які дбають про навчання та виховання своїх дітей - учнів нашої школи і це заслуговує поваги!

Номер слайду 20

«Наші діти — це наша старість, погане виховання — це наше  майбутнє  горе, це наша провина перед іншими людьми».(А. С. Макаренко)«Дитина — дзеркало сім'ї: як у краплі води відбивається сонце — так у дітях відбивається моральна чистота матері й батька. Завдання школи  та батьків — дати кожній дитині щастя». (В. О. Сухомлинський)

Номер слайду 21

Шановні батьки!Зв'язок родини та школи — питання відкрите і дуже болюче. Але педагогічний союз учителя і батьків – це могутня сила виховання. Усе частіше ми скаржимося на втрату традицій родинного виховання, відсутність психологічної культури серед оточуючих. Людство не вигадало нічого живішого та більш конструктивного, ніж діалог. Саме діалог допомагає знаходити спільну мову з кожною людиною, згуртовувати батьків та вчителів, ра­зом створювати гуманне середовище для виховання дітей та... Вчитися, виховуватися, зростати самому.

Номер слайду 22

У нас у всіх є можливість вибору. Але саме від Вас залежить, якою виросте Ваша дитина. Школа – щось корегує, але ми ліпимо з того, що вже замішано. Реальні вчинки – ось що формує поведінку дитини, а не слова та повчання. (Відео)

Номер слайду 23

Світло у вікні будинку… Які почуття воно викликає у наших дітей? Радість, що на тебе чекають? Щасливе зітхання: «Ну от я і вдома»; роздратування: «Ну чого їм не спиться, що їм треба від мене!», побоювання «Як пройти тихенько, щоб обійшлось без скандалу та галасу»? Яка із цих думок виникне у вашої дитини. Коли вона стане на поріг рідної домівки, – залежить саме від вас, батьки, від вашого вміння знайти компроміс у відносинах із нею, допомогти порадою і зарадити у біді.

Номер слайду 24

Батьки і діти. Батьки і діти — це любов і сльози,Це вічне щастя і одвічний біль. Це сонце і тепло, сніги й морози,Мед на вуста й на вічні рани сіль. Як на троянді — колючки і квіти,Так і в житті є радість і печаль. Високі мрії й дуже різні діти... Чомусь таке трапляється, на жаль. Всім хочеться все мати в ідеалі,Причому водночас і без зусиль. Щоб щастя без труда та без печаліПливло саме у руки звідусіль. Та у житті такого не буває. Запам’ятати треба в чому річ: Зоря щаслива лиш тоді засяє,Якщо трудитись будеш день і ніч. А діти — це і щастя, і турбота,Відповідальність і тривога теж. Без відпочинку й вихідних робота,Любов така, яка немає меж.

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковальчук Аліна Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Роща Діна
Додано
16 жовтня 2019
Переглядів
1738
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку