Шолох Н.Т. Презентація до уроку літератури рідного краю "Патріотичні мотиви у творах Надії Галковської."

Про матеріал
Ця презентація сприяє кращому проведенню уроків літератури рідного краю Чернігівщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пісня “Козачка”

Номер слайду 2

Надія Миколаївна Галковська

Номер слайду 3

Надія Миколаївна Галковська Педагог, Людина, поет, прозаїк, громадський діяч, депутат Чернігівської районної ради, лауреат обласного конкурсу педагогів на премію Марії Фішер- Слиж, просто жінка, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Номер слайду 4

Книги Надії Галковської Збірка поезій „Козачка” удостоєна літературної премії імені Бориса Грінченка

Номер слайду 5

ЛІТЕРАТУРА РІДНОГО КРАЮ Тема.Патріотичні мотиви у творах Надії Галковської. Мета. ознайомити учнів із життям і творчістю поетеси, яка народилася в рідному краї, допомогти усвідомити ідейно-художню цінність її творів; розвивати образне та критичне мислення, розширювати кругозір, удосконалювати навички аналізу поезій, висловлення власних суджень і враження про них; виховувати шанобливе ставлення до талановитої поетеси-землячки.

Номер слайду 6

Патріотизм – любов до своєї батьківщини, відданість своєму народові, готовність для них на жертви й подвиги; патріотизм починається з любові до своєї оселі, з колискової, яку співала мати, з рідної мови і пісні.)

Номер слайду 7

Словник літературознавчих термінів це один із трьох родів художньої літератури (поряд з епосом і драмою), у якому навколишню дійсність відтворено через вираження почуттів і переживань ліричного героя. Ліричний вірш, пісня, романс, елегія, сонет тощо. Лірика –

Номер слайду 8

Словник літературознавчих термінів Громадянська лірика розкриває суспільно-національні питання й почуття. Інтимна лірика відображає переживання героя, пов’язані з особистим життям. Пейзажна лірика передає роздуми й переживання, викликані картинами природи. Філософська лірика присвячена узагальненому осмисленню сенсу буття та розмірковуванню про вічні цінності.

Номер слайду 9

Асоціативний кущ УКРАЇНА волелюбний народ вишневі сади рідна мова спів солов’я безмежні пшеничні поля мелодійні пісні чисті річки й озера колискова

Номер слайду 10

Рефлексія. Відкритий мікрофон. Якою я бачу в майбутньому Україну?

Номер слайду 11

Скринька добрих побажань Напишіть побажання на вітальній листівці авторові поезій, які ми розглянули на уроці.

Номер слайду 12

Інтерактивна вправа „Незакінчене речення” Сьогодні на уроці я дізнався, що… Я збагатився інформацією про… У поетеси Надії Галковської кожному з нас можна повчитися…

Номер слайду 13

Домашнє завдання 1.Поділіться враженнями у своїй родині про зустріч із поетесою рідного краю. 2.Вивчіть напам’ять вірш Н. Галковської, який найбільше припав вам до душі.

ppt
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку